Informatie nodig of uw partner of relatie?

Spelletjes vs. grenzen in daten

Games en grenzen zijn totaal verschillend als het op daten aankomt. Je hoeft geen spelletjes te spelen, maar je moet wel grenzen stellen. Het spelen van datingspelletjes is er specifiek op gericht om dingen te doen die manipulatief zijn om een gewenst resultaat te bereiken. Het instellen van relatie grenzen, echter, machtigen u! Jij bepaalt wat wel en niet acceptabel gedrag is als iemand je het hof maakt - zonder vooruit te lopen op een gewenst resultaat.

Spelletje:

Als je je interesse ziet uitgaan, benader je hem expres niet en negeer je hem omdat je wilt dat hij jou benadert.

Grenzen:

Je ziet je interesse uitgaan; je glimlacht en erkent hem, maar dringt zijn ruimte niet binnen omdat je zijn tijd met vrienden respecteert. Als hij je benadert, oké - als hij dat niet doet, is dat ook oké.

Game:

Hij belt je na een week of twee, en je neemt expres de telefoon niet op omdat je boos bent dat hij niet eerder heeft gebeld.

Grens:

Hij belt, je neemt de telefoon na een paar keer overgaan op, houdt het gesprek luchtig, en beëindigt het snel. Zo laat je hem weten dat je wel geïnteresseerd bent, maar dat als hij een relatie met je wil, een lange periode van stilte voor jou onacceptabel is.

Spelletje:

Hij belt om middernacht en zegt dat hij je wil zien, je speelt het spelletje mee, laat hem uiteindelijk langskomen en zegt hem vervolgens dat hij weg moet gaan.

Begrenzing:

Iemand die midden in de nacht belt, kan maar beter een noodgeval hebben. Neem de telefoon op; als hij dronken is en belt, zeg dan dat hij je moet bellen wanneer hij nuchter is.

Game:

Je flirt doelbewust met andere mannen in de veronderstelling dat jaloezie hem naar je toe zal drijven. Je overdrijft door te pronken en te overdrijven met je interesse in je mannelijke vrienden.

Begrenzing:

Je praat met je mannelijke vrienden zonder bijbedoeling. Je weet dat de reactie van je interesse zijn eigen keuze is, net zoals het voeren van een gesprek met je mannelijke vrienden jouw keuze is.

Game:

Je vindt een excuus om hem te bellen, denkend dat dit hem een duwtje in de rug zal geven om terug te bellen.

Grens:

Als hij belt, dan belt hij. Zo niet, dan niet. Je gaat niet zitten wachten op een telefoontje en je gaat geen contact met hem regelen omdat je druk bezig bent met je leven.

Game:

Hij belt je op een vrijdagmiddag voor een afspraakje vrijdagavond. Je gaat niet omdat hij je niet eerder heeft gebeld, en je zit thuis.

Game:

Hij belt je op een vrijdagmiddag voor een afspraakje vrijdagavond. Je hebt al echte plannen gemaakt voor het weekend omdat je niet eerder van hem hebt gehoord. Oh well ... next time.

Ik weet zeker dat je meer gevallen kent van spelletjes vs. grenzen. Weet alleen dat er veel verschillen zijn tussen die twee. Kies de grenzen in je leven, en houd je daaraan. Je hoeft je grenzen niet op te rekken om iemand tegemoet te komen. Spelletjes zullen alleen maar meer spelletjes opleveren. En als je echt games in je leven wilt, koop dan een PlayStation.

Gerelateerde artikelen

Andere artikelen van adviseur "Jane Wilcox"