Informatie nodig of uw partner of relatie?

Obsedeer je over je zielsverwant?

Ik zag de uitzending van een soulmate liefdesverhaal op het nieuws over een koppel van in de 90 dat hun liefde aan het vieren was. Hoewel ze elkaar begin jaren '20 hadden ontmoet en verloofd waren, nam het leven een verkeerde wending, gingen ze uit elkaar en kwamen ze na 55 jaar weer bij elkaar. Geen alledaags verhaal, want geen van beiden was gedurende al die jaren ver uit elkaars gedachten, ondanks het feit dat ze getrouwd waren en ieder een eigen gezin hadden. Ze bleven dagelijks aan elkaar denken. Hun liefdesobsessie was zo sterk dat de vrouw contact opnam met haar zielsverwant nadat ze hoorde dat zijn vrouw was overleden. En toen haar man slechts enkele maanden later overleed, wachtte haar zielsverwant een lange 15 minuten om contact met haar op te nemen. Nu dansen ze elke zaterdagavond.

Wat is de volgende stap in je liefdesleven? Kom erachter met een psychische liefdeslezing.

Een soulmate-obsessie kent niet altijd een happy end. Vaker wel dan niet betekent het einde van de relatie dat het hoofdstuk is afgesloten en dat het tijd is om los te laten en een nieuw hoofdstuk te schrijven met iemand anders zonder de verwachting van een soulmate-reünie. Maar het loslaten van de herinneringen aan romantiek, de geur ervan, de zielsverbinding die je voelde, hoe hij of zij je liet voelen, en dromen dat jullie voor altijd samen zouden zijn, kan niet gemakkelijk zijn wanneer je hart pijn doet en je ziel schreeuwt om meer van hen. Het kan zijn dat je nachten en dagen gevuld zijn met gedachten aan hen, gevoelens van leegte en een verlangen om iets te heroveren van wat je verloren hebt. Wanneer deze gevoelens langer dan 7 maanden na de breuk blijven hangen en angst, verdriet en zelfs depressie veroorzaken, dan is het tijd om je obsessie te onderkennen.

Je bent altijd in mijn gedachten

Wanneer gedachten aan "hoe het vroeger was" aanhouden en ieder uur weer opkomen, kan het moeilijk zijn om je op iets anders te concentreren. Net als wanneer je op dieet zou gaan en 24 uur per dag aan eten zou denken, zou de onophoudelijke mentale preoccupatie met iemand anders het hongergevoel naar hun liefde alleen maar doen toenemen. In dit geval is de geest een demon die overwonnen moet worden of waar vrede mee gesloten moet worden, wil de obsessie plaats maken voor aanvaarding. De gebruikelijke aanbeveling om je gedachten te beheersen door je aandacht te verleggen (de ene gedachte te vervangen door een andere aangename gedachte) zal waarschijnlijk alleen maar leiden tot strijd tussen twee gedachten waardoor een tweekoppige demon ontstaat. Je zielsverwant uit je gedachten halen en hem of haar in plaats daarvan in je hart visualiseren, omgeven door liefde en licht, zal jullie beiden opheffen door de kracht van liefde. De intelligentie van het hart zal je vrede, genezing en acceptatie brengen. Na verloop van tijd zullen de mentale beelden vervagen.

Kan het gevoel niet van me afschudden dat het mijn schuld was

Depathie en spijt kunnen het hart overspoelen. Het kan zijn dat je gevoelens van spijt over de dingen die je niet hebt gezegd of gedaan, maar die in jouw ogen de relatie hadden kunnen redden, niet van je af kunt zetten. Herhaaldelijke zelfpraat, voorafgegaan door "als dat maar zo was", komt neer op het slaan van jezelf, een zelfbestraffing die veel verdriet en onnodige pijn veroorzaakt. Je hart zal belast worden totdat je jezelf vergeeft en verder gaat. Je hart zuiveren van de emotionele overbelasting met gebeden van vergeving zal je bevrijden om weer van jezelf te houden.

