Informatie nodig of uw partner of relatie?

8 tekenen dat je te veel van hem houdt

Als je op veel vrouwen lijkt, is je vent het middelpunt van je universum. Je gedachten draaien om hem, je dag wordt onderbroken door zijn glimlach en je waarde wordt bepaald door hoe tevreden hij is met alles wat je doet om hem gelukkig te maken. Je giet liefde in de relatie in de hoop dat elk onsje dat je geeft naar je terug zal komen als waardering. En omdat jouw liefde hem voedt, straalt hij als de zon. Zelfs wanneer zijn plannen de jouwe verdringen, zijn werk belangrijker wordt geacht en zijn woorden meer gewicht in de schaal leggen, vind je dat aan het eind van de dag niet erg, want per slot van rekening - je houdt van hem. Is het mogelijk om te veel van iemand te houden?

Veel vrouwen stellen het houden van een man gelijk aan eeuwig geven, je onderwerpen en je erbij neerleggen. Een vrouw lijkt een eindeloze voorraad liefde te hebben om aan anderen te geven, maar weinig om aan zichzelf te geven. Ze heeft de neiging zich te onderwerpen, denkend dat haar rol eerder ondersteunend dan sturend is, en ze zal haar macht in de relatie opgeven om haar man te helpen zich machtiger te voelen en dominant te blijven. De identiteit van een vrouw hangt af van het bewijzen van haar liefde, terwijl de identiteit van een man meer wordt bepaald door hoe goed hij voorziet. Een vrouw voelt zich voldaan als ze alles doet wat ze kan om haar man gelukkig te maken. Ze is zelden

De volgende tekenen geven je hopelijk een beetje inzicht in gedragingen die erop wijzen dat je een beetje te veel van je man houdt:

1. Op je hoofd gaan staan om hem gelukkig te maken

Als je man moppert, afstandelijk en oncommunicatief lijkt, is dat niet per se het teken om op te springen en aan zijn behoeften te voldoen. Zijn kussen opschudden of urenlang in de keuken staan om zijn favoriete maaltijd te bereiden zal zijn problemen niet oplossen. Het zal je alleen maar uitputten. Ja, hij is alles voor jou. Maar "alles" voor hem doen gaat ervan uit dat hij een kreupele is en is vernederend. Als je op deze voet doorgaat, zal je man je waarschijnlijk zien als een stippelend moedertype in plaats van de "godin van de liefde" die je wenst te zijn. Vrouwen voelen zich vaak overdreven verantwoordelijk voor de wonden en stemmingen van hun mannen, denken dat zij die op de een of andere manier veroorzaakt hebben. In hun ogen moeten zij iets verkeerds hebben gedaan om hem te laten wegglijden in stilte. Een vrouw ziet het daarom als haar plicht om hem op te voeden tot een stemmingswisseling. In dit geval wordt de liefde van een vrouw bezoedeld door haar schaamte.

2. Naar hem opkijken en op jezelf neerkijken

Veel vrouwen plaatsen mannen op een voetstuk vanwege een collectieve erfenis van vrouwelijke verloedering. Immers, de de zon schijnt het felst en de maan schijnt alleen door de zon. Eeuwenlang zijn vrouwen getraind en geconditioneerd om te geloven dat de intelligentie van een man superieur is. Dit geconditioneerde geloof is moeilijk van zich af te schudden, zelfs voor de meest vrijgevochten en ontwikkelde vrouw. Als jij het type bent om je man op een hoge berg te zetten, denkend dat hij intelligenter, capabeler en uiteindelijk belangrijker is, dan zal al die bewondering je zielig doen lijken. Al die bewondering zal je ego alleen maar aanwakkeren en je eigenwaarde alleen maar vergroten.

3. Je vrienden in de steek laten om elke minuut met hem door te brengen

Het ergste wat een vrouw kan doen is zichzelf tijd met haar vrienden ontzeggen, omdat ze denkt dat haar partner haar zal missen, niet voor zichzelf kan zorgen of op afkeuring zal stuiten als ze te veel tijd met hem doorbrengt. Als je het type bent dat alleen contact opneemt met vrienden als je partner niet thuis is, of de telefoon abrupt ophangt als hij binnenkomt, zijn je vrienden waarschijnlijk ge√Įrriteerd door je onbeleefde gedrag. De vriendschappen van een vrouw buiten haar relatie voeden en belonen haar. En in tijden dat het niet zo lekker loopt in haar relatie, bieden goede vrienden steun en advies.

