Informatie nodig of uw partner of relatie?

Waarom belt hij niet?

De date ging geweldig. De anticipatie is er. Zal hij bellen? Hij leek gelukkig. Waarom heeft hij niet gebeld? Je hersenen herbeleven nu de date en het eerste wat je onderzoekt is wat je fout hebt gedaan. Na een tijdje kun je boos worden en de aantrekkingskracht gaan bagatelliseren, misschien zelfs kritiek op hem gaan leveren.

Maar je hebt nog steeds geen antwoord op de vraag: waarom belt hij niet? En dan kun je een vervolgvraag stellen: moet je hem bellen? Je zou kunnen gaan wensen dat je nooit aan het datingspel had meegedaan, maar moedeloosheid zorgt alleen maar voor een rotdag. Je kunt het probleem recht onder ogen zien en het aanpakken of verder gaan.

Maakt het uit of hij belt?

Hoeveel van je angst dat je niets van hem hoort, komt voort uit je ego? Misschien zag je er geweldig uit en waren je flirtpogingen inspirerend, maar als hij niet geïnteresseerd is en verder is gegaan, is het dan zo erg om niets van hem te horen? We leven in informele tijden; mensen dumpen een slechte eerste date gewoon niet met een vervolggesprek. Er kan een beetje ijdelheid in de veronderstelling dat hij zal bellen en als dat is afgegleden naar een geval van narcisme; woede, wrok en uiteindelijk zelfverachting kan het gevolg zijn. Vermijd de spiraal door te accepteren dat je iemand verdient die in je geïnteresseerd is en ga weer daten om het opnieuw te proberen.

Gemengde signalen

Vergeet wat hij zei dat hij zou doen en bekijk zijn daden. Heeft hij misschien een signaal gegeven dat hij niet zou bellen, ondanks dat hij zei dat hij dat wel zou doen? Hebt u signalen gegeven dat hij "van de haak" was, ondanks beleefde afspraken om hem over een dag of twee te spreken? Je realiseert het je misschien niet, maar veel terloopse momenten en interacties tijdens een afspraakje hebben een diepe impact. Je hebt misschien een onderwerp aangekaart over waar je over een paar jaar wilt zijn en hij noemde locaties waar je niet goed op reageerde. Je afspraakje kan dat opgevat hebben als een teken dat je geen toekomstige relatie zag. Hij kan een band genoemd hebben die hij leuk vindt en geen positieve reactie van jou gekregen hebben. Als hij van die band hield, kon een gebrek aan passie of interesse van jouw kant een deal breaker zijn.

Er zijn ook grote onderwerpen die niet noodzakelijkerwijs gebieden zijn om te verkennen op een eerste date. Misschien heb je aangegeven dat je je wilt binden en kinderen wilt, of juist het tegenovergestelde. Als hij een andere agenda heeft, zul je waarschijnlijk niets van hem horen. Een verschil in religie kan onoverkomelijk zijn, en zelfs de meest casual dating gesprek kan uw diepere waarden die hij al dan niet deelt. Zelfs in de meest oppervlakkige gesprekken zijn er "spelbrekers" in overvloed.

Zijn onzekerheden

Hij wil je misschien wel bellen, maar is onzeker omdat je hem signalen kunt hebben gegeven dat hij zich moet terugtrekken, ondanks wat je misschien hebt bedoeld of gezegd. Zelfs een beleefde hint om verder te gaan kan verkeerd worden geïnterpreteerd als een man onzeker is over wat hij moet doen. Waar het bij afspraakjes op neerkomt, is dat je de man met de beste eigenschappen moet krijgen. Hoewel je sommige dingen kunt tolereren die uiteindelijk in een gezamenlijke toekomst kunnen worden aangepakt, zijn onzekerheden die de communicatie afsnijden er een waar hij zonder jou aan zal moeten werken.

Andere redenen

Er zijn tal van legitieme en minder legitieme redenen waarom hij je niet heeft gebeld. Dit zijn er een paar:

 • Je bent zijn type niet

  Er kan een eerste aantrekkingskracht zijn geweest of misschien kwam een foto van jou op het internet overeen met wat hij zocht, maar na jullie ontmoeting, ontdekt hij dat er geen chemie is. Dit heeft niets te maken met jouw aantrekkelijkheid of begeerlijkheid; sommige mensen hebben nu eenmaal hun "type".

 • Je kwam te behoeftig of te wanhopig over

  Ondanks dat je fysiek goed bij hem past, was je gesprek soms slachtoffergericht of leek je hem te veel betrokken bij dramatische situaties waar hij geen deel van uit wilde maken.

 • U hebt op de eerste date seks met hem gehad

  Als hij alles heeft gekregen wat hij maar kon wensen, heeft hij zijn buik vol en heeft u misschien een lesje geleerd over het stellen van grenzen en het timen van alle relatieontwikkelingen.

 • Hij speelt op het veld

  Haat niet de speler, haat het spel. Misschien is hij zo afgeleid door zijn huidige internetadvertenties en e-mails dat hij je gewoon niet waardeert, of je nu de derde of de dertiende date van de afgelopen week was.

 • U woont te ver weg

  Als hij een uur te laat is door het verkeer naar uw kant van de stad, kan dat onmiddellijk de vraag naar u verdubbelen om nog fantastischer te zijn om een tegenbezoek te rechtvaardigen.

 • Hij is getrouwd of betrokken bij iemand anders

  Dit is een van de redenen waarom een telefoontje vóór de date zo belangrijk is. Het ophelderen van deze zaak lijkt een vrij eenvoudige taak, en toch verzuimen sommige mannen hun vrouw te vermelden op singles datingsites. Schokkend? Ja, de druk van de moderne wereld is nogal belastend voor mannen, die geneigd zijn om te vergeten dat ze leven met een vrouw wanneer de kans om u te daten zich voordoet. Misschien belt hij je niet terug omdat iemand anders in de buurt is om de telefoon op te nemen.

 • Zijn carrière houdt hem bezig

  Er is een kans dat hij de stad uit is of overspoeld wordt door werk. Hij heeft u nog niet gebeld, maar is van plan dat te doen als hij het wat rustiger aan gaat doen. Je antwoord zou moeten zijn Wacht niet te lang met daten met andere mannen; zelfs als hij uiteindelijk belt, wil je niet dat er al vroeg een patroon ontstaat dat hem de volledige controle geeft over het contact in de relatie.

Moet je hem bellen?

Als er een week voorbij is gegaan en je nog steeds het gevoel hebt dat er iets goeds zou kunnen gebeuren tussen jullie twee, ja, ga je gang en bel hem. Maar besef wel dat je misschien op een afwijzing afstevent. Als je een bericht achterlaat en hij belt niet terug, dan is het zeker tijd om verder te gaan. Wees respectvol en bel een paar keer niet terug; hij heeft je bericht gekregen en zou wel contact hebben opgenomen als hij geïnteresseerd was. Zelfs als je hem te pakken krijgt en hij akkoord gaat om nog een keer uit te gaan, kan het heel goed eindigen in het niet meer bellen nadat jullie bij elkaar zijn gekomen. Je wilt een man die echt geïnteresseerd is in een relatie met jou en de leiding neemt in eenvoudige zaken, dus zorg ervoor dat je geen relatie opzet om te mislukken.

Gerelateerde artikelen