Dromen over jou

Een onderbewuste obsessie, die opduikt in dromen over jullie tweeën, kan net zo verontrustend zijn als constante dagdromen. Dromen over herenigingen die de problemen in de relatie verzoenen, komen vaak voor, zelfs jaren na een relatiebreuk. Dromers zien zichzelf weer in de armen van hun geliefde, op speelse afspraakjes, bij het altaar om te trouwen of worden gewekt door hun soulmate die naar hen roept. Wanneer deze dromen aanhouden en bijna elke nacht voorkomen, kan dit een teken zijn dat de psychische banden en onopgeloste gevoelens je in de ether naar elkaar toe trekken. Dromen over een gelukkig einde, terwijl er in het echte leven geen bewijs is dat die mogelijkheid ooit zal gebeuren, kan angst en onrust veroorzaken. Sommigen beschouwen deze dromen als een zeer reële belofte, een profetie dat in de toekomst hun zielsverwant terug in hun leven zal zijn. Maar het is een feit dat slechts één op de duizend van deze dromen profetisch blijkt te zijn.

Wanneer ik ons liedje op de radio hoor, val ik in duigen

Voor sommigen is elk liefdesliedje voor hen geschreven. Vaak is het een herinnering aan de goede tijden en de liefde die je hebt gedeeld. Een liedje kan een sterke emotionele trigger zijn waardoor je tranen in je ogen opwelt en je herinneringen ophaalt aan de tijd die je met je soulmate hebt doorgebracht. Het kan lijkt het alsof de radiogolven tegen je samenzweren en het je onmogelijk maken om los te laten. De samenzweerder kan echter je eigen onbewuste creatieve intelligentie zijn, die een afspeellijst creëert die erop gericht is je te dwingen in te zien hoe diep je gehecht bent, de kracht van de liefdesband te noemen, en de onopgeloste gevoelens die je nog moet aanraken. Het plengen van een paar tranen kan precies de bevrijding zijn die je op dat moment nodig hebt om je hart te zuiveren van verborgen pijn. "Ons liefdesliedje" synchroniciteit kan ook suggereren dat je zielsverwant aan je denkt bij die gelegenheden. In plaats van het luisteren naar de radio te vermijden als een methode om hen uit je creatieve veld te verbannen, zegen hen met het licht van je hart in de wetenschap dat de verbinding je geen pijn hoeft te bezorgen.

Ik geef ons niet op

Het inrichten van een appartement met hen in gedachten, het aansteken van kaarsen rond hun foto, het houden van gebedswaken, het zingen van bezweringen en het uitspreken van spreuken om hen terug te roepen in je leven zijn allemaal tekenen dat je de droom van jullie tweeën niet zult opgeven. Geloven dat je kosmische controle hebt over de verlangens van iemand anders kan echter resulteren in een ruw ontwaken: een karmische terugbetaling die je leert dat magische spreuken kwaad kunnen doen. Andere gedragingen, zoals het meer dan eens per week doorzoeken van dozen met betekenisvolle aandenkens, het maken van plakboeken van foto's van jullie twee, hem of haar opbellen alleen maar om zijn of haar stem te horen en sociaal netwerken met de meeste van zijn of haar vrienden om op de hoogte te blijven, indien buitensporig, kan uren van uw tijd in beslag nemen door gedragingen die dwangmatig lijken voor iedereen die er naar kijkt. Dergelijk gedrag doet je meer kwaad dan goed, het houdt je emotioneel gebonden aan het verleden en niet in staat om het leven volledig in het heden te leven. Door je eigen vrienden te verzamelen om getuige te zijn van een reinigingsritueel dat erop gericht is je zielsverwant vrij te laten op het pad van zijn of haar bestemming, krijg je steun voor een noodzakelijke emotionele overgang. Door je soulmate in licht te omringen, hem of haar met liefde te zegenen en hem of haar en jezelf in een ceremonie te vergeven, stuur je een krachtige liefdesboodschap naar de kosmos en naar zijn of haar hart. Met je vrienden aan je zijde die je beslissing bevestigen, ben je meer geneigd om nederig los te laten. Een interessante bijkomstigheid is dat het niet ongebruikelijk is dat een ritueel van loslaten de kanalen opent voor een hereniging in de toekomst.

Het valt niet te ontkennen dat het moeilijk is om niet meer aan je soulmate te denken als er afstand tussen jullie is gekomen. Maar er is een reden voor je waanzin. Twee zielen die werkelijk goddelijke complementen zijn, zijn gebonden door een zielscontract waarin de beloften staan die zij voor de incarnatie hebben gedaan. Wanneer deze beloften niet zijn nagekomen, zal de drang van de ziel zijn om zich voor het leven vast te houden en te blijven proberen. Maar de drang van de ziel kan overruled worden door het bewustzijn van je hogere zelf dat weet dat de ware zielsverwantschap nooit verbroken wordt. Ze is onuitwisbaar in elk van jullie harten gegrift.

Verdere artikelen