Opzoek naar spirituele verlichting?

De metafysische kwaliteiten van uw geboortesteen

De gewoonte om geboortesteensieraden te dragen raakte in Polen in de mode in de vijftiende of zestiende eeuw. Maar de meeste edelsteenkundigen zijn het erover eens dat de oorsprong van dit gebruik te vinden is in het Borstschild van Aaron, beschreven in Exodus 28:15-20 van het Oude Testament. Het borstschild was een ceremonieel priesterkleed dat was bezet met twaalf edelstenen, elk toegewezen aan een van de twaalf stammen van Israël. De stenen kwamen ook overeen met de twaalf tekens van de dierenriem en werden later gemoderniseerd om de twaalf maanden van het jaar voor te stellen. Vandaag de dag roept het dragen van uw geboortesteen in een sieraad zeer reële energieën en magische eigenschappen op die overeenkomen met de maand waarin u bent geboren.

Naast dat ze mooi zijn, geven edelstenen en halfedelstenen hun uitstraling en unieke kwaliteiten aan de drager. Deze gefacetteerde of gepolijste edelstenen, die als versiering op het lichaam worden gedragen, zijn prachtige uitingen van licht die uw eigen uitstraling aanvullen. Elke edelsteen heeft een unieke code van licht dat vibreert en zijn unieke eigenschappen in uw veld overbrengt en de effecten ervan kunnen opbeurend, verlevendigend, warm, kalmerend, helend of versterkend zijn, afhankelijk van de unieke metafysische eigenschappen van de steen.

De volgende lijst beschrijft de metafysische eigenschappen en kenmerken van elke geboortesteen en de voordelen van het dragen ervan:

Januari: Granaat

Het diepdonkere rozerood van een gefacetteerde granaat geeft een prachtige liefdesnoot aan het hart. Zijn kwaliteiten zijn devotionele liefde, passie en stralende schoonheid, waardoor je deze kwaliteiten openlijk kunt uitdrukken naar de mensen om je heen. Als edelsteen die het meest geassocieerd wordt met het goddelijke vrouwelijke, haalt het dragen van een granaat de liefdesgodin in je naar boven, zodat je je liefde, schoonheid en gratie gemakkelijker met de wereld kunt delen.

Februari: Amethist

Er gaat niets boven de prachtige violette amethist om het derde-ogencentrum te doen ontwaken. De amethist bevordert de intuïtie en helderziende vermogens en is de wakkermaker van de psychische dimensies. Voor degenen die al zeer helderziend zijn, zal deze steen een overactief derde oog tot rust brengen en een algeheel gevoel van welzijn en vrede geven. Amethist is ook een uitstekende steen om dromen te stimuleren, omdat hij het bewustzijn van de spirituele sferen verhoogt.

Maart: Aquamarijn

Het groenblauw van een aquamarijn is een energizer voor het subtiele lichaam (je emotionele zelf). Het dragen van een aquamarijn zal je verheffen en revitaliseren. Het stimuleert je denken functie, waardoor je je intelligenter voelt, zelfs briljant. Geassocieerd met de keelchakra en communicatie, zal het kalmerende helende energie naar het gebied van de keel brengen en alle vernauwingen verwijderen. De effecten ervan helpen je uit je verlegenheid te komen en je te helpen je ideeën, gevoelens en hartenwensen te uiten.

April: Diamant

Diamanten zijn echt de beste vriend van een meisje en geven je energieveld een sprankeling en een vrolijk stralende gloed. Er gaat niets boven het geschenk van een diamant om je waardevoller te voelen voor je romantische partner. De echte waarde van een diamant ligt echter in zijn metafysische eigenschappen. Hij brengt de helderheid van het licht in alles wat je doet, schijnt een stralende straal op het derde oog om de intuïtie te wekken, stimuleert de hogere geest en verhoogt je bewustzijn voor het licht dat in je schijnt. Een diamant helpt een rommelige geest te ontruimen, geeft een depressief hart nieuwe energie en brengt de lente terug in je stap als je het pad van je leven bewandelt.

