Informatie nodig of uw partner of relatie?

Het doorbreken van de cyclische relatie

Je bent op het punt gekomen in een "cyclische relatie" dat je uit de draaimolen wilt springen die je met je partner maar blijft ronddraaien naar nergens. Hoe weet u wanneer u werkelijk bevrijd bent van deze emotionele sleur?

Het moment van uw persoonlijke bevrijding is het moment waarop u zich realiseert dat u een destructief partnerschap uit uw leven hebt bevrijd. Uw geest is lichter en er hangt geen zwaarte meer om uw hart. Je wordt niet langer gedwongen om met je hoofd tegen een stenen muur aan te lopen.

Je accepteert eindelijk dat je het verdient om beter behandeld te worden. De dagen dat u werd gelokt door termen van vertedering en loze beloften die u valse hoop gaven, zijn voorbij. U zult verlost zijn van de zelfmisleiding dat uw minnaar deze keer echt trouw zal zijn. Uw ervaring zal de voortekenen herkennen dat deze persoon niet echt veranderd is. Je zult begrijpen dat gedrag weliswaar kan worden aangepast, maar dat het fundamentele waardesysteem of het gebrek daaraan niet verandert.

Wanneer je dat "aha"-moment hebt en volledig begrijpt dat een aanhankelijke toenadering slechts het begin is van een nieuwe cyclus in een emotioneel en/of lichamelijk misbruikende relatie, dan is het tijd om actie te ondernemen en uit de draaimolen te stappen.

Het is vaak moeilijk om uit de draaimolen te stappen, vooral als je een verzorger bent. Je wilt "herstellen" wat verkeerd is en laat je partner inzien dat hij of zij verkeerd bezig is. Je wilt dat de liefde die je hebt gegeven wordt teruggegeven. En toch, diep van binnen - weet je dat het gewoon weer een vergeefse poging is.

De enige reden om in een ontmoedigende relatie te blijven is angst - angst dat je er alleen voor komt te staan. Je kunt zelfs bang zijn dat je niet hard genoeg je best hebt gedaan, omdat je gelooft dat het jouw schuld is als de relatie niet werkt. Wanneer je een partner hebt die er voortdurend op staat om alle schuld op jou af te schuiven, is het tijd om jezelf te bevrijden.

Is dit een gemakkelijk proces? Natuurlijk niet! Maar als je blijft bij wat je in je hart weet dat waar is, zul je je realiseren dat jullie niet alleen niet op één lijn zitten, maar zelfs niet in hetzelfde boek. Sommigen investeren jaren in dit soort relaties en komen dan met lege handen te staan - en uiteindelijk vol wrok.

Hoe bent u hier in de eerste plaats terechtgekomen? Dat is heel eenvoudig. U gelooft in de liefde. Helaas weet de partner met wie u verstrikt bent geraakt niet alleen niet wat "liefde" is, maar voelt hij of zij zich ook zo onverdienstelijk dat u voortdurend wordt meegesleurd in de diepten van de wanhoop van die persoon.

Wanneer u die ene persoon die uw hart heeft veroverd, kunt zien als gewoon een ander persoon die de wereld bevolkt en zonder aanhoudende gevoelens, waaronder wrok en medelijden - je bent bevrijd. En de volgende potentiële love interest zal zoveel beter zijn.

Gerelateerde artikelen