Informatie nodig of uw partner of relatie?

Dromen van een nieuwe minnaar

Voor sommige singles wordt bijna elke minuut van de dag in beslag genomen door gedachten aan romantiek. De perfecte man of vrouw aan je arm, iemand om mee te knuffelen, een toekomst mee uit te stippelen en een route uit te stippelen naar het eeuwige geluk, is het onderwerp van de dagdromende fantasie. Voor anderen komt het onderwerp zelden in hun gedachten op, behalve 's nachts wanneer dromen over romantiek binnensluipen.

Waar gaan romantische dromen eigenlijk over? Zijn ze een voorbode van een echte romance aan de horizon of is het gewoon het onderbewustzijn dat je plaagt met een dromerige mogelijkheid van een romantisch intermezzo?

Een jongeman stuurde me onlangs zijn droom waarin hij werd herenigd met zijn ex-vriendin van 10 jaar geleden. Hij zei dat hij in al die jaren na hun breuk nauwelijks aan haar had gedacht. Hij was dus verbaasd te ontwaken uit een droom waarin zij zijn tegenspeelster was. In de droom was ze voluptueus in een rode jurk en felrode lippenstift. Ze vroeg hem om een laatste dans voordat ze zou trouwen. Hij vroeg zich natuurlijk af wat de droom betekende.

Het onderbewustzijn slaat onze meest gedenkwaardige romantische ervaringen op en recreëert ze wanneer we een dosis geluk nodig hebben. Waarschijnlijk verlangde deze man naar iemand die hem net zo begeerlijk en hartstochtelijk liet voelen als zijn ex-vriendin deed. In dit geval creëerde het onderbewustzijn een eenmalige reünie om hem weer wakker te schudden voor zijn passionele kant. Op deze manier diende de droom zijn honger naar een uitzonderlijke romance waarin hij danste in de armen van iemand die hem een sexy en levendig gevoel geeft.

Veel dromen over romantiek, seks en partnerschap zijn wensvervullingsdromen. Ze lijken het gebrek aan seksuele activiteit in het leven van de dromer te compenseren en voldoen aan een diepe psychologische behoefte aan intimiteit en liefde. Het verlangen naar liefde en intimiteit is intrinsiek aan de menselijke natuur. Voor sommigen is dit verlangen aan de oppervlakte, terwijl anderen hun verlangen naar liefde en seks onderdrukken, misschien als gevolg van conditionering en een loskoppeling van hun eigen biologische en emotionele behoeften. Dromen over romantiek graven meestal deze behoeften op en vervullen het verlangen van het menselijk hart, door de ziel te voeden waar ze het meest naar hunkert - een liefdespartner.

A Soulmate Out There Somewhere

Een vrouwelijke dromer meldde een reeks dromen die ze in de loop van een aantal jaren had over een mysterieuze vreemdeling die haar het hof maakt en die aanvoelt als een oude vriend. Elke droom was anders, maar in alle dromen kwam de speciale band die ze met elkaar hadden naar voren. Soms lagen ze in elkaars armen en waren ze intiem, dan weer deelden ze een speciale vriendschap die kinderlijk, verenigbaar en gemakkelijk was. De jongeman leek in niets op iemand die zij eerder had ontmoet en de dromer vroeg zich af of hij een echt persoon was of slechts iemand die haar nachtelijke fantasie had geschapen.

Wanneer een droom over een mysterieuze minnaar zich in de loop van een aantal jaren herhaaldelijk voordoet, kan de droom commentaar geven op een echte band met iemand ver weg. Twee zielen werken 's nachts samen in de De dromer droomt over iemand in haar toekomst - haar zielsverwant. Omdat de dromer zei dat ze helderziend droomt en dat haar dromen vaak gebeurtenissen voorspellen voordat ze plaatsvinden, is het bijna zeker dat ze droomt over iemand in haar toekomst - haar zielsverwant.

Zielsverwantschap komt vaak voor, maar zelden worden ze als zodanig herkend, totdat op een dag de twee helderziende geliefden eindelijk in elkaars leven terechtkomen. Pas later herinneren zij zich dat zij over elkaar hadden gedroomd. Soms blijft de verbinding jarenlang in de paranormale wereld bestaan voordat het lot de twee samenbrengt. En in zeldzame gevallen ontmoeten de zielsverwanten elkaar nooit, maar blijven ze door de jaren heen van tijd tot tijd in elkaars dromen verschijnen.

Een droom van een zielsverwant heeft een bijzonder spiritueel aura. Zelfs in de ethers verhoogt het rendez-vous het bewustzijn van de dromers en voelen zij een spirituele kracht tussen hen. De droom kan zeer romantisch zijn, extatisch in feite. Soulmate dromen laten zien dat zielen in ongeziene dimensies met elkaar verbonden zijn en als tweeling-geliefden in de hogere dimensies een heel ander leven ervaren.

Een romantische minnaar binnenin je

Ik had nog niet zo lang geleden een droom waarin ik in bed verstrengeld lag met een man die veel jonger was dan ik en we als partners samenwerkten om iets speciaals voor ons leven te creëren samen. De droom had vele segmenten en scènes die een toekomstige koers in mijn leven ontrafelden, een koers waarbij ik veel mannelijke kracht en energie nodig had om die te bereiken. Toen ik wakker werd, herkende ik onmiddellijk dat mijn droom minnaar gewoon een ander deel van mezelf was - mijn mannelijke kant. Het feit dat hij veel jonger was, merkte op dat ik van binnen nog steeds de drive en energie in me had om nieuwe doelen te bereiken, ondanks mijn oudere status. Het vrijen vertegenwoordigde de eenheid tussen mijn vrouwelijke en mannelijke kant, een eenheid die vrouwelijke intuïtie verenigt met de energie om kansen te grijpen en dingen te laten gebeuren (mannelijke intelligentie).

Zoals mijn droom vertegenwoordigt een droom over een mannelijke of vrouwelijke tegenhanger soms een archetype met inherente kwaliteiten en eigenschappen die de dromer in zich heeft, maar niet herkent. Het onderbewustzijn zet de intelligentie van dit archetype om in het beeld van een personage met eigenschappen en kenmerken die de minder gerealiseerde innerlijke kwaliteiten van de dromer het beste weerspiegelen. Of hij nu gespierd is, een intellectueel type, rijp, jeugdig, met een donkere huidskleur of met licht haar, de kenmerken communiceren bepaalde kwaliteiten binnen de ziel.

Het is de psychologische taak van ieder individu om het mannelijke en het vrouwelijke bewust te maken en te verenigen. Daarom zijn dromen over een huwelijk of partnerschap met een mysterieuze aanvulling aan de orde van de dag als de ziel naar evenwicht streeft en worstelt. Het onderscheiden van een droom over het heilige huwelijk van een zielsverwant droom of wensvervulling droom kan moeilijk zijn voor de ongetrainde droom werker. Maar over het algemeen als het personage lijkt op niemand die de dromer uit zijn leven kent, complementaire eigenschappen lijkt te bezitten en als hulpje betrokken is bij de droomactiviteiten en -actualisaties, is de droom waarschijnlijk een heilige huwelijksdroom.

Andere artikelen over liefdesadvies door Ariadne Green