Informatie over uw sterrenbeeld of horoscoop nodig?

Dit is je ware geboortesteen, volgens de astrologie

Bent u ooit een juwelierszaak binnengelopen om horoscoopstenen te kopen die gebaseerd zijn op de tekens van de dierenriemdata, om dan volledig in de war te zijn omdat de stenen er anders uitzien dan u de hele tijd dacht dat ze waren? Wel, je geest hield je niet voor de gek. Geboortestenen hebben zich in de loop der tijd om historische, commerciële en spirituele redenen ontwikkeld tot stenen die bij je astrologische teken horen. Laten we eens kijken hoe geboortestenen in de loop der jaren zijn geclassificeerd, want elke fase brengt weer iets anders met zich mee.

Geschiedenis van geboortestenen per dierenriem

Boortestenen werden oorspronkelijk geassocieerd met de Juliaanse kalender die in 46 v.Chr. door de Romeinen onder leiding van Julius Caesar werd geïntroduceerd. Er waren toen nog 365 dagen, met uitzondering van elk vierde jaar, toen er 366 dagen waren. In deze tijd was elke maand gekoppeld aan een corresponderend dierenriemteken.

Er was ook een sterk verband met geboortestenen en de bijbel. Josephus, een Joodse historicus uit de eerste eeuw, concludeerde dat er een verband moest bestaan tussen de 12 stenen in het borstschild van Aäron (symbolisch voor de stammen van Israël) en de 12 tekens van de dierenriem die werden geassocieerd met elke maand van het jaar. Tegen de negende eeuw werden geboortestenen in verband gebracht met een bepaalde apostel.

Maar tegen het einde van de 16e eeuw volgde de Gregoriaanse kalender (genoemd naar paus Gregorius XIII) de Juliaanse versie op, maar deze moest de onnauwkeurige metingen corrigeren als gevolg van de schrikkeljaren die plaatsvonden over een periode van 1700 jaar. Dit resulteerde in het schrappen van 10 dagen uit de Juliaanse kalender. Een paar jaar later volgde Europa, maar Rusland schrapte pas in 1922 13 dagen. Zoals je je kunt voorstellen, betekenden deze veranderingen dat de oorspronkelijke uitlijning van edelstenen en dierenriemtekens uit de oude kalenders niet meer harmonieus overeen met de hedendaagse versies die we vandaag de dag nog steeds wereldwijd gebruiken.

Oosterse geboortesteenfilosofieën

Oosterse interpretaties van geboortestenen zijn niet verbonden met de Romeinen of de bijbel. De "Mythische Geboortestenenlijst" heeft Tibetaanse wortels die meer dan duizend jaar teruggaan. Er bestaat ook een Ayurvedische lijst van geboortestenen die teruggaat tot ongeveer 1500 v.Chr.

Commerciële geboortestenen

Het is nog maar de vraag wanneer sportieve geboortestenen in zwang zijn geraakt. Volgens de Poolse traditie is men daarmee in de achttiende eeuw begonnen, terwijl het Gemological Institute of America beweert dat het in Duitsland in de jaren 1560 is begonnen. Moderne beschrijvingen van geboortestenen hebben absoluut niets te maken met de voornoemde geschiedenis, vandaar dat je misschien tegenstrijdige stenen hebt gezien die aan je geboortemaand zijn gekoppeld. De American National Association of Jewellers creëerde een lijst in 1912 en deze wordt nog steeds gebruikt. De reden voor deze beweging was om geboortestenen meer algemeen aanvaardbaar te maken voor diegenen die niet de religieuze en/of spirituele overtuigingen uit vervlogen tijden deelden. Kortom, dit zijn neutralere stenen die uitsluitend gericht zijn op de maand waarin je geboren bent.

Birthstones Today

Birthday month stones, gecreëerd door de American National Association of Jewellers, worden geassocieerd met je geboortemaand, niet met je astrologische teken. Hieronder volgt een lijst van de meest gebruikelijke dierenriemstenen. Houd in gedachten dat u kunt ontdekken dat er extra verjaardag maand dierenriemtekens door middel van een geboortesteen grafiek met datum-sommige van die zelfs worden gedeeld met andere tekens. Het belangrijkste is dat je een steen kiest waarmee je een sterke band hebt met.

