Informatie nodig of uw partner of relatie?

Staan herinneringen je relatie in de weg?

Een nieuwe relatie is zeker opwindend en uitdagend tegelijk. Iemand in je leven uitnodigen die een complete vreemde is, is een avontuur op onbekend terrein. Er zijn maanden van gesprekken voor nodig om iemands verleden te leren kennen, van zijn positieve eigenschappen te genieten, zijn voorkeuren en afkeer te peilen, te zien hoe hij staat tegenover de zaken die voor jou het belangrijkst zijn en een glimp op te vangen van hoe hij zich verhoudt tot het andere geslacht. Net als je het gevoel hebt dat je hem of haar kent, gebeurt het op een dag - een bocht naar links en je bent weer bezig met het uitzoeken van wat dezelfde oude problemen uit je vorige relatie lijken te zijn. Maar is je evaluatie van hem of haar en de situatie juist? Of vertroebelen herinneringen uw oordeel en waarneming?

Uw relatiegeschiedenis lijkt misschien een epos van zich herhalende patronen. Misschien was u in het verleden gemakkelijk te controleren en waren uw laatste drie relaties mislukkingen omdat u zich door uw partner liet domineren. Je was een deurmat en werd het beu dat iemand zo hard op je gevoelige aard trapte. Nu je klaar bent om het verleden achter je te laten en koers te zetten naar een relatie waarin je met respect en als gelijke behandeld wordt, komt het verleden weer naar je toe. je, herinneringen stromen binnen, en je trekt je terug en zet je verdediging op. Op zoek naar gedrag dat je als een rode vlag beschouwt, weeg je alles wat je partner zegt en doet in het licht van iemand die je zou willen vergeten. De eerste keer dat je nieuwe partner iets probeert te forceren, een suggestie doet over een gedragsverandering, of je bekritiseert om iets dat je vergeten bent te doen, gaan je haren recht overeind staan en ben je klaar voor een gevecht of een kans om te vluchten. Je vraagt je misschien af waardoor je zo tekeer bent gegaan. Wat waarschijnlijk is, is dat herinneringen je ervaringen met je nieuwe love interest kleuren.

Harde herinneringen sterven wanneer we diep gekwetst zijn geweest. Het brein heeft de neiging om kwetsuren uit het verleden te benadrukken en ze op te slaan als bewijsmateriaal voor toekomstige toepassingen. Die opgeslagen herinneringen aan hoe geschonden je je voelde of hoe iemand je ontelbare keren in waarde heeft verminderd, kunnen het moeilijk maken om het vermoeden te weerleggen dat je nieuwe partner allesbehalve een kloon is. Je denkt dat je opnieuw gekwetst zult worden en je wilt koste wat kost voorkomen dat je delicate gevoel van eigenwaarde nog meer schade oploopt.

De psychologische neiging die je gedrag kan beïnvloeden, wordt "projectie" genoemd. Projectie", een Freudiaanse term, wordt gedefinieerd als het afweermechanisme waarbij iemand zijn eigen negatieve kwaliteiten, karaktereigenschappen en impulsen op een andere persoon. "It takes one to know one" beschrijft deze inherente neiging het best. Projectie kan ook worden toegepast op de negatieve emoties die je koestert over iemand uit het verleden en die worden geprojecteerd op een nieuw iemand. Het kan ook zijn dat je de persoonlijkheidskenmerken van je laatste relatiepartner projecteert op je nieuwe liefdesinteresse, of ze nu in de verste verte op elkaar lijken of niet. Omdat de herinnering een sterk mentaal beeld oproept en misschien een nog sterkere emotionele reactie, wordt je perceptie scheefgetrokken. Hoewel er misschien overeenkomsten zijn tussen de twee persoonlijkheden, ontbreekt het je aan het inzicht om de duidelijke verschillen te herkennen. Daardoor zie je de persoon niet voor wie hij echt is en reageer je ongepast.

