Opzoek naar spirituele verlichting?

Kloppen geesten op de deur van je dromen?

Dromen zijn het bewijs dat de menselijke geest voortleeft. Geesten in de hemelse gewesten kunnen communiceren met dierbaren op aarde en soms hun dromen overspoelen met welkome boodschappen. Het is niet ongebruikelijk dat een dromer kort na zijn overlijden een verrassingsbezoek krijgt van een overleden vriend, ouder, echtgenoot of ander familielid. Het lijkt erop dat ze de dromer willen laten weten dat ze op een goede plek zijn, gelukkig en in vrede. Meestal helpen deze bezoeken de dromer zijn gevoelens van verlies te verzoenen en zijn verdriet te bedaren.

Door een verborgen deuropening of sluier kan de dromer in een kamer vol licht worden geleid waar hij wordt begroet door zijn geliefde. De geest kan zijn hand uitsteken om een symbolisch geschenk aan te bieden of een korte boodschap over te brengen die meestal van betekenis is voor de dromer. Of hij verschijnt gewoon in een vertrouwde omgeving met een glimlach op zijn gezicht. De meesten verschijnen zoals in de bloei van hun leven, jeugdig en vol levenskracht, alsof al het lijden van de incarnatie is opgeheven.

Een man die ik John zal noemen werd wakker uit een droom die hij beschreef als transcendent. Het was een liefdevolle communie met de geest van zijn vrouw en zielsverwant die 10 jaar eerder op tragische wijze was overleden. Hij kon haar omhelzing voelen en geen woorden konden de intensiteit van de liefde beschrijven die hem overspoelde. Dit was de meest nabije ontmoeting met haar geest die hij zich kon herinneren en de herinnering aan de droom klampte zich vast in zijn hart. De ontmoeting verhoogde zijn bewustzijn en gaf hem nieuw geloof en zekerheid over een leven na de dood. Hij besefte dat de liefde van zijn vrouw voor hem nooit zou kunnen verdwijnen. Ze was eeuwig.

Kort na die ervaring ontmoette een vrouw die haar eigen verhaal vertelde over voortdurende communicatie met haar overleden man. Haar man, die al 25 jaar was overleden, verscheen nog regelmatig in haar dromen. John zei dat het gesprek met de vrouw zijn ervaring bevestigde.

Voor de nabestaanden levert een geestenbezoek een zekere troost op en de zekerheid dat hun dierbare niet ver weg is. Onlangs hoorde ik een droom van een vrouw wier verloofde plotseling was overleden. Zij droomde dat hij achterin de pick-up reed die toebehoorde aan een gemeenschappelijke vriend van hen. Ze klom achterin en vroeg hem waarom hij niet thuis was gekomen. Ze zei dat ze uitgeput was van het zoeken naar hem. Hij dekte haar toe met een dekbed als troost.

Wanneer er onafgemaakte zaken zijn geweest, kan het zijn dat een geest niet kan rusten voordat hij iets belangrijks heeft doorgegeven. Niet lang na het overlijden van mijn moeder, dat aanvankelijk een natuurlijke oorzaak had, namelijk een hartstilstand, kreeg ik een spookachtige droom die veel meer over de gebeurtenissen rond mijn moeders dood vertelde dan eerst werd gemeld. Er werd mij verteld dat zij een hartaanval moet hebben gehad toen zij in haar auto reed en de parkeerplaats opreed waar een verpleegster van de trauma-afdeling en een andere getuige toevallig stonden. In het rapport werd de grote schade aan de auto toegeschreven aan de waarschijnlijkheid dat ze bij het oprijden van de parkeerplaats struiken had geraakt, ondanks het feit dat geen van de getuigen dat detail kon bevestigen.

Op ongeveer een maand na het overlijden van mijn moeder had ik een beklemmende nachtmerrie waarin ik de momenten voor de dood van mijn moeder vanuit haar perspectief beleefde. De droom onthulde dat op weg van de winkel naar huis een auto plotseling voor haar auto uitrukte, waardoor zij uitweek en een geparkeerde auto raakte. Ze kreeg de controle over de auto terug, reed nog twee straten door en stopte op een parkeerplaats met pijn op de borst en kortademigheid. Ze stierf in de ambulance op weg naar het ziekenhuis. Mijn droom vertegenwoordigde de infusie van de herinnering van mijn moeder in mijn bewustzijn. Ze gaf me de informatie die ik nodig had. Met deze nieuwe gegevens was de politie in staat om de eigenaar van de auto die ze had aangereden op te sporen en kon ik een overlijdensverzekering innen.

Dromen van geesten kunnen informatie geven over de overgang van dit leven naar het volgende. Een dromer had een droom waarin haar vriendin, die een maand eerder was overleden, naar haar toe kwam rijden voor haar huis en haar met een glimlach begroette. Ze hield een pasgeboren baby omhoog, symbolisch communiceren dat ze van plan was om te reïncarneren.

Hoewel sommige dromen van de overledene zijn echt geest bezoeken, anderen lijken de schepping van de dromers 'onderbewuste verlangens om te worden herenigd met hun geliefde zijn. Sommige dromen van deze aard lijken herinneringen aan gelukkige tijden gedeeld opnieuw op te roepen. Bijvoorbeeld, zitten rond de eettafel of het nemen van een reis samen in de auto, alsof de persoon is nog steeds springlevend en blijft de rol die zij speelden in het leven van de dromer te spelen. Deze dromen verzoenen tijdelijk het verlies dat de dromer kan voelen.

Een echte droom waarin een geest de persoon bezoekt, ondersteunt het idee dat een geliefde nooit ver weg is en het leven van de dromer begeleidt en er een bijdrage aan levert. Het verlicht het verlangen naar een nieuw contact en inspireert het geloof in God en in een leven na de dood. Begeleidende zielen bevinden zich niet op een spiritueel platform boven ons en kijken naar beneden, maar zijn onzichtbaar onder ons en zegenen ons dagelijks met hun liefde en bieden een helpende hand.

Andere artikelen over spiritualiteit door Ariadne Green