Informatie nodig of uw partner of relatie?

8 redenen waarom mannen geweldige relaties beëindigen

Het lijkt misschien verbazingwekkend dat een man een goede relatie zou willen beëindigen, laat staan een geweldige. Maar zelfs de beste relaties zijn niet immuun voor een einde. Lees verder voor de top acht redenen waarom een man een relatie zou beëindigen terwijl alles op rolletjes loopt:

 • Hij heeft het gevoel dat jij meer wilt in de relatie dan wat hij je kan bieden.

  Jij hebt misschien het gevoel dat het tijd is om de relatie naar een hoger niveau te tillen, maar hij voelt zich op zijn gemak op het niveau waar jullie nu zijn. Misschien vindt hij het prima om gewoon met jou uit te gaan en van je gezelschap te genieten. Misschien wilt u gaan samenwonen, terwijl hij het prettig vindt om op verschillende plaatsen te wonen. Misschien verwacht je zelfs een verbintenis of een verloving. Als jij de relatie naar een volgend stadium wilt tillen en hij is er nog niet klaar voor, dan moet je niet raar opkijken als deze man je laat vallen.

 • Hij wil zijn eieren niet in één mandje doen.

  Hij wil nog steeds met andere vrouwen uitgaan. Of zelfs als hij met niemand anders uitgaat, wil hij nog steeds de deur openhouden voor de mogelijkheid dat het gras groener is aan de andere kant. Dit betekent niet dat hij niet om je geeft of je niet leuk vindt. Het betekent wel dat hij bang is een beter iemand te missen.

 • Hij is nog niet klaar voor het "L"-woord.

  Het kan zijn dat Je staat er voor open om verliefd te zijn op je beau, maar hij wil alleen maar meerijden op de trein van kameraadschap. Hij kan genieten van je gezelschap en zijn relatie met jou, maar het "liefde" woord kan hem vertellen dat je zijn vrouw wilt zijn. Als je erover denkt om het "L"-woord naar hem uit te spreken, wees je er dan van bewust dat hij dat misschien niet zal beantwoorden. Het kan verstandig voor je zijn om te wachten tot hij het eerst zegt, zodat je zeker weet dat hij er klaar voor is om van je te houden. Als hij gereserveerd is, besef dan dat het een goed jaar, zo niet langer, kan duren voordat hij je laat weten wat hij voor je voelt.

 • Hij houdt nog steeds van zijn vrienden en zijn onafhankelijkheid.

  Je vent wil misschien maar af en toe daten omdat hij meer van zijn ruimte, zijn vrijheid en het samenzijn met zijn vrienden houdt dan van tijd met jou doorbrengen. Hij geeft niet alleen de voorkeur aan het gezelschap van zijn vrienden, maar is ook bang om zijn persoonlijke ruimte en jongenstijd te verliezen. Als hij het altijd over zijn vrienden heeft of als zijn vrienden constant om hem heen zijn, wees dan voorbereid op een uiteindelijke breuk. Deze man zal eerder een einde maken aan een geweldige relatie met jou, dan het risico lopen zijn vriendschappen te verliezen.

 • Hij hoort zijn vrienden praten over hun slechte relaties.

  Jouw relatie kan eindigen omdat je man vrienden heeft die in slechte relaties zitten. Als zijn vrienden klagen over hun partners, kan je man bang zijn dat je net als hun vrouwen zult zijn. Laat hem weten dat je anders bent. Als iemand klaagt over de psycho vrouw die altijd wil weten waar haar man is, vertel je vent dan dat jij hem zoiets nooit aan zou doen omdat jij ook je ruimte nodig hebt. Het zal helpen om zijn angsten te kalmeren.

 • Hij kan zich onzeker voelen over zijn toekomst.

  Veel mannen vinden hun identiteit via hun werk. Als ze geen baan hebben, dan hebben ze geen identiteit. Als je man nog bezig is zijn toekomst op te bouwen, kan hij zich bij jou ontoereikend voelen. Hij kan zich zorgen maken dat hij je niet veel kan bieden en zich onzeker voelen. Pas als zijn toekomst is bepaald door een prachtige carrière en financieel succes, voelt hij zich klaar voor een liefdevolle relatie.

 • Hij denkt dat settelen minder seks betekent.

  Seks is de lijm van elke relatie. Als jullie gaan samenwonen of trouwen, kan hij het gevoel krijgen dat je na verloop van maanden of jaren de zin in seks verliest die je ooit met hem had. Dit is vaak gebaseerd op wat mannen van hun vrienden horen of op hun eigen ervaringen, vooral als ze eerder getrouwd zijn geweest.

 • Hij heeft net een serieuze relatie achter de rug en is er nog niet klaar voor om weer serieus te worden.

  Als je man net uit een serieuze relatie komt of een scheiding achter de rug heeft, kan het zijn dat hij alleen maar op zoek is naar een date met jou. Hij wil niets overhaasten en het kan een paar maanden of zelfs een paar jaar duren voordat hij een nieuwe serieuze relatie overweegt. Deze man staat misschien open voor een relatie met jou, maar wil zich niet onder druk gezet voelen om een nieuwe verbintenis aan te gaan totdat hij er klaar voor is.

Praat met je partner over waar jullie beiden staan als het gaat om relaties. Als je communiceert over je eigen wensen en behoeften, kun je jezelf in de toekomst een hoop hartzeer besparen. Er zijn veel mannen die bereid zijn om open en eerlijk te zijn tegen vrouwen over wat ze willen en verwachten van een relatie. Misschien ben je bang om de waarheid te horen of wil je die liever negeren. Maar als je de waarheid nu niet onder ogen ziet, zul je er later waarschijnlijk spijt van krijgen.

Gerelateerde artikelen