Opzoek naar spirituele verlichting?

De 5 meest voorkomende dromen

Iedere nacht, terwijl je in de droomtoestand bent, creëer je verschillende grote filmproducties, buitenlandse films in de taal van beelden en symbolen met een metaforische verhaallijn. Hoewel sommige dromen bij het ontwaken dwaas, vreemd of zelfs beangstigend kunnen lijken, is elke droom een betekenisvolle reactie op je innerlijke leven. De meerderheid van de nachtelijke dromen vertegenwoordigen reacties op de dagelijkse beslommeringen en de gebeurtenissen en omstandigheden van het leven die je dwarszitten, tekortschieten in je verwachtingen, maar ook degenen die je vervullen. Ook, als reacties op je gedrag, gedachten, houdingen en verlangens, bieden dromen een beetje opbouwende kritiek, het verlichten van de zelfvernietigende patronen die je bestendigt die vaak je plannen saboteren. Deze dromen helpen je om de interne overtuigingen en ongezonde houdingen die je met je meedraagt te onderzoeken, en die je tegenhouden om je doelen en ambities te bereiken. Soms kunnen dromen je helpen je diepste angsten te identificeren door ze naar buiten te brengen, zodat je ze kunt loslaten en de spanning kunt oplossen van het conflict dat ze vertegenwoordigen.

Er zijn droomthema's die bijna iedereen kent. Ze worden beschouwd als universele thema's. De frequentie waarmee ze worden gerapporteerd toont aan dat alle mensen aan dezelfde soort problemen lijden en dat hun onderbewustzijn ze op vrijwel dezelfde manier uitdrukt.

U kunt uit de onderstaande lijst heel goed een van deze droomthema's herkennen als een thema dat u van tijd tot tijd heeft gehad.

Vliegende dromen

Het verschijnsel van vliegende dromen waarin je jezelf ziet zweven boven boomtoppen, over huizen en door buurten is een veel voorkomende ervaring van droomreizen. Dergelijke dromen betekenen meestal vrijheid van de beperkingen die het leven oplegt. Ze komen meestal op een moment dat de dromer een vorm van beperkt denken heeft doorbroken of een belangrijk psychologisch of levensobstakel heeft overwonnen. Als reactie op tijden van groot succes of wanneer je een buitengewoon risico hebt genomen, kan een droom over vliegen een teken zijn van persoonlijke bevrijding en een nieuw gevonden vermogen om eerder onaangeboorde mogelijkheden aan te raken. Vliegen is een bijzonder veel voorkomende ervaring in de kindertijd, voordat de jonge geest zich aanpast aan de aardgebonden beperkingen die de wereld hem oplegt. Voor de meesten van ons, helaas, vliegen dromen zijn zeldzame gebeurtenissen, omdat we vasthouden aan beperkende overtuigingen die ons beperken van vrij uiten van onze unieke talenten en verlangens. In plaats daarvan worden we loodzwaar, vastgeplakt aan de grond in de concrete aspecten van onze wereld.

Dromen over het verliezen van je tanden

Hoewel je je misschien zorgen maakt over je tandhygiëne, gaan dromen over je tanden die uitvallen, afbrokkelen, barsten, zwart worden of rot zijn meestal over een communicatieprobleem dat je de dag ervoor hebt ervaren. Symbolisch gezien staan tanden voor je persoonlijke kracht als het gaat om wat er uit je mond komt - je spraak. De droom kan erop wijzen dat je er niet in slaagde je mening te laten gelden, niet in staat was om duidelijk en beknopt te zeggen wat je wilde zeggen of jezelf het zwijgen oplegde toen het belangrijk was om je stem te laten horen. A Een zwarte tand kan staan voor iets wat je hebt gezegd waardoor je je lelijk voelde. Een gebroken voortand kan wijzen op een communicatiestoornis waarbij je je machteloos voelde om met je mening een verandering teweeg te brengen. Het verliezen van een heleboel tanden kan opmerken dat u veel te timide bent en als gevolg daarvan ineffectief bent. Deze dromen kunnen gevoelens van minderwaardigheid versterken en suggereren dat het tijd is om de blokkades op te ruimen en je communicatiestijl aan te passen.

Dromen dat je naakt staat

Een gênant moment in het leven van elke dromer is een droom waarin je naar beneden kijkt en tot je ontzetting ziet dat je naakt bent. De droom is een reactie op een situatie waarin je je bloot voelde, misschien omdat je te veel over jezelf onthulde zonder te beseffen hoezeer je je daar later voor zou schamen. Een gevoel van zelfbewustzijn in een sociale situatie, zoals jezelf voorstellen aan iemand op wie je indruk wilt maken, kan een 'naakt staan droom' uitlokken als je het gevoel hebt dat je niet je beste beentje voor hebt gezet. Een variatie op deze droom is de ontdekking dat je alleen ondergoed draagt, wat betekent dat je persoonlijkheid uit elkaar is gevallen en dat mensen dwars door je heen kunnen kijken. Ondergoed staat symbolisch voor de onderliggende houding en gevoelens die u zelden aan anderen laat zien.

Verloren lopen in dromen

Dwalen door straten in de stad zonder richting aan te geven of in een onbekende omgeving terechtkomen en niet weten waar u zich bevindt en welke richting u op moet gaan, zijn veel voorkomende angstdromen. Verdwaald zijn staat voor het verliezen van je richting in het leven, je oriëntatie, je gevoel van eigenwaarde en doel. Een droom als deze komt vaak voor bij mensen die het gevoel hebben dat hun carrière op een dood spoor zit of bij mensen die geen idee hebben hoe ze de talenten die ze hebben gekregen moeten gebruiken. De droom kan simpelweg aangeven dat je hulp nodig hebt bij het vinden van je pad. De droom kan ook aangeven dat u de ware betekenis van het leven bent kwijtgeraakt en dat u misschien een spiritueel leven moet gaan leiden, een leven dat u een gevoel van doel zal geven.

Dromen over achtervolgd worden door "de schaduw"

Nachtmerries over achtervolgd worden, gestalkt worden, of op een andere manier bedreigd worden door iemand die u niet kunt zien, kunnen u met een schok wakker maken. Een archetype dat 'De Schaduw' wordt genoemd, de schurk in deze dromen, vertegenwoordigt gewoonlijk onderdrukte herinneringen en diepgewortelde angsten, waarvan sommige uit de kindertijd zijn overgeërfd. De meeste dromers melden dat zij rennen voor hun leven, proberen het roofdier te ontwijken door zich te verbergen of hulp te zoeken, zonder succes. De nachtmerrie kan worden geclassificeerd als een 'nachtmerrie' als de symptomen onder meer zijn dat je uitgeput wakker wordt, in het koude zweet of hardop gillend in je slaap. De schurk blijft illusoir omdat de angst of herinnering nog niet is geïdentificeerd. Een dromer die uiteindelijk in staat is zich om te draaien en de confrontatie met de schurk aan te gaan, heeft de onderbewuste greep van angst rond de onaangename herinneringen overwonnen.

Andere artikelen over spiritualiteit door Ariadne Green