Informatie nodig of uw partner of relatie?

Waarom een match, gemaakt in de hemel, soms mislukt.

Het is verbazingwekkend hoeveel singles zich vastklampen aan de mythe dat een soulmate-relatie perfect zou moeten zijn, en gegarandeerd zou moeten werken, zelfs onder de slechtste omstandigheden. Immers, de sprookjes belofte van "happily-ever-after" zou in steen gegraveerd moeten zijn als het gaat om "echte" soulmates. Als dat niet zo was, zou het niet als ideaal worden beschouwd en zou het niet zo belangrijk zijn om na te streven.

Wanneer zielsverwanten uit elkaar groeien omdat ze er na hun ontmoeting niet in slagen een band te scheppen of wanneer de relatie later verbrokkelt door onverzoenlijke verschillen, is dat hartverscheurend. De beloften die vóór de incarnatie werden gedaan, blijven onvervuld, een tragedie voor beide zielen wier evolutie de vervulling van een lotsbestemming vereiste.

Paren die in de hemel zijn gemaakt, dalen op aarde neer en als alles goed gaat, binden zij zich aan elkaar. Velen doen dat en hun succes in het ontwikkelen en vasthouden van de liefde tussen hen is een voorbeeld voor iedereen om hen heen. Maar veel zielsverwanten komen nooit tot het altaar en sommigen komen zelfs niet verder dan de kennismakingsfase. Waarom? Misschien zijn ze er gewoon nog niet klaar voor. Ze zijn nog niet volwassen genoeg om de spirituele verbinding te herkennen en te zien hoe perfect de kwaliteiten van hun zielsverwant hun eigen kwaliteiten aanvullen.

Wanneer fysieke aantrekkingskracht belangrijker wordt dan een hartverwarmende liefde en vriendschap, kan een man of vrouw de kans op een zielsverwant die meer lijkt op een oude vriend, denken dat seksuele aantrekkingskracht een noodzakelijk ingrediënt is voor blijvende liefde. Geconditioneerde denkpatronen en culturele voorschriften van ideale lichaamstypen, compatibiliteitstests die een profiel van een match opstellen en verlanglijstjes met kwaliteiten die idealen vertegenwoordigen, kunnen iemand op jacht sturen naar een match die niet bestaat. Onrealistische verwachtingen zijn moeilijk van je af te schudden omdat ze voortdurend door onze cultuur worden bekrachtigd. Het worden denkpatronen die het verlangen aanwakkeren en de persoonlijke smaak in het partnerkeuzeproces beïnvloeden.

Soulmate-relaties kunnen zeer uitdagend zijn. In elk leven is groei vereist door middel van een reeks lessen die het ego uitdagen om zich over te geven aan de liefde en om de verbintenis te respecteren. Vóór de incarnatie is een reeks doelen en randvoorwaarden overeengekomen, waarvan sommige zelfs onder de beste omstandigheden moeilijk te verwezenlijken zijn. Overladen met liefde en de druk voelend om te voltooien, kunnen twee zielen te optimistisch zijn geweest toen zij het plan voor het leven opstelden. De ontberingen die zij kozen, kunnen te zwaar zijn gebleken om te dragen. In sommige gevallen worden dezelfde emotionele patronen herhaald en vallen zielsverwanten verder uit de gratie, waardoor hun karma nog groter wordt.

Hoewel niet elke gebeurtenis in het leven van een koppel voorbestemd is, werden sommige mogelijkheden en beperkingen in het lotsbestemmingsplan geschreven. De ene partner kan er bijvoorbeeld mee ingestemd hebben de andere te helpen emotioneel te groeien en psychologische patronen te helen die de ziel in verschillende incarnaties in stand heeft gehouden. Het is de bedoeling dat zij het licht laten schijnen op de zwakke punten in het karakter van hun zielsverwant en groei van hen eisen, hoezeer zij daar ook tegen zijn. Of een partner kan psychologisch meer volwassen zijn en het moeilijk vinden om zich te verhouden tot een partner die in de donkere eeuwen leeft. Voor velen draaien de lessen in deze tijd om het creëren van gelijkheid in de relatie. Sommigen kunnen het moeilijk vinden om het standpunt van hun partner te waarderen en gelijkheid te verkiezen boven de meer traditionele rollen van man en vrouw, vooral wanneer zij zich onbewust vastklampen aan de erfenis van hun ouders. Als ze de strijd tussen de seksen beu zijn, besluiten ze uit elkaar te gaan.

Wanneer er in dit leven veel goed te maken valt vanwege karma uit het vorige leven, kunnen de lessen onevenredig moeilijk zijn. De ene partner kan zich afvragen wat hij in hemelsnaam heeft gedaan om iemand te verdienen wiens beker nooit gevuld lijkt te raken, hoeveel liefde hij ook krijgt. Het zou vreselijk zijn om te ontdekken dat je je zielsverwant in een vorig leven hebt gedood. Maar als je in dit leven je beloften aan hen nakomt, zul je jezelf in hun hart verlossen.

Negatieve geheugenindrukken uit vorige levens kunnen worden meegenomen naar dit leven en soms het bindingsproces verstoren. De De geest van herinnering roept een sterke emotionele reactie op, een reactie die een soulmate de andere kant op kan sturen. Een vrouw wier soulmate-relatie de test niet doorstaan heeft, beschreef het gevoel als volgt: "Soms konden we niet in dezelfde kamer zijn vanwege de sterke energie."

Soulmate-relaties gaan stuk om dezelfde redenen als elke andere relatie. Ontrouw, verslavingen of een gebrek aan liefde, wat de reden ook is, soulmates die niet kunnen leren hun destructieve patronen te doorbreken, zullen uiteindelijk hun pogingen opgeven en hun interesse in het in stand houden van de relatie verliezen. Sommigen zullen het onvoorstelbaar vinden dat hun relatie zonder hoop is en zullen het bijzonder moeilijk vinden om los te laten. De aantrekkingskracht van een zielsverwant op het hart zal sommige mannen en vrouwen ertoe brengen om misbruikpatronen veel te lang te laten voortduren. Soms is het nodig om de relatie te verlaten om deze te verlossen.

Tweelingzielen hebben er veel voor over om de band in stand te houden, zelfs na de breuk. Ze kunnen 's nachts van elkaar dromen en zich van tijd tot tijd psychisch met elkaar verbinden. Ze kunnen zich zelfs een moment in de toekomst voorstellen waarop ze weer bij elkaar zullen komen. Het gebeurt zelfs dat zielsverwanten een tweede kans krijgen. Een man die ik interviewde zei dat het 15 jaar duurde voordat hij weer in contact kwam met zijn zielsverwant nadat hij de eerste keer de verbintenis niet was nagekomen. Hij was dankbaar voor de tweede kans. Waar er significante groei is geweest met bereikte mijlpalen, kunnen tweelingzielen zich opnieuw verbinden voor een tweede kans. Als ze dat doen krijgen ze een grote kans om te vergeven en opnieuw te beginnen met het vervullen van hun belangrijke beloften.

Verwante Artikelen

Andere artikelen over liefdesadvies door Ariadne Green