Opzoek naar spirituele verlichting?

Zwangerschapsdromen: een blik in het creatieve proces

Zowat elke dromer heeft er wel eens een gehad - een droom over zwangerschap of bevallen. Als vrouw keek je misschien naar beneden en zag je een ronde, vooruitstekende buik of schrok je misschien toen je jezelf in de verloskamer zag staan om te bevallen. Of als je een man bent, kan een droom je hebben voorgesteld aan een zwangere vrouw die als droomfiguur de rol speelde van een vruchtbaarheidsgodin die de belofte bood van vervulling en toekomstig succes.

Een zwangerschapsdroom kan verwarrend zijn, vooral voor een vrouw die de vruchtbare jaren voorbij is. Zoals de meeste dromen voorspelt een droom over zwangerschap of bevalling zelden een letterlijke gebeurtenis, behalve misschien voor een vrouw die klaar is om een kind in haar leven te verwelkomen of een vrouw wier helderziende radar oppikt dat iemand in haar naaste omgeving zwanger is.

Waar gaan zwangerschapsdromen over?

Een type bevallings- of zwangerschapsdroom kondigt aan dat je klaar bent om een nieuw aspect van jezelf ter wereld te brengen. Er komt een hogere intelligentie naar boven met vermogens waarvan je niet wist dat je ze kon oproepen. Bijvoorbeeld, een droom over het baren van een babyjongen die pratend en lopend naar buiten komt, geeft aan dat je je innerlijke genialiteit hebt ontdekt en klaar bent om deze te versterken en je nieuw gevonden talenten in de wereld te brengen. Een droom als deze onthult dat we ons voortdurend ontwikkelen en volwassen worden. Wanneer we uitdagen Als we uit onze comfortzone willen treden, roepen we nieuwe delen van onszelf op met grotere capaciteiten om de uitdaging aan te gaan. Deze dromen vallen meestal samen met gebeurtenissen in het leven van de dromer, zoals een verandering in carrière of het betreden van de universiteit.

Een tweede soort zwangerschapsdroom komt voor wanneer een vrouw een diep verlangen heeft naar een eigen kind, maar problemen ondervindt bij het verwekken. De droom vervult haar grootste wens om zwanger te worden en verzoent het verdriet om kinderloos te zijn.

Het meest voorkomende type zwangerschaps- of bevallingsdroom heeft betrekking op het creatieve proces om een creatief idee van de tekentafel in de wereld te zetten. Het idee of de wens kan al geruime tijd in de incubatiekamer hebben gelegen; een droom over zwanger zijn spreekt dan ook over een periode van zwangerschap. Zo creatief als wij mensen zijn, zijn we altijd in het proces van het creëren van ons leven, het maken van plannen, het naar voren brengen van onze ideeën en het instellen van intenties om kansen te trekken door de deur om ons project te laten gebeuren. Onze creatieve verbeelding en intelligentie is een krachtig iets. Niet alleen kunnen onze wensen uitkomen door ons te richten op een positieve uitkomst, maar ons onderbewustzijn roert ook een eigen potje om een rijkdom aan mogelijkheden en een nieuw begin te creëren. Onze dromen laten in veel opzichten zien dat we voortdurend bezig zijn onze wereld in manifestatie te dromen - de goede zowel als de slechte ervaringen en gebeurtenissen. Soms geven dromen ons een rapport over hoe dicht we bij het tot bloei brengen van onze ideeën en projecten zijn of hoe klaar we zijn om een of andere nieuwe ervaring in ons leven toe te laten. Als we er klaar voor zijn, kondigt een droom over bevallen aan dat een kans zich heeft gemanifesteerd.

Gemeenschappelijke dromen over bevallen en wat ze betekenen

Ik sta op het punt te bevallen en ik wist niet eens dat ik zwanger was

Een droom als deze kondigt een grote verrassing aan. Een kans is zonder veel moeite door de deur gekomen. Ja, je hebt het idee waarschijnlijk al jaren ergens in je achterhoofd, maar je had geen idee dat de kans zich voor je zou manifesteren. Wat je waarschijnlijk niet wist, was dat een hogere intelligentie in je onderbewustzijn aan het werk was om op een creatieve manier een nieuw begin te maken. Misschien is het een stuk van je lotsplan of de beloning van eerder werk. Het kan een nieuw werkaanbod zijn dat je vaardigheden waardeert en dat je hoger op de ladder van succes zal brengen of een ander soort kans die je hogere doel dient. Misschien heb je het verdiend zonder het te weten. Grace was het wonder dat je nodig had om vol vertrouwen verder te gaan.

Ik krijg een premature baby

Als je baby te vroeg geboren wordt, betekent dit waarschijnlijk dat je te vroeg bent begonnen en je idee of project in de wereld hebt gezet voordat jij of het idee er klaar voor was. Je project is je baby en heeft waarschijnlijk wat verzorging (toegevoegde energie) om het verder te ontwikkelen. Het kan zijn dat je pas de vruchten plukt als je nog een paar stappen toevoegt aan je plan voor succes.

Mijn baby was over tijd en het is een zware bevalling

Dit droomthema merkt op dat je je idee waarschijnlijk lange tijd hebt geïncubeerd, dagelijks over je project hebt nagedacht en er veel werk in hebt gestoken om het te verwezenlijken. Het herinnert je eraan dat het meer werk van je heeft gevergd dan je had gedacht, maar nu is de tijd gekomen om de vruchten ervan te plukken.

Ik ben klaar om te bevallen, maar de dokter komt niet opdagen en mijn man is nergens te bekennen

Dit droomthema heb ik talloze keren gehoord en geeft meestal aan dat een vrouw het gevoel heeft dat ze het alleen moest doen, zonder steun en erkenning. Stel je bijvoorbeeld eens voor dat je een kunstenaar bent die een serie schilderijen heeft gemaakt, je eigen galerie heeft geopend, alles in allerijl heeft klaargezet voor een opening van de galerie en wijn en kaas heeft geserveerd terwijl je man thuis TV zat te kijken. Hoewel de droom erkent dat je iets bereikt hebt, kan het ook een uiting zijn van frustratie over het feit dat je niet de hulp kreeg die je verdiende of niemand om in je succes te delen. De meeste scenario's van zwangerschapsdromen over het creatieve proces gaan over het slagen of mislukken van een project, waarbij je wordt toegejuicht als je slaagt en je bekritiseren wanneer je fouten hebt gemaakt. Een van de vele functies van dromen is het geven van een beetje opbouwende kritiek, zodat de dromer kan inzien dat er een aanpassing in houding nodig is of hulp bij het vinden van de juiste oplossing voor een probleem. Door de informatie in je dromen te gebruiken, kun je mislukking omzetten in succes en je grootste dromen voor de toekomst waarmaken.

Andere artikelen over spiritualiteit door Ariadne Green