Opzoek naar spirituele verlichting?

Heilige plaatsen bezoeken

Er zijn ontelbare plekken op aarde die als machtig, heilig en heilig worden beschouwd. Krachtplekken zoals de Grote Piramiden van Gizeh, de prehistorische megalithische structuur van Stonehenge en de oude Incaruïnes van Machu Picchu in Peru zijn enkele van de populairste bestemmingen van pelgrims op zoek naar spirituele transformatie. Als je de kans hebt gehad om een van deze plekken te bezoeken, heb je ongetwijfeld een verhaal dat je minstens honderd keer hebt verteld.

Van geologische wonderen zoals Spider Rock in Canyon de Chelly, Arizona en Ayers Rock (Uluru) in Australië tot architectonische wonderen zoals de kathedralen uit de 12e en 13e eeuw die strategisch zijn geplaatst op de Rose Line in Europa, heilige plekken zijn spectaculair voor het oog en raken ons voorbij de zintuigen. Wanneer we deze plaatsen bezoeken, krijgen we toegang tot een rijke geschiedenis van spiritueel erfgoed en worden we door een poort geduwd naar wat mystici en spirituele zieners als goddelijk grondgebied beschouwen.

Geheiligde plaatsen kunnen spirituele topervaringen opleveren voor diegenen die zich willen openstellen voor de energieën die het gebied doordrenken. Reizigers op pelgrimstocht ervaren visioenen, een verhoogd bewustzijn, transcendentie, het openen van het hart en genezing. De transformerende aard van de energieën ontsteekt het hogere verstand, de ziel en de geest van het individu en opent een venster naar ongeziene dimensies. De ervaringen worden vaak beschreven als magisch, buitenaards, transformerend en betekenisvol.

De term "krachtplek" zou zijn ontstaan in de jaren 90 toen een bekende Japanse helderziende genaamd Kiyota Masuaki, "krachtplek" bedacht om een plek aan te duiden waar de energie van de aarde kan worden verzameld. Echter, spirituele portalen, vortex punten, evenals De kruispunten van de energielijnen van de planeet worden al eeuwenlang erkend als "krachtplekken".

De krachtplekken worden door inheemse stammen vaak aangewezen als heilige ceremoniële grond omdat het gebied rijk is aan spirituele traditie. De mythologieën en legenden van de stammen, die van generatie op generatie worden doorgegeven, vertellen vaak over het belang van de plek. Ook zijn er plaatsen die door religieuze tradities als heilig worden beschouwd, zoals de tempel van Jeruzalem en het geneeskrachtige water van Lourdes. De energieën hebben zich in de loop van de tijd op deze plaatsen opgebouwd omdat eeuwenlang mensen bijeenkwamen voor gebed, rituelen en ceremonies die de vibratie van het gebied verhoogden. Deze energieën kunnen worden ervaren door hen wier hart openstaat en vooral door hen die een goed ontwikkeld psychisch zintuig hebben. Met het verhoogde bewustzijn dat gekatalyseerd wordt door de energieën op een heilige plek, komen nieuwe mogelijkheden te voorschijn diep van binnen in de ziel. De verschuiving kan levensveranderend en langdurig zijn.

Als je wordt geroepen om een van de honderden heilige plaatsen op de planeet te bezoeken, zul je op meer dan een reisgids willen vertrouwen om je reis onvergetelijk en een transformerende ervaring te maken. Hier zijn enkele verlichte basisprincipes om het beste uit je ervaring te halen:

  • Intention Powers Your Experience In 1989 bezocht ik Canyon de Chelly, Arizona, bij de Hopi en Navajo bekend als het heilige land van hun voorouders. Volgens de Hopi mythologie is de rotsformatie Spider Rock de woonplaats van de aardgodin Spider Woman. Er wordt gezegd dat zij de poort bewaakt van waaruit de stammen van de Aarde voor het eerst tevoorschijn kwamen. Mijn intentie zette de toon voor mijn ervaring in de canyon. De nacht voordat mijn partner en ik aankwamen, zei ik een gebed ter voorbereiding, waarin ik vroeg om de canyon door Navajo ogen te mogen zien. Toen we aankwamen werden we als bij toverslag door een Navajo ouderling apart genomen en via het steile, minder bereisde Navajo pad naar de bodem van de canyon gebracht. De afdaling naar de bodem van Canyon de Chelly was ongeveer een halve mijl en ik greep het grootste deel van de weg naar beneden de zijkant van de rotswand vast, me vasthoudend aan mijn leven. Ik wist op dat moment niet of mijn duizeligheid en hoogtevrees van de hoge energie kwam of van een plotselinge hoogtevrees. Maar toen we beneden waren, werd ik wakker. Mijn Navajo ogen waren geopend. De kleuren waren levendig en schitterend en de rotsen kwamen tot leven en leken op oude, in steen uitgehouwen gezichten die me deden denken aan een schilderij van Amando Pena van dezelfde canyon, waarin de zandstenen muren beschilderd waren als indiaanse geesten. Ik was tot tranen toe geroerd en ging meer dan een uur door met mijn cathartische huilbui terwijl ik de gezichten in de rotsen een voor een begroette. De geesten spraken tot mij. Door mijn voornemen om de kloof door Navajo-ogen te bekijken, kreeg ik een heel nieuw beeld van een oeroude wereld.

