Informatie nodig of uw partner of relatie?

Kunnen zielsverwanten gewoon vrienden zijn?

Ja, het is geweldig om je zielsverwant te ontmoeten - die ene persoon op de wereld die jou het beste aanvult. Voor de meesten is de natuurlijke volgende stap een hechte band, een solide liefdesrelatie, intieme partners worden en uiteindelijk naar het altaar gaan. Maar niet alle zielsverwanten komen zover, om een groot aantal redenen. Toen Donna, haar man en kinderen een paar jaar geleden naar hun nieuwe huis verhuisden, raakten ze meteen bevriend met hun buren. Zodra Donna John, het hoofd van die familie, ontmoette, was er een vertrouwdheid die elke logische verklaring te boven ging. Het was alsof ze elkaar al eeuwig kenden. Ze klikten, kregen een band en werden onmiddellijk vrienden. Ze praatten urenlang en deelden lief en leed en de alledaagse details van het dagelijkse leven. Maar pas toen ze nacht na nacht van hem begon te dromen, had ze ooit gedacht dat hij haar ware zielsverwant was. Vele van die dromen waren van een transcendente aard, buitenaards en hemels met John die haar het licht voorhield en haar vertelde dat hij van haar hield. Donna zei dat haar hart openbarstte op een manier die ze nog nooit eerder had ervaren. Ze had het gevoel dat ze door John God had aangeraakt. Door deze ervaringen, werd Donna werd in een wervelwind van verwarring geworpen en besloot contact op te nemen met een helderziende voor een lezing. Zij voelde zich immers veilig in haar huwelijk, hield van haar man en kinderen en kon zich nooit voorstellen twee gezinnen te verbreken om intiem te worden met John. De helderziende adviseur bevestigde de tweelingvlam connectie tussen haar en John. Dus begon Donna alles te lezen wat ze kon vinden over het onderwerp zielsverwanten en concludeerde dat wat de adviseur had verteld wel waar moest zijn. Ze moest toegeven dat ze nu van twee mannen hield. Maar hoe met de situatie om te gaan werd de vraag waar het om draaide. Met de hulp van een andere helderziende adviseur begreep Donna dat de ontmoeting met haar goddelijke aanvulling goddelijk ontworpen was, niet noodzakelijk om de twee als koppel samen te brengen maar om twee families in vriendschap te verbinden. Het was een ongewoon lot om af te zien van een intieme man en vrouw partnerschap in het voordeel van een langdurige vriendschap. Maar het was een interessant lot waardoor twee families konden leren over de liefdesbanden met hun buren.

Wanneer het plan enkel vrienden zijn

Hoewel de overgrote meerderheid van de soulmate koppels belooft zich in dit leven te binden als romantische partners en zich voor het leven te binden, hebben sommigen zoals Donna en John een alternatieve relatie gepland.

Soulmate beloften worden karmische contracten genoemd en zijn heilige overeenkomsten om het bewustzijn van elkaar op allerlei manieren te dienen. Sommige overeenkomsten zijn zo algemeen als, te koesteren, nauw aan elkaar te hechten en lief te hebben. De details over hoe deze beloften in te vullen worden overgelaten aan de individuen tijdens hun incarnatie samen. Andere contracten zijn specifieker. Je kunt bijvoorbeeld beloofd hebben je zielsverwant financieel te steunen, zodat hij of zij de vreugde van het ontvangen zal leren kennen en de troost van de wetenschap dat er voor hem of haar door jou wordt gezorgd. De karmische contracten zijn verweven in een lotsplan dat een aantal van de mogelijkheden en beperkingen beschrijft die jullie gekozen hebben om te ervaren in jullie leven samen. Zoals Donna en John, kan jullie lotsbestemming geweest zijn om enkel vrienden te zijn, wat een grote uitdaging kan zijn als één van jullie zich bewust is van de spirituele connectie als zielsverwanten en ernaar verlangt om een romance te consumeren. Maar als je de realiteit kunt accepteren, kan het bijna net zo bevredigend zijn om goede vrienden te zijn.

Vrienden eerst

Darrell begon als de beste vriend van Mary's man. De vriendschap was zo hecht dat Darrell als een lid van de familie werd beschouwd. Twaalf jaar lang gingen ze met elkaar om, elk weekend in Mary's huis, keken voetbal, deelden maaltijden en deden alles wat vrienden doen. Mary voelde de band met Darrell als en kon zich geen leven voorstellen zonder een van haar mannen. Toen Mary's man plotseling stierf aan een hartaanval, was Darrell Mary's constante bron van liefde en steun. Ze rouwden samen en al snel veranderde de band van vrienden naar iets meer. De waarheid was dat Darrell en Mary met elkaar verbonden waren van geest tot geest en van ziel tot ziel. Zij waren goddelijke complementen - zielsverwanten. Darrell had twee belangrijke karmische contracten voor zijn leven, één met Mary en de andere met zijn beste vriend. Het was Mary's keuze om Darrell te steunen en te helpen zijn beloften met haar man te vervullen. Toen ze hun lot met Mary's echtgenoot hadden volbracht, ging er een nieuw hoofdstuk open voor Mary en Darrell om de rest van hun leven als zielsverwanten aan elkaar te verbinden.

Robbed of the Romance

Soms eindigen zielsverwanten gewoon als vrienden omdat een van hen in een andere relatie verstrikt is geraakt. Nee, zo was het niet gepland, maar het is werkelijkheid geworden omdat een van de twee niet heeft gewacht. Nu zijn er andere verplichtingen, verwikkelingen en soms kinderen om rekening mee te houden die het paar op een afstand houden. Een van die koppels was Thomas en Laura. Laura kwam in Thomas' leven twee jaar na een andere liefdesrelatie. Zoals bij de meeste zielsverwanten, was de aantrekkingskracht te sterk om te negeren en het werd al snel voor beiden duidelijk dat ze voor elkaar gemaakt waren. Maar Thomas zat gevangen tussen een rots en een harde plaats. Hij voelde een sterke verbondenheid en loyaliteit met de andere vrouw. Zozeer zelfs, dat hij de moed niet kon opbrengen om met haar te breken. Laura was natuurlijk gefrustreerd en hoopte en bad dat hij tot bezinning zou komen. Maar na drie jaar wachten op de "grote dag", gaf ze toe dat die dag waarschijnlijk nooit zou komen.

Hoe belangrijk is het om vrienden te blijven met je soulmate na een relatiebreuk?

God weet dat het moeilijk is om vrienden te blijven na een relatiebreuk met je soulmate. Maar als de breuk vriendschappelijk was, kan de relatie gemakkelijk overgaan in een blijvende vriendschap. Door te vergeven en het leven van je partner te zegenen zul je veel doen om hen vrij te maken om verder te gaan. En je zult hen een geschenk hebben gegeven waartoe weinigen in staat zijn geweest - het geschenk van je blijvende liefde. Als de romantische fase van korte duur was, kunnen contact houden en vrienden blijven je meer tijd geven om karma te voltooien dat je overhield uit vorige levens waarin je faalde om je zielsverwant lief te hebben en te eren. Je zult in staat zijn om hen emotioneel te blijven steunen en een leidende kracht in hun leven te zijn, en zo op een gunstige noot af te ronden. Jij zou kunnen leren dat goede vrienden worden na een vervelende breuk kan worden beschouwd als een nog hogere spirituele prestatie dan het volhouden om samen te leven in een armoede van liefde.

Gerelateerde artikelen

Andere artikelen over liefdesadvies door Ariadne Green