Informatie nodig of uw partner of relatie?

Uw schoonfamilie beheren

Wanneer je een langdurige, toegewijde relatie hebt, is het onvermijdelijk dat jij en je geliefde met elkaars familie omgaan. Sommige mannen verlaten echter nooit de invloed van hun familie - vooral hun moeder. De spanning hiervan heeft de neiging om problemen te creëren die net onder de oppervlakte borrelen en ontploffen wanneer andere situaties in je relatie gespannen zijn.

De gemakkelijkste manier om problemen met schoonfamilie te vermijden is om vriendelijke maar strikte grenzen vast te stellen. Maar om deze grenzen te laten werken, moeten jij en je man ze allebei handhaven. Als dat gemakkelijk zou zijn en u op hem zou kunnen vertrouwen, zouden er niet zulke spanningen zijn als nu het geval is. Voeg aan deze puinhoop, fundamentele persoonlijkheidsconflicten toe, en je hebt de basis voor iets dat je relatie kan vernietigen. Hier zijn de ZES meest voorkomende schoonfamilieproblemen waar een vrouw of vriendin mee te maken krijgt, en enkele oplossingen die deze nare situaties in ieder geval minder destructief kunnen maken voor jullie liefdesrelatie.

Je schoonmoeder probeert de leiding te nemen

Wat doe je als je schoonmoeder opduikt met het merk wasmiddel dat je moet gebruiken? Wat als ze erop staat dat sommige huishoudelijke producten noodzakelijk zijn en jij je realiseert dat ze niet alleen duur en onnodig zijn voor de manier waarop jij het huishouden voert, maar dat zij ze ook niet voor jou zal kopen? Hoewel u met zijn familie moet omgaan, kan afstand helpen. Als u haar met respect en eerbied behandelt wanneer u op neutraal terrein bent, kunt u controle uitoefenen over je eigen domein en haar suggesties negeren. Als je andere verplichtingen hebt die je dwingen te vertrekken als zij aankomt (echte of verzonnen verplichtingen), kan ze zich misschien niet welkom voelen zonder dat het tot een confrontatie hoeft te komen. Als ze onaangekondigd komt opdagen, haal dan de kalender tevoorschijn en vraag haar wanneer ze haar volgende bezoek wil plannen. Als ze je een datum geeft, sla dan de bladzijde om naar de volgende maand, implicerend dat haar bezoekjes ongeveer zo frequent moeten zijn. Het belangrijkste is dat u haar nooit een sleutel geeft.

Als het op het bezoeken van zijn moeder aankomt, heeft hij de leiding. Geef hem alle verantwoordelijkheid om tijd vrij te maken voor het bezoek en de reis naar haar huis te plannen. Werk natuurlijk wel mee, en moedig hem zelfs aan om vroeg te komen - dat maakt op tijd vertrekken des te gemakkelijker.

Je man of vriend klaagt dat je niet zoals zijn moeder bent

Als hij klaagt dat je niet kookt zoals zijn moeder of niet schoonmaakt zoals zijn moeder, is het misschien tijd om terug te denken aan enkele gesprekken die je met hem hebt gehad. Misschien heeft hij in het verleden wel eens over zijn moeder geklaagd. Dit is het perfecte moment om de dingen aan de orde te stellen waarvan hij heeft gezegd dat hij ze niet leuk vindt aan zijn familie. U bent zijn partner â€" niet zijn moeder â€" en hij moet daar in zo direct mogelijke bewoordingen aan worden herinnerd.

Een schoonfamilie leent uw geld of waardevolle spullen

Terwijl jullie een stel zijn, zijn er dingen van u die hij niet mag uitlenen. Als jullie een gezamenlijke bankrekening hebben, heeft hij niet het recht om geld daarvan uit te lenen aan een familielid. Als hij een familielid zijn eigen geld leent en vervolgens niet in staat is rekeningen te betalen of bij te dragen aan de relatie zoals voorheen, moet deze situatie worden aangepakt. Hij moet het heft in handen nemen en vragen of de lening kan worden terugbetaald of waardevolle bezittingen kunnen worden teruggegeven.

Een geheim dat ervoor zorgt dat pruilende familieleden verdwijnen, is dat u uw successen in het leven voorzichtig met anderen deelt. Als je opschept over je nieuwe promotie of op een andere manier met je rijkdom pronkt, kunnen mensen die het minder goed hebben dan jij jaloers worden. En sommige familieleden van uw man of vriend zouden wel eens zo brutaal kunnen zijn om iets te vragen van wat u hebt verdiend. Beschouw het als de toegangsprijs voor opschepperij.

In-wet leent u geld en heeft verwachtingen

Zoveel of meer spanning kan er ontstaan wanneer u aan de leenzijde staat van een situatie waarin uw schoonfamilie u geld leent. Wanneer uw schoonfamilie u geld leent, kunnen zij het gevoel hebben dat zij u kunnen vertellen wat u met uw leven moet doen. Vaak, met een werkgelegenheidssituatie die het werken voor uw schoonfamilie inhoudt, eindigt uw baan niet zodra u de winkel of het kantoor verlaat. Plotseling wordt er van je verwacht dat je voldoet aan allerlei huishoudelijke eisen van je nieuwe zakenpartners. De enige manier om hieruit te komen is af te betalen wat je schuldig bent en je los te maken van relaties die een verstikkende uitwerking op je hebben. Of nog beter, leen gewoon nooit geld van een schoonfamilie.

Druk om kinderen te krijgen

Dit is de nummer één bron van spanning tussen schoonfamilie en de vrouw die met hun zoon trouwt. Veel mensen houden vol dat het huwelijk in wezen betekent dat een paar zich zal voortplanten. Misschien denken jullie daar anders over. Dit onderwerp moet grondig worden besproken en overeengekomen voordat jullie zelfs maar jullie verloving aankondigen. Als je één kind hebt en een schoonfamilie zet je onder druk om er tegen je zin meer te krijgen, moet je die druk ofwel negeren ofwel erop aandringen dat je echtgenoot dit samen met jou aankaart bij de persoon die jullie voortplantingsactiviteit wil sturen.

Druk om je te conformeren aan culturele normen

Verwachtingen zijn een van de belangrijkste redenen om zijn ouders te ontmoeten en met hen te praten voordat je te ver gaat in een relatieverbintenis. Als zij verwachten dat u zich zult houden aan specifieke culturele normen die sterk verschillen van de uwe, dan moet dit onder ogen worden gezien, onderzocht en begrepen door iedereen, en dan vooral door uw echtgenoot. Zelfs na het huwelijk kan een schoonmoeder erop staan dat u bepaalde religieuze of etnische idealen naleeft in uw kleding, dieet of gewoonten. Hoewel je misschien deel uitmaakt van een gemeenschap die andere normen hanteert dan de culturele mainstream, moet je begrijpen dat veel mensen deze morele codes gebruiken als een manier om zich in je privéleven te mengen. Als je haar eenmaal toelaat, zal ze nooit meer weggaan. Daag uw schoonfamilie niet uit over dit zeer gevoelige onderwerp, maar geef uw privacy ook niet op.

Andere artikelen van Ariadne Green