Opzoek naar spirituele verlichting?

Stress verlichten op de verlichte manier

Iedereen raakt van tijd tot tijd gestrest. En als je een "type A"-persoonlijkheid bent, gedij je op stress. Ja, de rekeningen rijzen de pan uit, je kind zakt voor wiskunde, je werk neemt bijna elke minuut in beslag en de auto maakt nu een vreemd geluid. Piekeren is de gebruikelijke reactie op alledaagse problemen. En als je het type bent dat zich veel zorgen maakt als de druk toeneemt, produceer je veel stress.

Er zijn meerdere definities voor het woord "stress". De meest gangbare definitie is: "fysieke, mentale of emotionele druk of spanning". Dr. Richard Lazarus (1922 - 2002), een pionier op het gebied van de studie van emoties en stress, definieerde stress als volgt: "een toestand of gevoel dat wordt ervaren wanneer een persoon waarneemt dat de eisen hoger zijn dan de persoonlijke en sociale middelen die het individu in staat is te mobiliseren."

Hoe je het ook definieert, je vraagt je waarschijnlijk af hoe je je een weg kunt krabben uit de stressvolle situaties waarmee je wordt geconfronteerd en wat rust kunt vinden. Hier volgen tien verlichte methoden om stress te verlichten en af te wenden:

  • Verander negatieve zelfpraat in positieve zelfliefdebevestigingen De dingen die je tegen jezelf zegt, kunnen je stressniveau verhogen of verlagen. Als je piekert, je zorgen maakt en betrokken bent bij negatieve gedachten, maak je van een molshoop een berg. Velen getuigen van de kracht van positieve affirmaties om een negatieve houding en hardnekkige denkpatronen te veranderen. Denk "roze gedachten". Met andere woorden, Geef jezelf regelmatig liefdevolle, positieve en bevestigende boodschappen mee.

  • Practice Yoga De voordelen van yoga voor de gezondheid zijn goed gedocumenteerd. Yoga-houdingen (Asanas) en yoga-ademhaling (Pranayama) zijn bedoeld om geest, lichaam en ziel met elkaar te verenigen. Wanneer yoga dagelijks wordt beoefend, is aangetoond dat het de ademhalingsefficiëntie verhoogt en de ademhalingsfrequentie verlaagt, de hartslag verlaagt, de bloeddruk verlaagt en de flexibiliteit en kracht van het lichaam verbetert. In het algemeen ontspant het de lichaamsspanning. Stretch de stress eruit en adem goede energie in.

  • Wandelen in de natuur, alles in je opnemen Een dagelijkse wandeling in de natuur neemt je niet alleen mee weg van alles en geeft je lichaam de nodige beweging, maar brengt je ook in een trilling die de geest tot rust brengt en de psyche weer in balans brengt. Adem de vibraties in van de bomen, grassen en flora om je heen en je zult je snel vredig voelen en verlevendigd met vreugde. Uw diepe intrinsieke band met de natuur is een natuurlijk tegengif tegen stress.

  • Dance Yourself Alive Hallend dansen met een partner of zelfs trance dansen in uw eentje in uw woonkamer kan voordelen hebben voor uw gezondheid. Volgens onderzoekers van de Mayo Clinic. Het vermindert stress, verhoogt de energie en verbetert de kracht, spierspanning en coördinatie. Natuurlijk heb je geen expert nodig om je te vertellen dat dansen de groove terug in je stap brengt en een glimlach op je gezicht. Zorgen en zorgen vliegen het raam uit terwijl je beweegt en groovet op de muziek.

  • Mediteer 4 keer per dag 10 minuten Het leegmaken van je geest en het openen van je hart met een korte meditatie zal je gecentreerd houden, gericht op liefde en in vrede. Sluit je ogen en stel je voor dat je in je hart zit, zie het als een kristallen kamer van licht. Ga er in zitten tot je stralende kleuren in je geestesoog ziet wervelen. Laat de lichte kleuren je met liefde doordrenken en breng je geest in een stille modus. Korte meditaties gedurende de dag houden je spiritueel gecentreerd en stressvrij.

  • Denk out of the box met je hogere geest Het lijdt weinig twijfel dat je geest een krachtig iets is. Het kan je bloeddruk doen stijgen en je zelfs doden als je het toelaat. Op zijn minst kan je verstand je laten denken dat er geen oplossing is voor de problemen die voor je liggen. In plaats van doemdenken, zoek een hogere intelligentie in je om te helpen bij het vinden van oplossingen. Je nachtelijke dromen kunnen het bewijs leveren dat er een hogere intelligentie aan het werk is terwijl je slaapt. Als je droomt over een creatieve oplossing voor een probleem, zal het antwoord waarschijnlijk in je volgende droom te vinden zijn.

  • Spendeer extra tijd met je huisdieren Er gaat niets boven je vingers door een zachte vacht laten gaan, luisteren naar gespin of een hondenvriend aaien en met hem praten om je zenuwen te kalmeren en je een gevoel van welzijn te geven, om nog maar te zwijgen over de liefde die je voelt. Onderzoekster Karen Allen van de Universiteit van Buffalo ontdekte dat in tests waarbij deelnemers taken uitvoerden die mentale en fysieke stress moesten opwekken.

  • Houd vast aan het motto "Maak je geen zorgen, wees gelukkig" De Hawaïanen zijn een ontspannen en zorgeloze cultuur. Een van hun favoriete motto's is: "Maak je geen zorgen, wees gelukkig". Ze zeggen het altijd wanneer een vriend zich ergens zorgen over maakt. Meer dan een motto, is de zin een indicatie van een culturele opvatting die gelukkig zijn beschouwt als de sleutel tot het verminderen van stress. Denk de hele dag aan gelukkige gedachten en als het moeilijk is om geluk te vinden, doe dan alsof totdat je het bereikt.

  • Geef genegenheid aan je vrienden We kunnen allemaal wel een knuffel, een hand op de schouder of een ander vriendelijk en troostend gebaar van een vriend gebruiken als onze stress een hoogtepunt heeft bereikt. Vrienden die de meest positieve invloed hebben, zijn diegenen die meer doen dan alleen luisteren naar onze problemen. Ze reiken ons hun hand met medeleven, wiegen ons in hun hart en armen. De aanraking van liefde doet meer om iemand te kalmeren dan praten doet. Iemand anders troosten met je aanraking kan ook een positief effect op jezelf hebben.

  • Eet chocolade, drink thee en lees poëzie Soms zijn de eenvoudige genoegens het beste. Een kop thee, een ons chocolade en een ontspannen stoel met je favoriete boek met gedichten, gebeden of meditaties kunnen je weer op je gemak stellen. Chocolade is meer dan alleen een troostvoedsel dat aangename herinneringen opwekt. Het maakt endorfine vrij uit de hypofyse, een natuurlijke pijnstiller om je lichaam te ontspannen. Kruidenthee heeft ook een kalmerend effect. En om je geest te kalmeren en je hart op te vrolijken, kan een inspiratieboek een blijvende verandering teweegbrengen.

Gerelateerde artikelen

Andere artikelen over spiritualiteit door Ariadne Green