4. Jouw doelen zijn niet zo belangrijk als de zijne

Het opgeven van jouw doelen, of het nu gaat om een carrièrekeuze, een opleidingskans of een spirituele reis, omdat je gelooft dat de doelen van je partner je uiteindelijk meer zullen dienen, zal je hoop op persoonlijke voldoening doen ontsporen. Misschien is de reden waarom je jouw doelen opoffert om de zijne aan te moedigen, omdat je gelooft dat hij meer succes verdient dan jij of omdat je diep van binnen niet in jezelf gelooft. Als je je persoonlijke doelen te lang op de lange baan schuift, zullen je dromen wegkwijnen.

5. Te vaak zoenen

In tegenstelling tot wat je denkt, zal zoenen met je man het beest in hem niet temmen. Hij zal alleen maar minder respect voor je krijgen en nog meer gaan klagen. Het is niet ongewoon dat een vrouw aan de kant van haar partner staat, zelfs als ze weet dat hij het bij het verkeerde eind heeft. Ze steunt slechte beslissingen en geeft geen advies omdat ze denkt dat ze haar liefde en vertrouwen in hem bewijst door te zwijgen. Als jij degene bent die altijd als eerste sorry zegt en de schuld op zich neemt van alle ruzies, verlies je zelfrespect. Je denkt misschien dat het gemakkelijker is om hem te laten denken dat hij gewonnen heeft, maar hij heeft ook iets waardevols verloren - zijn respect voor jou.

6. Zich onderwerpen aan Seks

Liefde en seks zijn in de ogen van een vrouw hetzelfde. Maar denken dat een man liefde hoog in het vaandel heeft staan als hij haar onder druk zet of dwingt seks te hebben terwijl ze helemaal niet in de stemming is, is geen "vrijen". Een man zijn gang laten gaan met je is geen eerbied voor de heiligheid van echte intimiteit. Je zult je waarschijnlijk gebruikt en zelfs misbruikt voelen als je na ontelbare keren "nee" zeggen uiteindelijk toegeeft. Seks is een uiting van liefde, geen plicht.

7. Hij krijgt alles, jij krijgt niets

OK, hij heeft elk elektrisch gereedschap dat Black & Decker maakt, een kelder vol muziekapparatuur die hij niet bespeelt en hij heeft net een nieuwe Harley-Davidson mee naar huis genomen om te zeggen dat hij zo minder benzine verbruikt. En jij? Jij zoekt kleding uit die aan de kringloopwinkel is gedoneerd en koopt die met het kleingeld dat je uit de bodem van je portemonnee hebt moeten graaien. Tot overmaat van ramp kun je het gewoon niet laten hem van tijd tot tijd "een kleinigheidje" mee naar huis te brengen. Vrouwen die hun partner verwennen en zichzelf ontzeggen, voelen zich onverdienstelijk. Ze lijken plaatsvervangend bevredigd door de wetenschap dat hun partner alles heeft. Alleen hem gelukkig zien is al genoeg voor haar.

8. Je grenzen verleggen

Sommige vrouwen laten zich door hun partner dwingen om instemmen met dingen waarvan ze weten dat ze rampzalig zullen zijn. Zijn beste vriend uitnodigen om een maand in jouw woonkamer te komen logeren omdat hij uit huis is gegooid omdat hij een sloddervos is, of twee zwerfhonden mee naar huis nemen om jouw gezelschap te zijn terwijl hij de hele dag weg is, zou je ertoe moeten aanzetten om wat grenzen te stellen. Maar je hebt het lef niet om hem te zeggen dat je de gedachte en het extra werk niet waardeert. Nee, je wilt niet dat hij denkt dat je een oger bent. Maar als je voortdurend je grenzen verlegt om je partner tegemoet te komen, zal je eigen hart gevuld zijn met wrok.

Van iemand houden betekent dat je hem genoeg respecteert om grenzen te stellen, dat je verwacht dat hij je met respect behandelt en op evenveel zinvolle manieren aan jou geeft als jij aan hem geeft. Een vrouw moet misschien vechten tegen haar eigen neigingen om zich te onderwerpen en op te offeren in naam van de liefde. Als het liefde is waar ze op uit is, dan zal ze genoeg van zichzelf moeten houden om te vragen wat ze nodig heeft en stoppen met eindeloos geven in de veronderstelling dat ze daarmee een plaats in zijn hart wint.

Heb je meer inzicht nodig in de vraag of je van hem moet houden of hem moet verlaten? Een begenadigd adviseur van Keen.com kan u helpen. Bel vandaag nog voor een Love & Relationships reading.

Andere artikelen over liefdesadvies door Ariadne Groen