Informatie nodig of uw partner of relatie?

7 manieren om je relatie gezond te houden

Voel je je vastzitten en stagneren in je relatie? Niet ongewoon als je al een tijdje samen bent. Maar het is ook niet ongewoon als je wel vooruit wilt, maar een onwillige partner hebt die zelfgenoegzaam is geworden en zich een beetje te goed voelt bij de status quo. Dus hoe kun je de dingen wat spannender maken? Hier is een "to do"-lijstje waarmee je je relatie weer kunt opladen en in beweging krijgen.

 • Lach veel

  Moet alles echt zo intens zijn dat jullie niet meer kunnen lachen? Als je vastzit in het verkeer of de weg naar een bestemming niet kunt vinden - walg dan niet van elkaar, maar maak een grapje over je navigatievaardigheden en gniffel eens lekker.

 • Doe het onverwachte

  Voorspelbaarheid is de belangrijkste oorzaak van stagnatie in relaties. Als je opstaat en dag na dag dezelfde routine uitvoert, op dezelfde manier op dingen reageert - dan worden jullie allebei voorspelbaar. Waar is het verrassingselement? Denk eens terug aan je kindertijd en herinner je hoe opgewonden je werd als je iets totaal onverwachts kreeg.

 • Gedraag je niet naar je leeftijd

  Chronologisch gezien is leeftijd slechts een getal. Laat je innerlijke kind af en toe los en speel. Een goed kussengevecht in combinatie met een lach kan erg leuk zijn!

 • Zie er vriendelijk uit

  Een kleine daad van Vriendelijkheid kan een lange weg gaan. Als je boodschappen aan het doen bent, bel je partner dan op en vraag: "Hé, ik ben onderweg, heb je iets nodig?"

 • Maak een afspraakje

  Weet je nog hoe spannend het was om het perfecte kledingstuk uit te zoeken, je haar te doen, make-up op te doen en een beetje parfum op te doen toen je voor het eerst verkering kreeg? Maak één avond per week vrij voor een date.

 • Be sexy

  De meeste relaties verslechteren en gaan geleidelijk bergafwaarts als het in de slaapkamer te voorspelbaar of routineus wordt. Steek een paar kaarsen aan, blader door een lingeriecatalogus en bestel iets!

 • Zet de tv in je slaapkamer uit

  Het is echt moeilijk om romantisch te worden als Anderson Cooper grenspatrouilleagenten interviewt. Als u toch een tv in uw slaapkamer hebt, zet dan de muziekzender aan die u "in de stemming" brengt."

 • Er zijn veel manieren om uw relatie levendig en goed te houden. Probeer deze "relatievitaminetips" om uw relatie naar een hoger niveau te tillen. Maar bovenal: maak plezier! Je hebt niet voor niets een partner, dus zorg ervoor dat je geliefde in je leven blijft.

  Maak er een leuke dag van met je liefje, en denk na over hoe je je relatie in een gezondere, "losgeslagen" ruimte kunt krijgen.

  Gerelateerde artikelen