Informatie nodig of uw partner of relatie?

5 relatie waarschuwingssignalen

Er zijn een aantal tekenen die erop wijzen dat u en uw partner eens moeten gaan zitten om te evalueren hoe uw relatie ervoor staat. Als u op deze signalen let, kunt u een crisis afwenden en een ramp voorkomen.

De waarschuwingssignalen

  • Secrecy

   Een beetje privacy in een relatie is belangrijk. Het is gezond om je eigen identiteit te behouden binnen de relatie, maar wanneer jij of je geliefde details en belangrijke informatie voor elkaar begint te verbergen, is dit een teken dat er een gebrek aan vertrouwen is.

   Het is duidelijk dat het verzwijgen van een verrassing voor je liefje iets heel anders is dan liegen over het verlies van je baan of hoe je denkt over de familie van je partner.

  • Liegjes & bedrog

   Je zou kunnen stellen dat dit de dochter is van het eerste waarschuwingsteken. Het wijst zeker op een gebrek aan respect. Leugens en bedrog komen duidelijk niet voor in een gezonde relatie.

  • Afhankelijkheid & controle

   Zeldzaam is de relatie die op een gezonde manier kan functioneren wanneer er sprake is van co-dependentie. Even zeldzaam is de relatie die op een gezonde manier kan functioneren wanneer de ene persoon de andere domineert. Als u merkt dat deze dynamiek een rol speelt, neem dan een stap terug en kijk ernaar.

  • Vrees

   We ervaren allemaal op verschillende momenten in ons leven angst. Als angst hardnekkig is, is het belangrijk om de bron te onderzoeken en deze op te lossen. Angst zou geen vast onderdeel van onze relaties moeten zijn. Als dat wel het geval is, kan het een teken zijn van een groter probleem.

  • Depressie

   Als u merkt dat Als u zich depressief voelt binnen de context van uw relatie, is dat een duidelijk teken dat er problemen zijn in het paradijs. We hebben allemaal wel eens momenten waarop we ons verdrietig, angstig of van streek voelen, maar dit zou geen regelmatige gebeurtenis moeten zijn.

  Als u een van deze waarschuwingssignalen in uw relatie tegenkomt, betekent dit dat u dieper moet kijken. Ze kunnen het gevolg zijn van factoren binnen de relatie. Of ze kunnen het gevolg zijn van vastgeroeste gedragspatronen die we met ons meedragen uit eerdere relaties. In beide gevallen is het belangrijk om de onderliggende oorzaak te vinden. Als je weet wat het symptoom veroorzaakt, wordt het gemakkelijker om het probleem te behandelen.

  Het meest voorkomende probleem in relaties is aantoonbaar een gebrek aan communicatie. We voelen ons op ons gemak bij een ander en gaan ervan uit dat die persoon wel weet wat we van hem nodig hebben. Dit is niet het geval, zelfs niet als je helderziend bent. Open communicatie doet wonderen voor het voorkomen van grotere problemen binnen de relatie, omdat het alle betrokkenen in staat stelt te begrijpen wat hun standpunten zijn over verschillende zaken en te handelen met zoveel mogelijk kennis van de situatie.

  Het tweede meest voorkomende probleem in relaties doet zich voor wanneer een persoon zich in de relatie stort en een positie van zwakte aanneemt. Mannen doen dit net zo vaak als vrouwen, dus laat je niet misleiden door het stereotype. Jezelf in de relatie storten zal uiteindelijk leiden tot wrok en gekwetste gevoelens bij beide partners, vooral als het gecombineerd wordt met een gebrek aan communicatie. Vergeet niet dat je emotioneel betrokken bent bij deze persoon omdat je dat wilt, niet omdat je dat moet. En vergeet niet dat je een aparte persoon bent die uniek en waardevol is in je eigen right.

  Related Articles