Informatie nodig of uw partner of relatie?

Hoe breng je intimiteit terug in een relatie?

Mensen denken bij intimiteit meestal aan een seksuele relatie met hun partner. Hoewel intimiteit seksuele activiteit kan inhouden, kan het ook gaan om handen vasthouden, een tedere aanraking, een knuffel of een kus. Vaak concentreert een partner zich op het gebrek aan lichamelijke intimiteit zonder te kijken naar de echte problemen binnen de dynamiek van de relatie.

Als er seksuele problemen zijn, kan er onder de buitenkant nog een andere boosdoener schuilgaan. Iemand kan gefrustreerd raken, boos worden en misschien zelfs verwijten maken. Het is dus belangrijk om te kijken naar het fundament waarop de relatie is gebouwd. Zijn de andere elementen in de relatie aanwezig die de relatie bij elkaar kunnen houden? Is er sprake van vertrouwen, respect, de wil om de relatie te laten slagen, de wil om te lachen en de wil om problemen op te lossen?

Intimiteit kan al in één teder moment worden gedeeld. Neem een ouder echtpaar dat hand in hand loopt en dag in dag uit voor elkaar zorgt. Hun liefde kan blijken uit het gebaar dat ze elkaar vasthouden, een kus op de wang, of gewoon uit de zorg die ze elkaar geven.

Dus wat kun je doen om de intimiteit in een relatie te verbeteren? Als u denkt dat het probleem puur lichamelijk is, ga dan zeker naar de dokter voor een jaarlijkse check-up. Maar als u denkt dat er meer aan de hand is, dan is het tijd om de dynamiek in de relatie onder de loep te nemen.

voelt één partner zich onder druk gezet en voelt hij of zij zich schuldig?

Druk uitoefenen op dit deel van de relatie zal de relatie er niet beter op maken. Een relatie is als een tuin waarin we onze tijd investeren en zaadjes planten. Misschien moet je eens inventariseren hoe je intimiteit cultiveert:

 • Welke zaadjes plant je om de vreugde terug te brengen die je ooit voelde?
 • Programmeer je meer voor het avondeten dan voor het terugbrengen van de intimiteit?
 • Hangen de kinderen boven de relatie?
 • Is er een manier om beter met je tijd om te gaan als je je te moe voelt?

Soms wordt seks een instrument voor manipulatie in een relatie en wordt seks gebruikt als hefboom om te krijgen wat men wil in de relatie.

 • Voel je bij de ene partner de verwachting dat hij/zij moet presteren als het erop aankomt, maar ontbreken alle andere ingrediënten binnen de relatie?
 • Heb je het gevoel dat je nee kunt zeggen of doe je maar wat je wilt zonder de diepgang en het gevoel dat je ooit voor elkaar had?

Communicatie is essentieel om vreugde en liefde terug te brengen in een relatie. Let op de toon die je tegen elkaar aanslaat; op een positieve manier communiceren is als het aantrekken van een bij naar honing. Samen tijd doorbrengen op een liefdevolle manier kan de situatie veranderen. Het gaat erom weer vrienden te worden en liefdevol met elkaar te praten en te handelen.

Hierbij 4 tips om de intimiteit in je relatie terug te brengen:

  • Neem de tijd om elkaar te vertellen wat je zo leuk aan elkaar vindt

Sommige stellen moeten misschien graven om iets te vinden

  • Maak elkaar complimenten en waardeer de kleine dingen die vaak onopgemerkt blijven

Dit kan helpen om de liefde terug te brengen in de relatie.

  • Start met praten over wat je nodig hebt om je veilig en zeker te voelen in intimiteit

Praat om de beurt, luister naar elkaar en hoor welke boodschap er wordt overgebracht.

  • Zorg ervoor dat je zelf liefdevol bent en verwacht niet dat iemand anders een leegte vult die alleen jij kunt opvullen

Bij het inventariseren van je situatie is het belangrijk om na te gaan of je tevreden bent met jezelf. Zijn er veranderingen die je moet doorvoeren om je beter te voelen? Het is moeilijk om liefde te geven of zelfs te ontvangen als je niet gelukkig bent met wie je bent.

Gerelateerde artikelen