Informatie nodig of uw partner of relatie?

Een vijf-stappen formule om de verschillen van je zielsverwant te appreciëren

Een soulmate-relatie is een psychologische leerschool en een proeftuin voor de liefde. Je staat er misschien nooit bij stil dat er dieper werk te doen is dan alleen een huis op te zetten, samen een leven op te bouwen en de liefde en vriendschap te koesteren. Het echte werk is zielswerk, leren om het beste te halen uit de reflectie in de relatiespiegel.

De manier waarop je soulmate problemen oplost, kan onconventioneel lijken. Misschien aanbidt hij de zon, die wordt gedomineerd door logica en rede, terwijl jij flirt met de maan en je laat leiden door je intuïtie. Soms kan het lijken alsof u op verschillende continenten leeft, zo ver uit elkaar dat er een wonder voor nodig is om elkaar in de ogen te kijken. Als er weinig waardering is voor de verschillen, zullen de spanningen oplopen en zal er emotionele onenigheid volgen.

Er valt veel te leren en te waarderen van iemand die uw tegenpool is. Hun positieve eigenschappen, die u waarschijnlijk het meest zult bewonderen, kunnen een weerspiegeling zijn van wat u misschien moet cultiveren. Of je nu je partner beschrijft als oplossingsgericht, je verbaast over de manier waarop zijn verstand werkt of hoe hij schoonheid kan zien in gewone dingen, deze zelfde kwaliteiten kunnen ook in jou zitten en wachten om naar buiten te worden gebracht. Wat ook waar is, is dat sommige delen van de persoonlijkheid van je soulmate je kunnen irriteren, vooral als ze zich verzetten tegen jouw stijl of als ze hun bravoure gebruiken om zich jouw macht toe te eigenen en de relatie te domineren. Een verandering in je mindset kan je helpen om hun kwaliteiten te omarmen zonder je gelijkheid in gevaar te brengen.

Hier volgt een 5-stappenformule die je zal helpen de verschillen te waarderen:

Schijn het licht op de verschillen

Maak een inventaris op van de kwaliteiten, persoonlijkheidskenmerken en talenten die je soulmate bezit. Ze kunnen heel goed delen van je eigen persoonlijkheid en intelligentie weerspiegelen die nog niet ontwikkeld zijn. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat je soulmate methodisch is, op details let en geen beslissing neemt voordat alle feiten bekend zijn. Jij, aan de andere kant, kunt niet worden lastig gevallen met de details, bent meer spontaan en plezier liefdevol. Het contrast wordt meteen duidelijk wanneer jij alle voorzichtigheid overboord wilt gooien en hij of zij wil dat je om de tafel gaat zitten om een begroting te maken. Hoe te leven met iemand die in tegenstelling staat tot jouw manier van denken is een grote vraag. Door op te merken hoe de stijl van je soulmate de jouwe aanvult, begin je het psychologische doel van tegengestelde aantrekkingskracht te zien. Het doel is om je twee intelligenties, yin en yang (de emotionele/intuïtieve kant en de rationele kant), in balans te brengen, en wat zou kunnen worden geïnterpreteerd als concurrerende stijlen te versmelten tot een productief partnerschap.

Waarder je sterke punten en complimenteer die van je soulmate

Soms is het moeilijk om onze positieve eigenschappen te identificeren en hun waarde te waarderen, vooral als we ons verminderd voelen. Erken de kwaliteiten die jij in de relatie inbrengt en hoe jouw unieke intelligentie die van je partner aanvult. Soms heeft je soulmate meer behoefte om van jouw voorsprong te leren dan jij van die van hen. Of je soulmate jouw capaciteiten nu waardeert of niet, complimenteer die van hen. Als we geven wat we het meest zoeken, kan het resultaat verrassend zijn.

Breng naar buiten wat in je zit

Je kunt proberen om juist die vaardigheden en kwaliteiten te ontwikkelen die je soulmate zich eigen heeft gemaakt. Bijvoorbeeld, Als je soulmate kan schrijven, moet je misschien een tijdje besteden aan het ontwikkelen van dezelfde vaardigheid. Wie weet? Misschien ontdek je wel een verborgen talent. Of, als je je partner te extravagant vindt, kan het zijn dat je jezelf te lang hebt verloochend en jezelf ook moet leren verwennen.

Blend Your Strengths Into a Dynamic Partnership

Onderzoek toont aan dat de meest succesvolle soulmate-relaties diegenen zijn die een eigen bedrijf hebben en elke dag zij aan zij werken. Zij waarderen de tijd die ze samen doorbrengen en hebben geleerd om hun talenten en vaardigheden te combineren tot een succesvol partnerschap. Zelfs als je maar een klein project samen opstart, zul je elkaars capaciteiten meer leren waarderen en wederzijds respect opbouwen.

Streef naar gelijkheid, harmonie en evenwicht

Geef je genderrollen en de erfenis van ongelijkheid tussen de seksen op. Deze strijd heeft al veel te lang geduurd. Het waarderen van de weerspiegeling van de positieve eigenschappen van je partner betekent niet dat je je moet onderwerpen of je wil moet opgeven om aan hun wensen of aanpak tegemoet te komen. Of dat je hun genialiteit zo waardeert dat je je in vergelijking daarmee zwak voelt. Geen van jullie beiden zal uiteindelijk voldaan zijn als je jezelf en je door God gegeven talenten niet waardeert en waardeert. Onthoud dat jouw unieke kwaliteiten, wanneer die vermengd worden met die van je partner, bedoeld zijn om harmonie te scheppen, geen tweedracht. Het pad van de verlichte relatie is er een van gelijkheid, harmonie en evenwicht.

Gerelateerde artikelen