Informatie nodig of uw partner of relatie?

10 gemakkelijke online dating richtlijnen

Je hebt de stoute schoenen aangetrokken en bent lid geworden van een datingsite. Je emailbox zit vol met emails van aanbidders die hopen de liefde van je leven te worden. Terwijl je ze doorzoekt en de profielen leest, stijgt je hoop. Misschien reageer je zelfs meteen op degenen die veelbelovend lijken. Een paar dagen lang heb je een geweldige tijd - je "ontmoet" niet echt iemand, je correspondeert alleen maar. Dan stopt het corresponderen. Je hebt niemand ontmoet en vraagt je af: wat is er gebeurd?

Online dating is als één grote virtuele sociale scène. Als je fysiek naar een nachtclub gaat, heb je het voordeel dat je visueel kunt zien wat wel en wat niet aantrekkelijk voor je is. Je ontmoet mensen van "buiten naar binnen" en als je de kans krijgt om contact te leggen, kom je misschien meer over hen te weten.

In de virtuele wereld ontmoet je mensen van "binnen naar buiten". Communicatie vindt plaats in de vorm van e-mail en instant messaging, en je kunt ervoor kiezen om telefoonnummers uit te wisselen, waarbij je in staat bent om een stem te assimileren met de woorden die je hebt uitgewisseld. Als er een klik is, kies je een plaats om elkaar te ontmoeten.

Het lastige van online daten is het stadium van de persoonlijke ontmoeting. Serieus, als je een penvriend wilde, zou je wel lid zijn geworden van een schrijverssite, toch? Hier is een kleine hint: als je alleen via e-mail en instant messaging communiceert, is de kans groot dat de persoon met wie je communiceert niet echt emotioneel beschikbaar is (en mogelijk niet eens fysiek beschikbaar).

Hier volgen tien tips over hoe je online dating voor jou kunt laten werken:

  • Veel mensen schrijven profielen van wat ze willen zijn, in plaats van wie ze werkelijk zijn. Als het te mooi klinkt om waar te zijn, is het waarschijnlijk ook niet waar.

  • Als iemand aarzelt om je telefoonnummer te geven of naar het jouwe te vragen, ga dan naar de volgende persoon. Het is waar dat in een tijdperk van stalkers en gekken, sommigen geen telefoonnummer willen geven. Gebruik je discretie. Maar als je van je computer naar een café gaat, moet iemand een stap zetten.

  • Begrijp dat je niet de enige bent met wie je potentiële date communiceert. Doe niet zo raar en loop niet weg als een e-mail niet onmiddellijk wordt beantwoord.

  • Als je merkt dat de persoon meestal ingelogd lijkt te zijn omdat de functie "online" wordt weergegeven, begrijp dan dat de meeste mensen niet de moeite nemen om uit te loggen, zodat het lijkt alsof ze 24/7 online zijn. Ga er niet van uit dat ze voortdurend de profielen doorspitten.

  • Verwacht niet te veel. Verwacht met andere woorden niet dat je de liefde van je leven zult ontmoeten, maar verwacht wel dat je je sociale kring zult uitbreiden en nieuwe vrienden zult ontmoeten.

  • Voordeel een persoon niet in de eerste twee minuten van een persoonlijke ontmoeting. De computer biedt een mooi schild voor mensen die sociaal analfabeet zijn. Zonder de buffer van een computer voelen velen zich erg kwetsbaar en blootgesteld wanneer ze iemand in het "echte leven" te ontmoeten. Begrijp dat de eerste ontmoeting voor jullie allebei ongemakkelijk kan zijn.

  • Als iemand voortdurend plannen maakt om elkaar te ontmoeten en deze vervolgens op het laatste moment afbreekt, doe dan geen moeite meer om af te spreken. Zie het onder ogen - als een potentiële date niet eens een kopje koffie kan drinken, hoe kan deze persoon dan een relatie met jou aangaan?

  • Als de communicatie na een paar afspraakjes niet consistent is, het profiel van je date-interesse nog steeds online staat en deze persoon actief is, realiseer je dan dat jij niet "The One" bent. Word niet boos en stuur geen vervelend bericht of voel je niet afgewezen. Het is allemaal onderdeel van dating.

  • Het kan zijn dat je heel wat padden moet kussen om een prins te vinden. Dat kan frustrerend zijn, maar laat je frustraties je niet cynisch maken of de hoop doen verliezen.

  • Geef niet het gevoel dat je elk detail van je leven moet onthullen. Laat wat mysterie over. Ja, je wilt eerlijk zijn en geen spelletjes spelen, maar het heet niet voor niets een "dating game" en de realiteit is dat er bepaalde regels zijn die je moet toepassen.

  Er zijn waarschijnlijk nog wel honderd andere dingen die aan deze lijst kunnen worden toegevoegd. De basis is eenvoudig - het is een datingspel, of het nu online is of niet. Veel plezier ermee, en je zult versteld staan van wat er in je opkomt.

  Gerelateerde artikelen