Informatie nodig of uw partner of relatie?

Kan ik mijn ware zielsverwant online vinden?

Met de opkomst van online datingservices kiezen steeds meer singles ervoor om op het "hemelse web", het internet, op zoek te gaan naar een soulmate. Voor sommigen is het een veilige route, voor anderen een gevaarlijke. Degenen die het gebruiken, zeggen dat ze liever eerst iemand leren kennen via e-mail of door deel te nemen aan een van de vele chatrooms op het net, dan bars en nachtclubs af te struinen.

Op de meeste datingsites kan iedereen met iemand in contact komen door een profiel in te dienen. Een profiel kan een wild scala aan beschrijvende anekdotes over iemands persoonlijkheid bevatten. Alles van "op welke TV-familie lijkt je familie het meest" tot "in welke stof dip je het liefst je reep, pindakaas of melk". En als u afstamt van een koninklijke bloedlijn, kunt u ook een wapenschild toevoegen. Plaats een foto en - voilà! - je bent klaar om ontdekt te worden voor een date op het hemelse web.

Het veld kan zelfs worden verkleind tot degenen die je interesses delen. Sterrenkijkers kunnen via een van de astrodatingdiensten worden gekoppeld aan iemand met een compatibel astrologisch teken en een compatibele horoscoop. De sportliefhebber kan een romantisch gesprek hebben met iemand die geïnteresseerd is in voetbal, honkbal of hockey. Vegetariërs kunnen het vlees van de "vleesmarkt" schrappen en iemand vinden die met hen tofu wil roerbakken. Als je spiritueel verlicht bent, kun je een van de New Age-bewustzijnssites proberen om de zoektocht naar je soulmate te beginnen.

Singles die het moeilijk vinden om te kiezen, kunnen een expert het veld voor hen laten verkleinen. Veel online dating sites maken gebruik van psychologische assessment tools die singles zullen helpen om eindelijk te ontdekken "wie ze werkelijk zijn" door hen te vragen een enquête in te vullen met bijvoeglijke naamwoorden die hun karakter en persoonlijkheid het beste beschrijven. Beoordeel jezelf op een schaal van "zeer" tot "helemaal niet" op elk van de honderd of meer beschrijvingen, waaronder "lui", "meegaand", "sociaal", "knap" en "intelligent", en je zult een goede kijk krijgen op je gevoel van eigenwaarde. Deze sites verzamelen de gegevens en stellen een compatibiliteitsprofiel op dat wordt gekoppeld aan geschikte mogelijkheden onder de ondervraagden.

Door middel van een logische, wetenschappelijke rangschikking van iemands karakter en constitutie, familiewaarden, persoonlijkheid en emotionele samenstelling en vaardigheden, kan iedereen de juiste match vinden voor een duurzame relatie. Deze sites geven weinig statistieken over hun succes, maar we kunnen alleen maar gissen dat het onwaarschijnlijk is dat een psychologisch beoordelingsinstrument succesvoller zou kunnen zijn bij het matchen van iemand dan de hogere creatieve intelligentie van de menselijke geest.

Een compatibiliteitstest kan je helaas niet koppelen aan je zielsverwant. Er bestaat geen test die de kaart van je lotsbestemming kan lezen om te begrijpen wie jou het beste aanvult en je hogere doel dient. Evenmin kan de test bepalen welke karmische contracten je met je zielsverwant hebt gesloten om de schalen van vorige levens in evenwicht te brengen. Dat doet het wel. de lessen niet waarderen die je koos om je spiritueel te ontwikkelen en die je complement in ons leven komt ondersteunen. Evenmin kan het een complementaire partner vinden die uw vrouwelijke en mannelijke eigenschappen het beste weerspiegelt en evenwicht brengt in uw ziel. Het zou een spirituele relatie niet ondersteunen en waarschijnlijk onschuldigen het pad op sturen, weg van hun creatieve bestemming en van de rand van een klif voor een grote val uit de gratie.

Waarlijke zielsverwanten, goddelijke complementen, komen samen door goddelijk ontwerp. Een verbindingskenmerk in elk van hun spirituele (sterren)harten creëert een krachtig veld van creatieve intelligentie dat hen samenbrengt om hun plan voor hun leven te vervullen. Hun belofte lijkt meer op een gearrangeerd huwelijk, maar het verschil is dat hun hogere zelven hun ontmoetingsplaats en de timing ontwerpen, niet hun familie. Zielsverwanten kunnen elkaar op elke denkbare manier ontmoeten en op de meest verbazingwekkende plaatsen. Daarom is het mogelijk om je soulmate online te ontmoeten, maar het is niet de meest gebruikelijke manier waarop soulmates elkaar ontmoeten.

Sommige singles sites plaatsen hun succesverhalen die getuigen van liefdesmatches die op het web tot stand zijn gekomen. Ze kunnen bijna iedereen in de verleiding brengen om op zijn minst na te denken over deelname aan een chat voor singles. Sommige goddelijke complementen vinden elkaar op deze manier, zij het zelden. Zij betreden het gebied van "meant to be" en navigeren door naar de juiste Internet site voortgestuwd door een krachtige matchmaking kracht. Lo en zie, ze woonden een blok of twee afstand van elkaar en had kunnen ontmoeten de volgende dag door middel van een andere

Een echt succesverhaal kwam van een vrouw van middelbare leeftijd die zei dat ze op aandringen van haar moeder online dating had geprobeerd. Als stewardess vond ze haar leven bevredigend en had ze zich neergelegd bij "zielsloosheid". Kort nadat haar moeder was overleden, maakte zij een profiel aan op een online dating site. Zij ontving drie mogelijkheden voor een match en begon e-mails te sturen om het toch al smalle veld te verkleinen. Niets! Ze liet haar berusting varen en weken later ontving ze eindelijk een e-mail van een man wiens antwoorden haar hart prikkelden. Toen bleek dat hij douanebeambte was op de luchthaven waar zij week na week vandaan vloog. Ze kon het aantal keren niet tellen dat ze zijn stralende gezicht moet hebben genegeerd. Dankzij een online datingservice ontmoette ze eindelijk haar goddelijke aanvulling, de man die het lot herhaaldelijk op haar pad had gebracht, maar die ze tot haar spijt had genegeerd. Een ander succesverhaal kwam van een jongeman die zijn bruid had ontmoet via een online datingservice. Hij gebruikte de dienst ongeveer twee jaar en vond uiteindelijk een vrouw op wie hij verliefd werd. Beiden waren succesvolle artsen die veel gemeen hadden dat hun families uit India kwamen en naar de Verenigde Staten waren gemigreerd. We kunnen ons voorstellen dat hun families opgetogen waren. Of het goddelijke aanvullingen zijn heb ik niet kunnen achterhalen, maar het klonk als een "happily ever after" perfect dating-einde.

Gerelateerde artikelen

Andere artikelen over liefdesadvies door Ariadne Green