Opzoek naar spirituele verlichting?

De hoge weg naar geluk

Sommige mensen lijken altijd gelukkig te zijn. Ze worden wakker met een glimlach op hun gezicht en de hele dag door stralen ze een uitbundige vreugde uit. Telkens als je ze ziet, zeggen ze dingen als "het leven is prachtig" en "is het geen mooie dag". Ze staan hoog in het leven, zijn energiek, enthousiast en verwachten meestal het beste van zichzelf. Je krabt je achter de oren, want van buitenaf gezien lijken ze niet meer te hebben dan jij en hun problemen lijken net zo groot.

De meeste mensen zullen het met me eens zijn dat geluk een gemoedstoestand is. Maar geluk is niet zozeer een gemoedstoestand, het is een hartstoestand. Met een hart vol vreugde volgt de geest dit voorbeeld en lijkt alles helder en vreugdevol. Elke ervaring wordt magisch en betekenisvol gevonden en er is genoeg om over te glimlachen. En het mooiste is dat anderen niet genoeg van je kunnen krijgen.

Gelukkig zijn is een hoge weg die maar weinigen consequent lijken te kunnen afleggen. De meeste mensen hebben wel eens een hoogte- of piekmoment, afgewisseld met zorgen, stress en gewoon ongelukkig zijn. Hier zijn 9 tips die u zullen helpen om vaker de weg van het geluk te bewandelen:

 • Trek het kind in u naar buiten met een liedje Uw innerlijke kind is de sleutel tot uw geluk en alles wat u kunt doen om het kind naar buiten te lokken om te spelen, is van het grootste belang voor uw gezondheid en geluk. Kinderen houden van spelen, dansen en vooral zingen. Als je erover nadenkt, is het moeilijk om je niet gelukkig te voelen als je een liedje zingt. Dus zing in de auto, tijdens uw wandelingen en in huis bij het afstoffen van uw meubels en al snel zal uw hart een nieuw liedje zingen - een van geluk.

 • Vier elke dag Elke dag heeft iets te vieren, ook al zult u het moment misschien niet herkennen wanneer het aanbreekt. De De sleutel ligt in het openen van de dagelijkse geschenken die het leven geeft. Het moment dat een probleem met één telefoontje wordt opgelost, dat iemand je onverwacht een bedankkaartje stuurt of dat je kinderen eindelijk zonder ruzie hun kamer hebben opgeruimd, zijn allemaal redenen om feest te vieren. Om feest te vieren moet je drie dingen doen: jezelf eren, het moment waarderen en iemand uitnodigen van wie je houdt om mee te delen in je enthousiasme. Vier gewoon dat je samen bent met degenen van wie je houdt. Het is niet nodig om een feest te geven met ballonnen en champagne op ijs om in een feeststemming te komen. De pure vreugde die je voelt als je stilstaat om de speciale momenten van je dag te waarderen, tilt je geest op naar een hoger niveau. Geluk vult je hart bij elke feestelijke stap die je zet.

 • Muil je innerlijke criticus uit Een zure pruim bevindt zich meestal naast je meer vreugdevolle kant en staat klaar om je geluk te blussen met kritiek, perfectionisme en oordelen als je dat toelaat. Je innerlijke criticus uit je gedachten bannen is geen gemakkelijke taak. Het kan een muilkorf van gedachtenbeheersing vergen om de negatieve opmerkingen van de innerlijke criticus te beteugelen. Als de criticus iets lelijks zegt om je humeur te bederven, zeg dan gewoon tegen jezelf dat je moet stoppen en aan een tegengif moet denken: zing iemands lof toe, benadruk het positieve en omarm het moment met dankbaarheid.

 • Denk gelukkige gedachten Hoe eenvoudig het ook klinkt, als je je gedachten gewoon op de gelukkige kant van het leven richt, zul je het volume van de vreugde in je hart steeds hoger voelen worden. Zoals Maria zingt in , "Ik herinner me gewoon mijn favoriete dingen en dan voel ik me niet zo slecht." Concentreer je op het positieve, de schoonheid om je heen, en de eenvoudige pleziertjes waar je van geniet en vroeg of laat zul je ontdekken dat je "jeetje" gelukkig bent. Denk op een regenachtige dag aan hoe je als kind om door een plas te klotsen met je laarzen aan. Of wanneer je rekeningen je overweldigen, denk dan aan hoe geliefd je bent bij de mensen om je heen. Sombere gedachten vertroebelen je dagen, maar gelukkige gedachten zorgen voor zonneschijn in je leven.

 • Talk Happy Talk Gesprekken die zijn gericht op goed nieuws, interessante dingen en gelukkige ervaringen voeden je hart en je relaties. Er is niets erger dan luisteren naar iemand die eindeloos praat over de verschrikkelijke krantenkoppen of die gewoon graag over somberheid en onheil praat. Dat betekent niet dat je nooit je verdriet aan een vriend of vriendin moet vertellen, maar geef net zoveel aandacht aan de goede ervaringen in je leven.

 • Bedenk uitdagingen als iets leuks In plaats van je te laten meeslepen door een uitdaging of probleem, kun je het beter zien als een spel dat je gaat winnen. Hoe geweldig is het om dat ene puzzelstukje te vinden in een 10.000-delige legpuzzel! Sommige mensen vinden het heerlijk om een uitdaging aan te gaan. Laat uzelf een van hen zijn. De vreugde en opwinding zit in het oplossen.

 • Doe veel van wat u gelukkig maakt Als u weet dat iets u gelukkig maakt, doe het dan meer dan eens in de zoveel tijd. Geef jezelf een dieet van de dingen die je graag doet en je zult merken dat je het grootste deel van de tijd boordevol geluk zit. Soms maken we er een gewoonte van om onszelf eenvoudige pleziertjes te ontzeggen omdat verantwoordelijkheden op de eerste plaats komen. Of erger nog, diep van binnen denken we dat we geen geluk verdienen. Het is tijd om dat te doorbreken en een wandeling in het park te maken, te winkelen tot je erbij neervalt of dat ene ding te doen waarvan je weet dat het je gelukkig maakt.

 • Kring je om met blije mensen Sommigen van ons hebben behoefte aan rolmodellen met een blije houding omdat we afstammen van een lange rij van morbide, humorloze, en mopperende mensen. We zouden willen dat we hun invloed uit ons DNA konden schrappen, maar ze zijn verraderlijk in onze samenstelling en komen maar al te vaak in onze houding aan de oppervlakte. Gelukkige mensen geven je niet alleen een goed gevoel in hun aanwezigheid, maar ze leren je ook hoe je gelukkig kunt zijn door het goede voorbeeld te geven. Als je met gelukkige mensen omgaat, word je vanzelf ook gelukkig.

 • Maak iemand gelukkig Jimmy Durante, de komiek met de grote "Schnozzola", zong het:

  Maak iemand gelukkig Maak één iemand gelukkig, en je zult zelf ook gelukkig zijn.

  Het is echt waar! Er gaat niets boven het zien van de blijdschap op iemands gezicht nadat je hem of haar een beetje aandacht, liefde en aandacht hebt gegeven op jouw eigen speciale manier. Ja, het is mogelijk om iemand gelukkig te maken, zoals Jimmy Durante deed met zijn humor en liefdadigheid tijdens zijn 50-jarige carrière bij de televisie. Mensen die geven zijn de gelukkigste mensen die er zijn. Zij begrijpen dat de vreugde van het geven, in de meeste gevallen, groter is dan de vreugde van het ontvangen.

Andere artikelen over spiritualiteit door Ariadne Green