Informatie nodig of uw partner of relatie?

Hoe laat je iemand los van wie je houdt?

Wanneer een deur van geluk sluit, gaat er een andere open, maar vaak kijken we zo lang naar de gesloten deur dat we de deur die voor ons is geopend niet zien.

Helen Keller

Een gebroken hart is als een olifant - het vergeet zelden iets. De emotionele band tussen zielsverwanten is een band van menselijke liefde. Deze liefde kan worden bewaard, gerespecteerd en gewaardeerd, of ze kan worden vertrapt, begraven, in de steek gelaten en zelfs vernietigd. Ons mens-zijn stelt ons in staat om ons diep te verbinden met een ander mens en wanneer die band bestaat tussen "ware" zielsverwanten, goddelijke complementen, is het de bedoeling dat zij eeuwig duurt. Omdat goddelijke complementen met elkaar verbonden zijn op drie niveaus, het emotionele, het zielsniveau en het spirituele niveau, kan het bijzonder moeilijk zijn om los te laten wanneer de relatie voorbij is. Zozeer zelfs dat velen veel te lang in een verarmde relatie blijven of zich nog jaren na de breuk emotioneel hechten.

Het loslaten van emotionele banden

Hangende emotionele banden kunnen ertoe leiden dat men blijft verlangen naar de liefde die verloren is gegaan, zich vastklampend aan de goede herinneringen, zelfs wanneer de slechte herinneringen de goede overtreffen. Langdurige emotionele binding is vaak het resultaat van te grote afhankelijkheid van de relatie als de primaire bron van liefde. De eenzaamheid en het ondraaglijke verlies verteren iemands gedachten en het ophalen van de herinneringen houdt het verdriet in stand. Sommigen kunnen het nooit helemaal loslaten en kunnen zelfs wegzakken in een donkere depressie en zich afzonderen van anderen. Ze vinden het onvoorstelbaar dat ze gelukkig zouden kunnen zijn met iemand anders. Zelfs wanneer alle rede en logica hen vertelt dat het voorbij is en ze voor het grootste deel verder zijn gegaan, kan het onderbewustzijn nog jaren vasthouden aan de pijnlijke emotionele resten. Verankerd verdriet kan jaren later weer de kop opsteken, vooral als het wordt uitgelokt door een ander verlies.

Dromen over verzoening komt vaak voor bij mensen die gescheiden zijn van hun zielsverwant. In een droom kan een dromer samen met zijn vervreemde partner in groene velden, op bekende plaatsen, of in een willekeurig aantal nagespeelde scènes uit hun relatie terechtkomen voor een soort reünie. Deze dromen lijken het gevoel van verlies, scheiding en verlatenheid te verzoenen, en vullen hen, al is het maar tijdelijk, met een gevoel van vreugde en liefde. Hoewel de meeste van dit soort dromen slechts een onbewuste wens vertegenwoordigen en weinig basis in de werkelijkheid hebben, bevredigen zij de behoefte om de liefde levend te houden.

Het loslaten van de emotionele banden vereist zelfliefde en geduld. Voor de meesten is loslaten veel zoals het accepteren van de dood. Men moet in het reine komen met de afwezigheid van zijn zielsverwant en hem met liefde en vergeving bevrijden. Het hart moet rouwen en zal genezen met wat tijd, steun en helende medicijnen. Het dragen van een hanger van rozenkwarts kan het pijnlijke hart verzachten en volledige vergeving kan het hart vrijmaken om weer lief te hebben.

De psychische banden van de ziel

De psychische banden van de ziel kunnen ook uitdagingen bieden na een scheiding. Psychische verbindingen kunnen blijven bestaan en worden ervaren als van tijd tot tijd afgestemd te zijn tot het delen van een psychische ruimte die overvol aanvoelt en het grootste deel van de tijd overspoeld wordt door ongewenste emoties. Het is niet ongewoon voor zielsverwanten om aan te voelen wanneer de ander in gevaar is of een verlies heeft geleden en zelfs om plotseling op te wellen van ongewenste emoties. Soms komt de informatie naar buiten in een droom. Nacht na nacht komt een zielsverwant op bezoek om te proberen hun verlangen naar verzoening over te brengen of gewoon om hun voortdurende liefde uit te drukken. Een vrouw beschreef de pogingen van haar zielsverwant om de relatie te herstellen via het droombeeld als meedogenloos. In haar laatste droom vroeg hij haar hem te bellen.

Dit soort ervaringen vormt een sterke psychische band die onbetwistbaar is en die kan worden moeilijk te verbreken. Voor hen die trouw en standvastig blijven aan de beloften die zij vóór de incarnatie hebben gedaan, kan hun bereidheid om hun goddelijke complementen door moeilijke tijden heen te zien, hun eigen lijden verergeren. Zij kunnen onbewust te hulp schieten door het karma van hun partner op zich te nemen. Dit soort loyaliteit kan een te zware last worden om mee om te gaan. Een psychisch koord dat de ene ziel met de andere verbindt, hecht zich vaak wanneer de menselijke band groot is. Bevestigd bij het hart of de zonnevlecht, fungeert het als een soort levenslijn voor de ziel die afhankelijk is van de energie van de ander. Psychische koorden doorsnijden is gemakkelijk voor een ervaren psychische genezer, maar voorkomen dat de koorden zich opnieuw hechten is een moeilijkere taak, die een diepere spirituele genezing vereist. Het paranormale fenomeen dat cording wordt genoemd kan wel 20 keer per dag herhaald worden. Een ziel die gebruik maakt van de levenskracht van een ander lijkt vaker wel dan niet haar zin te krijgen.

De eeuwige verbinding van de geest

Een band tussen "echte" zielsverwanten, goddelijke complementen, kan nooit verbroken worden. De handtekening die hen verbindt in de dimensie van de geest is gebaseerd op een eeuwige belofte die aan het begin van de schepping is vastgelegd. Het is een eeuwige band die is gehuisvest in het hart van de geest in een dimensie die het gewone begrip te boven gaat, en die alleen wordt waargenomen door hen die ontwaakt zijn voor de spirituele kracht ervan. De erkenning van de eeuwige belofte betekent niet dat zielsverwanten zich moeten vasthouden aan een relatie die beëindigd is. Leven met het soort armoede van liefde dat resulteert in misbruik, loskoppeling of voortdurende ontevredenheid produceert alleen maar meer lijden en hartzeer. Loslaten is misschien wel het meest liefdevolle wat een zielsverwant koppel kan doen. Vergeving leidt tot grotere acceptatie en een groter volume aan liefde, een liefde die minder gehecht is, vol van hart, in vrede en compleet.

Gerelateerde artikelen