Informatie nodig of uw partner of relatie?

Welke zielsverwante godin ben jij?

Elke vrouw is begiftigd met godinnengaven, unieke uitingen van haar persoonlijkheid. Voor de oude Grieken waren de vier populairste en meest vereerde godinnen op de berg Olympus Hera, Aphrodite, Artemis en Athena. Zij hadden verschillende persoonlijkheden en waren doordrongen van bovennatuurlijke krachten en menselijke eigenschappen. Elk van hen had unieke eigenschappen, kwaliteiten en neigingen en hun plichten en verantwoordelijkheden waren bewonderenswaardig. Hun liefdesaffaires waren romantisch, maar ook tragisch. Hun mythologieën weefden een weefsel van onderbewuste stromingen dat vandaag de dag nog steeds elk aspect van het leven beïnvloedt, inclusief onze relaties.

Dezelfde godinnen bestaan diep in het onderbewustzijn van de vrouw. Het zijn diep ingeprente archetypen, vaste patronen die de persoonlijkheid van een vrouw vormen, haar emoties beheersen en zelfs haar voorkeur voor mannen en haar houding ten opzichte van relaties bepalen.

Als gevolg hiervan heb je aangeboren godinnen-gaven (speciale kwaliteiten) die je aan je partner schenkt. Als je soulmate in je ogen kijkt, ziet hij een godin met de kracht om hem te transformeren, aan te vullen en compleet te maken. Welke godin zou hij in jou kunnen zien?

Hera, de godin van het huwelijk

Voordat Hera, de "Grote Dame", door Zeus werd verleid, was zij de Koningin van de Hemelen. Haar borsten spuwden een stroom sterren uit die bekend stond als de Melkweg en ze heerste over de elementen van de aarde. Pas toen ze een paar vormde met Zeus, zag ze dat het hebben van een aanvulling Als Hera je heersende godin is, ben je je er terdege van bewust dat je zielsverwant je compleet maakt en dat het huwelijk het ultieme respect van jullie verbintenis is. Je wilt boven alles toewijding en trouw. Van alle andere godinnen op de berg Olympus, is Hera het meest gedefinieerd door haar relatie en zit trots op een troon als gelijke van Zeus. Net als Hera, is de stabiliteit van je relatie waar je op rekent. Je wilt dat het gelijk loopt en daarom streef je ernaar om de dingen te doen die je soulmate gelukkig maken, misschien wel te veel. Je verwent jezelf in de eerste plaats omdat je er op je best uit wilt zien voor je partner. Je schuwt onafhankelijkheid en zoekt liever dingen voor jullie twee om samen te doen. Net als Hera, die de wittebroodsweken 300 jaar lang in stand hield, weet je wat er nodig is voor een gelukkig huwelijk.

Hoewel Hera bekend stond om haar jaloezie tegenover de andere godinnen, die ze als haar concurrenten zag. Als Hera je psyche domineert, ben je waarschijnlijk het type dat je vrouwelijke vrienden opgeeft om het grootste deel van de tijd met je soulmate door te brengen.

Aphrodite, The Goddess of Love

Aphrodite, wiens titel "Ster van de Zee" is, werd geboren uit het kosmische conflict tussen Kronos en Uranus en kwam stralend en mooi tevoorschijn op een kussen van zeeschuim met haar broer Eros. De meest hartstochtelijke godin, Aphrodite is de godin van de liefde en het vrijen, bekend om het gebruik van haar magische bekkengordel om de man van haar interesse te verleiden.

Als je geregeerd wordt door Aphrodite, weet je hoe je je zielsverwant kunt versieren, door 's nachts de passievuren aan te steken en jezelf onweerstaanbaar te maken door te pronken met je stralende schoonheid. Een Aphrodite-type ziet haar sexappeal als het antwoord op de meeste conflicten en zal niet aarzelen haar sexuele magie te gebruiken om een ruzie met haar partner bij te leggen.

Aphrodite verleidde vele mannen, maar toen ze een paar vormde met Adonis merkte iedereen haar toewijding aan hun verbond. Aphrodite bewees zijn onverbiddelijke redder te zijn. Ze gaf alle wereldse bezittingen op om toegang te krijgen tot de onderwereld van Hades en liet Adonis herrijzen uit het land van de doden. Zij was vastbesloten dat hun liefde nooit zou sterven. Als je op Aphrodite lijkt, doe je er alles aan om je geliefde te behoeden voor verlegenheid, hoofdpijn of hartzeer. Je begeleidt hem als hij raad nodig heeft, waarschuwt hem als je een duidelijk gevaar ziet, en roept hem terug als hij te ver van je hart afdwaalt. Je zou naar het einde van de wereld gaan om bij hem te zijn. Hij is het centrum van je universum, want zonder hem heeft je liefde geen zin.