AQUARIUS (20 JANUARI - 18 FEBRUARI): AMETHYST

AQUARIUS (20 JANUARI - 18 FEBRUARI) is een luchtteken en heeft daarom voortdurend stimulatie van buitenaf nodig om zijn oplettende geest te kunnen evenaren. Omdat Watermannen zelfgenoegzaam kunnen worden als ze zich niet bezighouden met activiteiten die niet interessant of mentaal uitdagend genoeg zijn, heeft de Amethist een stabiliserende werking voor zowel overbelaste als afstandelijke neigingen. Het populaire lied "The Age of Aquarius," moedigde het geloof aan dat liefde, licht, en menselijkheid de wereld kon veranderen. In het dagelijks leven kunnen zakelijke en persoonlijke relaties floreren wanneer Watermannen deze prachtige paarse steen dragen.

PISSEN (19 FEBRUARI - 20 MAART): AQUAMARINE

Aquamarijn wordt ook wel een uitstekende zuiveraar genoemd en heeft ongelooflijk balancerende kwaliteiten op lichamelijk, emotioneel en geestelijk gebied. Dit is geweldig voor Vissen die de neiging hebben overgevoelig te zijn en/of communicatieproblemen hebben. Van aquamarijn wordt ook verondersteld dat het angst vermindert en zelfvertrouwen en gevoelens van geluk stimuleert. Voor Vissen die het gevoel hebben dat ze een vorm van paranormale begaafdheid hebben, zou deze geboortesteen de helderziende vermogens versterken en de scherpzinnigheid vergroten wanneer hij gedragen wordt.

AARS (21 MAART - 19 APRIL): DIAMANT

Optimistisch en ambitieus, de diamant helpt duidelijkheid te brengen in elke persoonlijke of professionele onderneming die de koppige ram nastreeft. Net als de diamant hebben Rammen een sprankelende persoonlijkheid, hoewel ze soms agressief of humeurig over kunnen komen. Men gelooft dat diamanten positieve energie verhogen, wat kan helpen in tal van gebieden van iemands leven als ze gedragen worden. Hoewel we geen medische beweringen doen, wordt de diamant beschouwd als een helende steen voor de Ram, met name voor hersenaandoeningen en complicaties die te maken hebben met de hypofyse.

TAURUS (20 APRIL - 20 MEI): EMERALD

De Smaragd is een geluksbrenger voor Taureanen en versterkt zo hun fysieke, mentale, emotionele en spirituele welzijn. De stier vertegenwoordigt liefde en kennis, wat smaragd de perfecte geboortesteen maakt omdat hij beide gebieden helpt ondersteunen. Smaragden hebben ook de kracht om vrijgevigheid en onbaatzuchtigheid aan te moedigen, dus als ze gedragen worden, kunnen Taureanen gevoelens van dankbaarheid en overvloed hebben.

GEMINI (21 MEI - 21 JUNI): Parel

De parel wordt beschouwd als een van de heiligste edelstenen en oude beschavingen kwamen tot de conclusie dat de parel de perfecte geboortesteen voor Tweelingen is, omdat hij de dualiteit van het sterrenbeeld belichaamt - parels personifiëren leven en dood, vreugde en verdriet, ziekte en gezondheid. Als een Tweelingen de parel draagt, versterkt dat zijn beste kwaliteiten en relaties en helpt het hem een evenwichtiger leven te leiden. Van parels - voor elk astrologisch teken - is bekend dat ze ziekten van het hart, de maag, de milt en de ingewanden helpen genezen (nogmaals, ik beweer niets).

KANJER (22 JUNI - 22 JULI): RUBY

Aangezien Kreeften de neiging hebben humeurig en snel beledigd te zijn, helpt de robijn hen om zich stabieler, zekerder en comfortabeler te voelen in hun eigen huid, ondanks het harde omhulsel dat hen bedekt. De vurige zomersteen motiveert de Kreeft ook om een goeddoener te zijn door zijn cerebrale en analytische vermogen te vergroten. Als het gaat om tijd tussen de lakens, geeft robijn een boost van seksuele energie.

Leeuw (JULI 23 - AUGUST 22): PERIDOT

De peridotsteen is door de geschiedenis heen gebruikt als een bron van bescherming tegen duistere en kwade entiteiten. Volgens de legende verloor Cleeuwpatra haar peridot amulet (de steen was een van haar favorieten) toen ze terugkeerde van een lange reis. Toen ze thuiskwam, ontdekte ze dat ze was verraden door haar minnaar, Marcus Antonius. Voor leeuwen is de peridot ook dient als een beschermer tegen negatieve energie en bevordert gebieden van geluk, liefde en voorspoed. Het dragen van een peridot is een gemakkelijke manier om een energieboost te krijgen die gepaard gaat met gevoelens van optimisme.