Mei: Smaragd

Geassocieerd met het hartchakra, is de elegante smaragd met zijn diepe donkergroene tinten een van de meest krachtige helende edelstenen. Hij heelt het fysieke lichaam door het hart te openen voor de helende kracht van liefde en de mogelijkheden tot zelfgenezing die in ons allen aanwezig zijn. Het is vooral goed voor diabetici en werkt om het lymfestelsel en de verschillende klieren van het lichaam te genezen. Wie zich tot smaragden aangetrokken voelt, is een ware genezer voor de mensen om hem heen.

Juni: Alexandriet

Alexandriet combineert de roze-roze en violette stralen om een vibratie van liefde over te brengen. Het slaat een brug tussen het intuïtieve centrum van de geest en het hartcentrum, stimuleert mededogen en helpt je gevoeliger te worden voor de gevoelens van anderen. De levendige kwaliteiten van alexandriet wijzen de draagster op de wijsheid van haar ziel en de gnosis van haar hart. Het zal je oproepen om je intuïtieve gaven te gebruiken voor het grotere goed van de mensen om je heen.

Juli: Robijn

Ja, robijnrode muiltjes creëren magie! De heldere en dieprode robijn activeert je creatieve centrum en geeft je de kracht om te manifesteren wat je hartje begeert. Het heelt seksuele wonden en helpt balans te brengen in het voortplantingssysteem. Robijn helpt je meer passie voor het leven te voelen, aantrekkelijker, aantrekkelijker voor het andere geslacht en meer begeerd als partner. En zijn magische krachten kunnen zelfs de juiste romantische partner oproepen.

Augustus: Peridot

De gele en groene kleuren van peridot helpen zelfs de meest gevoelige persoon zich stabieler en at vrede. Hij werkt subtiel in op het zenuwstelsel en het endocriene systeem van het lichaam, wat de gezondheid ten goede komt en stress vermindert. Peridot kalmeert je zorgen en temt je angsten en is de perfecte edelsteen om te dragen in stressvolle tijden.

September: Saffier

Er gaat niets boven een blauwe saffier om een vrouw zich als een prinses te laten voelen. Als edelsteen die wordt geassocieerd met een verlichte geest, verhoogt de blauwe saffier je bewustzijn om je goddelijkheid, schittering en andere uitzonderlijke kwaliteiten te accepteren. Ja, je bent een engel op aarde en saffier leert je hoe je je verlichte wijsheid kunt gebruiken om anderen de ware zin van het leven te laten inzien. Het zal je helpen mensen aan te trekken die je stijl aanvullen en die je helpen je carrière vooruit te helpen.

Oktober: Opaal

Afhankelijk van de sortering en het soort opaal, zijn de kwaliteiten van opaal expressief en creatief stimulerend. De steen zendt een helderblauwe straal uit en vaak in combinatie met een rood/oranje vuur geeft dit een energieke gloed. Het dragen van opaal geeft energie en verlevendigt. Hij werkt bloedzuiverend en stimuleert de eetlust. De meer vurige opalen activeren het tweede chakra (seksuele centrum) en verbeteren de seksuele vitaliteit en sexappeal.

November: Citrien

De geeloranje Gekleurde citrien zendt een krachtige energie uit voor het aantrekken van de dingen die je echt wilt voor je leven. Citrien helpt om je gedachten uit te zenden op stromen van bewustzijn en ervaringen en situaties aan te trekken waarin je kunt laten zien wat je waard bent. Ja, citrien kan geld aantrekken in je leven, als je het bewust voor dat doel gebruikt. Citrien wordt geassocieerd met het navelchakra en is daarom een steen die je helpt je krachtiger te voelen, je wil te versterken en je te helpen de leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen die je nodig hebt om succesvol te zijn in de wereld. Fysiek helpt citrien ook bij de spijsvertering.

December: Turkoois

Turkoois, een van de stenen der wijzen, staat voor wijsheid en hogere waarheid. Inheemse Amerikanen waardeerden deze halfedelsteen vanwege zijn sjamanistische medicijn, omdat ze geloofden dat het een medicijnman hielp zijn visioenen en de openbaringen van de Grote Geest over te brengen. In verband met de keelchakra helpt turkoois je om je wijsheid te uiten en meer autoriteit te accepteren in je innerlijke kring. Het is de favoriete steen van leraren en mensen die anderen moeten beïnvloeden, en helpt je het respect te verdienen dat je verdient.

Verdere artikelen

Andere artikelen over spiritualiteit door Ariadne Green