Goede herinneringen kunnen net zo slecht zijn

Als je je laatste romantische partner hebt geïdealiseerd, kan de herinnering aan hem of haar iemand anders minder aantrekkelijk doen lijken. U bent geneigd om oneerlijke vergelijkingen te maken en uw nieuwe geliefde in een kwaad daglicht te stellen. Zoals het spreekwoord zegt: "Schoonheid is in het oog van de toeschouwer." Je hebt de neiging om dezelfde intensiteit van aantrekkingskracht of dezelfde verzorgende vibe te willen voelen, maar het is gewoon niet hetzelfde. Is dat zo? Wat waarschijnlijk waar is, is dat je niet wilt loslaten. Misschien is het niet zozeer de persoon waar je je aan vastklampt, als wel de gevoelens die ze in je losmaakten. Het gevolg is dat je de herinneringen opnieuw ophaalt om je even goed te voelen. Zonder inzicht in je gedrag bestaat het gevaar dat je blijft vergelijken in plaats van je nieuwe partner te omarmen om zijn unieke kwaliteiten, die op de lange duur misschien nog bevredigender blijken te zijn.

Past Life Déjà Vu

Een vorig leven dat je met een romantische partner hebt doorgebracht, kan jullie ervaringen van elkaar in dit leven kleuren. Hoewel het zelden voorkomt, komt het voor dat indrukken, beelden of gevoelens van het ene leven naar het andere worden overgedragen, wat een scala aan prettige of onprettige emoties teweegbrengt. Als bijvoorbeeld je partner in een vorig leven je in de steek heeft gelaten, kun je in dit leven ongerustheid en onzekerheid ervaren over de verbintenis. Of als de relatie in het vorige leven bijzonder bevredigend was, verwacht je in dit leven misschien dezelfde hoeveelheid liefde en waardering. Als het niet helemaal hetzelfde is val je ten prooi aan teleurstelling. Het bewust maken van het vorige leven door middel van een vorig leven regressie proces of een psychische reading kan helpen om de overlapping van emotionele inhoud overgebleven uit dat leven op te lossen. Herinneren dat je verschillende mensen bent met duidelijk verschillende smaken, houdingen en persoonlijkheidskenmerken van het ene leven op het andere is een belangrijk onderscheid.

Herinneringen aan de erfenis van ouders zijn het moeilijkst van je af te schudden

De interacties van je ouders in hun relatie waren misschien niet het romantische ideaal. Of misschien waren ze zo verliefd dat elke relatie die jij hebt daarbij vergeleken verbleekt. Je vroegste ervaringen met de relatie van je ouders zijn opgeslagen als onderbewust materiaal, waardoor je je relatie door een verwarde lens bekijkt. Daarom zal je perceptie van je eigen relatie vervormd zijn. Vroege herinneringen sturen je gedachten, houdingen en overtuigingen over relaties en kunnen ervoor zorgen dat je een rol accepteert die misschien niet bij je persoonlijkheid past of niet lijkt op wat je voor jezelf zou willen. Misschien zie je een beetje van je vader of moeder in je partner en neem je een aantal van de opvattingen van je ouders over huwelijkse relaties over en noem je ze je eigen opvattingen. Totdat je je realiseert dat je partner geen kopie is van je vader of moeder en dat je hun rol niet hoeft over te nemen, zal de dynamiek van je relatie waarschijnlijk je erfenis repliceren.

Hoe meer je de invloed van vroege herinneringen in je bewustzijn brengt, hoe minder geneigd je bent om door te gaan met het projecteren van destructieve houdingen op je partner. U kunt inzicht krijgen in de invloed van herinneringen op uw relatie door te werken met uw dromen. Dromen onthullen vaak begraven herinneringen en hoe ze onze houding ten opzichte van relaties beïnvloeden, evenals de gedragspatronen die we als reactie daarop ontwikkelen. Op deze manier helpen dromen ons bewust te worden van wat we normaal gesproken zouden ontkennen.

Gerelateerde artikelen