VIRGO (23 AUGUST - 22 SEPTEMBER): BLAUWE SAPPHIRE

Astrologen noemen saffier een edelsteen met ongelooflijk geneeskrachtige eigenschappen, vooral voor hoofdpijn, koorts, neusbloedingen, ooginfecties, zweren, oorpijn, reuma, ontstekingen en schildkliercomplicaties. Het is ook een geweldige balancer voor de bloedsomloop en het endocriene systeem. Deze indrukwekkende steen bevordert eerlijkheid, innerlijke vrede, positiviteit, trouw, wijsheid en helderheid voor hen die de steen dragen - vooral Maagden. Blauwe saffieren worden vaak gebruikt als een vorm van bescherming tegen kwaadaardige gedachten en negatieve energie.

LIBRA (23 september - 22 OKTOBER): OPAAL

Weegschaal's zijn van nature mensen-pleasers, dus ze hebben het moeilijk om "nee" te zeggen. Het dragen van opaal kan hen helpen het evenwicht te bewaren dat ze zo graag willen, zodat persoonlijke belangen niet worden opgeofferd. In tegenstelling tot wat je misschien hebt gehoord, staan opalen erom bekend dat ze geluk brengen aan de drager. Omdat Bibri's moeite hebben met het nemen van beslissingen, kan de opaal hen helpen zich zekerder te voelen over hun keuzes, zodat ze een meer bevredigend leven kunnen leiden. Men denkt ook dat opalen ongemakken aan de ogen en de spijsvertering helpen verlichten en een algehele genezer zijn.

SCHORPIOEN (23 OKTOBER - 21 NOVEMBER): TOPAZ

Schorpioenen kunnen problemen hebben met het onderhouden van relaties wanneer de grenzen tussen loyaliteitskwesties en oppervlakkige meningsverschillen worden overschreden. Het dragen van een Topaas (hoe meer oranje hoe beter) helpt duidelijkheid te scheppen. Deze steen, die soms overdreven emotioneel en gevoelig is, kan dit sterrenbeeld helpen zich evenwichtiger en kalmer te voelen. Hij verbetert ook de natuurlijke kwaliteiten die worden geassocieerd met Schorpioenen, waaronder intense focus, creativiteit en intelligentie.

SAGITTARIOUS (22 NOVEMBER - 21 DECEMBER): TURKOOIS

Een spirituele geest is het zenit voor het teken Boogschutter en turkoois heeft de kracht om zo'n geest naar een hoger niveau te tillen. Als de steen wordt gedragen, zorgt hij voor mentale helderheid en een spiritueel oordeel, wat mensen onder dit teken helpt die graag risico's nemen en het onbekende verkennen. Turkoois symboliseert ook vriendschap en moedigt romantische, innige relaties aan. Deze zuiverende steen helpt beschermen tegen negatieve energie, maar ook tegen stressfactoren buitenshuis, zoals vervuiling. Hij heeft overvloedige helende eigenschappen, waaronder verbetering van het immuunsysteem, ontgifting, verlichting van kramp en pijn, zuivering van de longen, verlichting van maagklachten, weefselregeneratie, afweren van virale infecties en de genezing van oogaandoeningen zoals staar.

KAPRICORN (22 DECEMBER - 19 JANUARI): GARNET

Soms wordt hij als afstandelijk en koud ervaren, maar de granaat helpt stevige berggeiten om meer benaderbaar, oprecht en trouw te zijn in zowel hun persoonlijke als professionele relaties door hen in staat te stellen dieper inzicht te verwerven. Het beschermt tegen depressie en corrupte gedachten, maar stimuleert ook iemands geslachtsdrift op een positieve manier. Het is belangrijk om te weten dat de kracht van de steen stagneert totdat hij is gepolijst, dus haal dat doekje en schoonmaakmiddel tevoorschijn.

Aanvullend advies

Er zijn veel verschillende geloofssystemen als het om geboortestenen gaat, maar verlies niet uit het oog dat ze bedoeld zijn om je door goede en slechte tijden heen te helpen, je beste kwaliteiten te ondersteunen en tegelijkertijd de negatieve te helpen ontkrachten, en je te beschermen tegen negatieve energie en geesten, dus zorg ervoor dat je de juiste keuze maakt. steen waarmee je de meeste connectie hebt. Het feit dat je al op deze website bent is een goede indicatie dat je op zoek bent naar begeleiding, dus aarzel niet om om je te helpen op de juiste pad.