Informatie nodig of uw partner of relatie?

Verwachtingen in een relatie

Zijn de verwachtingen die je hebt in een relatie echt de jouwe, of zijn ze een opeenstapeling van wat je hebt gelezen of aangeleerd? Heb je het idee aanvaard dat het zo moet zijn? Wat je wilt in een relatie en wat je hebt kan heel goed een innerlijk conflict veroorzaken. Het kan zijn dat je naar je partner kijkt en zegt: "Ho, wacht eens even! Maar wie bepaalt wat hij zou moeten doen?

Er zijn tegenwoordig massa's boeken verkrijgbaar over het verbeteren van relaties, hoe je de perfecte man kunt krijgen, waarom mannen van wijven houden, hoe je je in een relatie moet gedragen, of hij je gewoon niet ziet zitten, hoe je kunt zien of hij je wel ziet zitten, dat mannen van Mars komen ... nou ja, je snapt het wel, en de lijst is eindeloos. Punt is, ben je afleiden wat een relatie zou moeten zijn op basis van wat Oprah, Dr Phil, talloze boeken en talkshow hosts hebben om u te vertellen? Of sta je de persoon met wie je een relatie hebt toe om te zijn wie hij of zij is en leer je je perspectieven aan te passen?

Getwijfeld, bepaald gedrag is respectloos, en niemand die ik ken wordt 's morgens wakker met een enthousiast "Oh, jippie, ik hoop echt dat ik vandaag als tuig word behandeld!" Wederzijds respect in een relatie is van het grootste belang om een partnerschap te laten werken.

Wat ik heb ontdekt is dat we allemaal in een hoekje van ons hoofd een ideaal hebben over hoe onze interactie met onze geliefde "zou moeten" zijn. Of dit nu is afgeleid van kijken, (June als de perfecte echtgenote in haar parels) of (Al houdt stiekem van Kate, maar is erg vernederend tegen haar) - of, zoals hierboven vermeld, van de boeken en beroemde mensen die ons vertellen wat we zouden moeten verwachten. Als uw relatie niet voldoet aan de geboden die de "shoulds" en "should nots" voorschrijven, verwacht u dan dat het zal veranderen? Beter nog, kunt u wat de machtige "zij" zeggen terzijde schuiven en gewoon leren om u aan te passen aan wat uw relatie is in plaats van aan wat u denkt dat het zou moeten zijn?

Meer meningsverschillen en ruzies tussen twee mensen komen voort uit wat anderen ons dicteren; iemand anders die geen idee heeft van wie u bent of wie uw significante andere is, staat erop om u te vertellen dat dit de manier is waarop u zich moet gedragen, problemen moet oplossen en nog lang en gelukkig moet leven.

Happy ever after komt alleen in boeken voor. Aan relaties moet je voortdurend werken, je ego in toom houden, bepaalde dingen accepteren en leren hoe je je strijd moet kiezen. De dop van de tandpasta laten zitten is geen strijd die de moeite waard is. Je niet vertellen waar hij naartoe gaat als hij plotseling besluit 's avonds uit te gaan - dat is wel de moeite waard.

Om je relatie echt te laten werken, moet je in een situatie komen waarin je elkaar toestaat gewoon de persoon te zijn die hij of zij is. Niemand hoeft "gerepareerd" te worden. Percepties kunnen worden bijgesteld. Gedrag kan veranderd worden. Het belangrijkste is dat je ervoor zorgt dat het is wat je wilt, en niet wat je is verteld!

Gerelateerde artikelen

Andere artikelen van adviseur "Jane Wilcox"