Informatie nodig of uw partner of relatie?

Hoe de relatie communicatie te verbeteren

Het ontwikkelen van je communicatievaardigheden zal niet alleen je liefdesrelatie ten goede komen, maar zal ook de deur openen naar tal van mogelijkheden. Door te leren hoe je jezelf effectiever kunt uitdrukken, kun je een lange en gelukkige relatie met je geliefde opbouwen, de relatie met je vrienden versterken en ook in je professionele leven positieve veranderingen zien. Aangezien de meeste interpersoonlijke communicatie non-verbaal is, kun je je voorstellen welke miscommunicatie er dagelijks plaatsvindt wanneer mensen hun gedachten niet effectief verwoorden. Het verbeteren van uw verbale communicatievaardigheden kan u daarom alleen maar helpen om uw gedachten goed over te brengen en uw kansen te vergroten om te krijgen wat u wilt.

Hier volgen een paar manieren om de communicatie in uw relaties te verbeteren - zowel met uw geliefde als met uw vrienden en collega's:

 • Uitdruk uzelfUitdrukking van uw emoties aan uw geliefde over hoe u zich op dat moment voelt, zal resulteren in een positievere relatie. Hoe u uw gevoelens uit, is de sleutel. Als u bijvoorbeeld uw geliefde wilt vertellen dat u vindt dat hij of zij niet genoeg moeite in de relatie steekt, dan kunt u zich als volgt uitdrukken:

  "Als je me niet helpt in huis, heb ik het gevoel dat het je niet kan schelen dat het huis vies is."

  De twee elementen die je moet overwegen bij het overbrengen van gevoelens zijn "oorzaak" en "gevolg". De oorzaak veroorzaakt het gevolg. Bijvoorbeeld:

  Oorzaak: "Je ruimt niet op in huis."

  Effect: "Ik heb het gevoel dat het je niets kan schelen."

  Door deze twee elementen samen te voegen kun je communiceren op een manier die goed is voor je relatie, omdat het duidelijk is en niet beschuldigend. Dit is een techniek die met de jaren gemakkelijker en effectiever wordt.

  Vaak maakt men de fout om te snel op te geven wanneer men een nieuwe communicatietechniek gaat toepassen, als de echtgenoot of geliefde niet positief reageert. Vergeet niet dat het tijd kost; uw partner zal uiteindelijk merken dat u uw communicatievaardigheden verandert en zal met u mee veranderen.

 • Verander de toon van uw stemHet soort reactie dat u krijgt, is afhankelijk van de manier waarop u zich uitdrukt. Als u bot en koel bent, kunt u een kwetsende opmerking verwachten. Bent u subtiel en kalm, verwacht dan een kalmer en compromitterend antwoord. Hoe gefrustreerd je ook bent met deze persoon, onthoud altijd dat schreeuwen je nergens brengt. Als u zich kalm uitdrukt, geeft u de ander het gevoel dat het niet erg is om terug te reageren zonder te worden aangevallen.
 • Kies het juiste momentAls u uw geliefde benadert en een probleem aan de orde stelt op het moment dat hij door de deur loopt, dan kunt u verwachten dat hij wordt genegeerd. U wilt uw zorgen ter sprake brengen wanneer uw partner ervoor openstaat om benaderd te worden. Probeer het tijdens het eten of nadat je partner een paar uur thuis is geweest. Vlak voor het slapengaan kan ook goed zijn, zolang je partner niet te moe is. Onthoud dat je geliefde meer bereid zal zijn om een probleem te bespreken en dingen op te lossen als je hem in een ontspannen toestand aantreft.

Als je al deze technieken tevergeefs met je geliefde hebt geprobeerd, moet je misschien overwegen om in therapie te gaan of om verder te gaan met je leven. Situaties in andere aspecten van je leven die niet de gewenste verbetering te zien geven, moeten ook zorgvuldig opnieuw worden geƫvalueerd. Een telefoontje naar een paragnost is een goede eerste stap.

Gerelateerde artikelen

Andere artikelen van Adviseur "The Psychic One"