Artemis, de Godin Zusterschap

De Godin Artemis, Diana bij de Romeinen, was het meest bekend in haar rol als beschermster van de kwetsbaren en kon worden gezien terwijl ze door de bossen trok op jacht met haar nimfen. Op driejarige leeftijd vroeg ze haar vader, Zeus, om zes dingen: Om te leven zonder afgeleid te worden door de liefde, een boog zoals die van haar broer, een jachtkostuum, de taak om licht in de wereld te brengen, zestig jonge nimfen als metgezellen en alle bergen van de aarde om op te leven.

Als je wordt geregeerd door het Artemis archetype, is het niet zo dat je niet in staat bent tot liefde of een romantisch partnerschap; het is meer dat je een zekere onafhankelijkheid wilt behouden. Uw ongetemde geest zal niet tolereren dat uw zielsverwant u beperkingen oplegt. Jouw idee van het ideale partnerschap is samen sporten in de sportschool, om de beurt een maaltijd bereiden en reizen, vooral natuurreizen, waarbij je het avontuur kunt delen. Voor jou is je soulmate je speelkameraadje, met jou als "grote zus" die de weg wijst. Het is de kameraadschap van jullie relatie die het meeste betekent.

Artemis werd gekoppeld aan de god Orion en werd hevig verliefd, maar haar competitieve geest resulteerde in zijn dood. Een vrouw die beheerst wordt door Artemis kan soms opdringerig zijn of afstandelijk en ongevoelig voor het ego van haar man en zijn behoefte om zich gewaardeerd te voelen. Maar haar kracht is waarschijnlijk wat hem in de eerste plaats tot haar aantrok.

Athena, de godin van de wijsheid

Athena werd geboren uit het hoofd van Zeus, volwassen en gehuld in een gouden harnas â€" de dochter van een vader. Haar attributen zijn wijsheid, deugdzaamheid, eerlijkheid, kracht en diplomatie. Vrouwen die door haar invloed worden gedreven bezitten een sterk intellect, zijn carrièregericht en vertonen een vastberaden geest die bereid is ten strijde te trekken als dat nodig is. Zij is het archetype van de moderne carrièrevrouw die zichzelf als een gelijke van mannen ziet, zo niet superieur.

Om bij uw Athena-persoonlijkheid te passen, moet uw match-made-in-hemel uw gelijke zijn. Je zult matchen met iemand die net zo slim is, die grotendeels dezelfde waarden deelt en die net zo uitgesproken en communicatief is als jij. Omdat u mannen respecteert, vooral degenen die op één lijn liggen met uw patriarchale waarden, is uw relatie harmonieus. Zo niet, dan zult u er op diplomatieke wijze naar streven om dat wel te worden. Met uw partner is er niets dat u meer opwindt dan een politieke discussie, het plannen en uitstippelen van uw volgende carrièrestappen of het kibbelen over filosofische standpunten. Voor jou is een man met verstand sexy.

Meer dan eens overtrof Athena's medeleven en barmhartigheid haar intellect. Toen een sterveling met de naam Teiresias tijdens het baden per ongeluk bij haar binnenliep (de gebruikelijke straf), bedekte de godin Athena zijn ogen met haar handen, waardoor hij verblind raakte en tegelijkertijd een innerlijk gezichtsvermogen en de gave van profetie kreeg. Hij werd een van de meest vereerde orakels in het oude Griekenland. Als Athena schenk je jouw gaven van wijsheid en inzicht aan je partner, door het licht op zijn problemen te laten schijnen en hem te helpen inzicht te krijgen in de donkere delen van zijn persoonlijkheid. Je begrip voor de behoefte van een man aan groei beweegt je om zijn ziel met tederheid en mededogen te raken.

Op de berg Olympus waren de vier godinnen, Hera, Aphrodite, Artemis en Athena, vaak jaloerse rivalen in de concurrentiestrijd met elkaar. In de psychologie van een vrouw overheerst gewoonlijk één godin archetype, dat haar persoonlijkheid in haar greep houdt en haar emotionele reacties met haar partner stuurt. Maar de andere drie godinnen wonen ook in haar, klaar om tevoorschijn te komen en extra energie in haar relatie te brengen. Een succesvolle zielsverwantschap vereist de toewijding van Hera, de romantische hartslag van Aphrodite, de speelse geest van Artemis en de gevoeligheid van Athena om haar in stand te houden.

Andere artikelen over liefdesadvies door Ariadne Green