  • Verberg je reisgids en laat je leiden door je intuïtie Reisgidsen kunnen boordevol informatie staan, waarin wordt gewezen op de kenmerken van het landschap, de geschiedenis van de plek en andere details die de meeste reizigers niet zouden willen missen. Maar met je neus in een reisgids kan je de bedoeling van je reis missen - om iets te ervaren dat buiten het gewone valt en meer spiritueel verheffend is. Er kunnen natuurlijke wegwijzers zijn en magische ontmoetingen met wilde dieren onderweg. Een vogel die neerstrijkt op een rots net boven een oude pictograaf of petroglief, een kraai die je roept om in beweging te komen

  • Los je verwachtingenToen ik Stonehenge bezocht, verwachtte ik een bliksemschicht van energie die mijn derde oog zou doen ontbranden, want ik had veel verhalen gehoord over de krachtige energieën die uitgaan van de monolithische stenen die in een cirkel zijn gebouwd door oude Druïden. Maar toen ik in het gebied aankwam was het zo vercommercialiseerd dat je niet binnen honderd meter van de stenen kon komen vanwege een omringende toeristenbarrière. In feite was de enige energie die ik voelde het statische geroezemoes van honderden toeristen die aan de rand van het gebied rondliepen. Maar mijn hoop werd weer gevestigd 20 mijl verderop in Avesbury, een andere oude Druïden site gebouwd in dezelfde prehistorische periode. Nee, de monolithische stenen in een gelijkaardig patroon als Stonehenge waren niet zo groots, maar de energie die van de stenen uitging was zo krachtig dat het geestverruimend was en een natuurlijke high veroorzaakte.

  • Honoreer de heiligheid van het land en je zult worden geëerd met visioenen en dromen Raap afval op als je het vindt, laat stenen en potscherven ongemoeid, toon respect voor elk wezen en wees dankbaar voor het pad dat je bewandelt. Doe alles met eerbied en houd je hart open om de schoonheid en grootsheid om je heen te omarmen. Op deze manier zullen de voorouderlijke energieën en geesten je zoektocht naar spirituele transformatie honoreren. Misschien wordt u ingewijd en ontwaakt u in de herinnering van uw ziel aan een oeroude tijd in de erfenis van uw eigen ziel, wordt u beloond

  • Record Your Experiences Maak onderweg aantekeningen in een dagboek, noteer wat je ziet, hoort en je hebt ingebeeld tijdens het mediteren. Je gedachten zullen van een diepere aard zijn en je zult misschien verrast zijn door het poëtische ritme in je geschrift en de inzichten die je uit je ervaring hebt afgeleid en die uit je pen vloeien. Het opschrijven van een dialoog tussen jou en een steen klinkt misschien onzinnig, maar de stem van de voorouderlijke geest die erin huist verdient je open oor. Je dromen tijdens je reis zullen gedenkwaardig zijn - verheffend, helder, transcendent en vol met spiritueel betekenisvolle symbolen. Je zult deze dromen willen vastleggen, zodat je er later over kunt nadenken en inzicht kunt krijgen in hun speciale betekenis.

Als je van plan bent om een heilige plek te bezoeken, of je dit nu beschouwt als een serieuze pelgrimstocht, een visionaire zoektocht of gewoon een noodzakelijke vakantie, geef jezelf dan ruim de tijd om zowel het zichtbare als het onzichtbare rijk te verkennen en de energieën in je op te nemen. Hoe meer tijd je besteedt, hoe groter de kans dat je een spirituele topervaring zult hebben.

Andere artikelen over spiritualiteit door Ariadne Green