Informatie nodig of uw partner of relatie?

10 vragen die je moet beantwoorden voor je uitgaat met je ex

10 vragen die je moet beantwoorden voordat je met je ex uitgaat

Wordt het oude gezegde "Tijd heelt alle wonden" meer waar dan "Zij die het verleden vergeten zijn gedoemd het te herhalen"? Deze tegenstrijdige benaderingen van het in evenwicht brengen van het verleden met het heden blijven echt op de voorgrond staan bij een nieuw partnerschap waarbij twee mensen betrokken zijn die eerder samen een relatie hadden.

Elke relatie uit het verleden moet worden beoordeeld door tien vragen te beantwoorden. De manier waarop u deze tien vragen beantwoordt, zal u helpen de grote vraag te beantwoorden: Is het een goed idee om met je ex uit te gaan?

 • Hoe lang zijn jullie al uit elkaar?

  Als het antwoord op deze vraag "niet lang" is, dan moet je je afvragen of jullie wel echt uit elkaar waren. Als jullie alleen maar heen en weer gaan, dan is je partner geen ex, maar eerder een deelnemer aan jullie drama. Als jullie meer dan tien procent van jullie leven gescheiden zijn, dan is dat lang genoeg om te overwegen weer bij elkaar te komen. Wat is tien procent van je leven? Als je twintig jaar bent, dan is het twee jaar. Als je dertig bent, is drie jaar tien procent van je leven. En zo verder. Als jullie al minstens zo lang uit elkaar zijn, ga dan verder ...

 • Wat was de reden dat jullie uit elkaar zijn gegaan?

  Als alle antwoorden in zijn schoenen zijn geschoven, waarom zou je dan weer bij elkaar willen komen? Als hij is veranderd, moet je jezelf afvragen of jij ook bent veranderd. Als hij zijn gedrag dat heeft bijgedragen aan de breuk heeft aangepast, maar jij niet, dan kan het zijn dat je ongewenste gedragspatronen uit het verleden weer de kop opsteken en langzaam je leven weer binnendringen. In dit geval zal uw gebrek aan verandering het grootste obstakel zijn voor een succesvolle verzoening. Je moet nadenken over jouw rol in de oorspronkelijke breuk en bereid zijn om de confrontatie aan te gaan met handige verhalen die in de loop der tijd geëvolueerd om uw versie van de werkelijkheid te bevestigen. Bent u bereid toe te geven dat u een aantal van de werkelijke redenen bent vergeten en over het hoofd hebt gezien? Zo ja, ga dan verder ...

 • Hoe zijn de dingen nu anders?

  Wat is er nu echt veranderd? Bent u financieel stabieler geworden? Is hij dat? Is er een persoon die tussen jullie twee in stond voorgoed uit beeld verdwenen? Dit alles moet in detail worden geanalyseerd, want als de dingen niet anders zijn, hoe kan een relatie dan succesvol zijn onder dezelfde omstandigheden waarin ze uiteenviel? Kijk hoeveel er in jullie beiden is veranderd en beoordeel of deze verandering ten goede is gekomen.

 • Hoe stop je met het vervallen in oude slechte gewoonten?

  Er zijn twee manieren om een tweede-tijd-liefde in stand te houden: toegewijd of slordig. Als je toegewijd bent aan een herboren liefde, moeten jullie twee in staat zijn om een consistente aanpak te handhaven om verder te gaan. Slordig zijn betekent dat je plotseling terugvalt in de patronen die slechte gewoonten toelaten jullie levens te beheersen. Hoe willen jullie voorkomen dat deze gewoonten zich opnieuw voordoen?

 • Waren jullie de eerste keer allebei te jong?

  Als je terugkijkt op de tijd dat jullie samen waren, en het is duidelijk dat jullie te jong waren om echt te begrijpen wat jullie samen deden, dan is dat een goed teken. Als jullie naar elkaar kijken en het leven is relatief hetzelfde als toen jullie uit elkaar gingen en je kunt geen specifieke transformerende gebeurtenis in een van jullie levens aanwijzen, dan zou opnieuw samenkomen hetzelfde zijn als het herschikken van de meubels in je huiskamer. Het is nieuw en interessant voor een tijdje, maar het is geen vervanging voor een verhuizing naar een mooier huis. Het doel in het leven is om vooruit te gaan. Als jij bent veranderd en hij fundamenteel volwassen is geworden, zijn jullie misschien klaar om het opnieuw te proberen.

 • Was er vreemdgaan in het spel - zou het nu anders zijn?

  Wel willen we allemaal geloven dat mensen het vermogen hebben om te veranderen, als er ontrouw is gepleegd in jullie relatie en jullie zijn uit elkaar, wat doen jullie dan om ervoor te zorgen dat dit niet langer een probleem is? Als jullie geen counseling krijgen, is de relatie tussen jullie een tijdbom die erop wacht om het vertrouwen dat jullie weer hebben opgebouwd, te vernietigen.

 • Was het drugsmisbruik betrokken bij de aanvankelijke breuk?

  Als verslaving en drugsmisbruik centraal stonden in jullie relatie, moet je pas na behandeling en een paar jaar volledige nuchterheid overwegen om weer terug te keren naar een oude relatie. De chemie tussen jullie kan, net als bij oude slechte gewoonten, echo's van oude demonen bevatten, dingen in jullie aard waaraan gewerkt moet worden in het therapeutische proces, niet in de liefdesrelatie.

 • Is this just a Booty Call?

  Als oude slechte gewoonten moeilijk te doorbreken zijn, hoe zit het dan met oude feelgood-gewoonten? Als het voor jullie allebei duidelijk is dat een booty call niet het hervatten van jullie toegewijde relatie is, dan is er niets dat een goede tijd en een goede fysieke ontlading in de weg staat. Maar de bump and grind kan direct diepe gevoelens opwekken en passie kan zich ontwikkelen tot een emotionele verbinding wanneer afgesproken was om alleen fysiek te blijven. Het duurt maar een paar minuten om weer verliefd te worden wanneer je de ultieme toegewijde daad opnieuw speelt.

 • Als dit een rebound- of comfortabele wigrelatie is, wordt een van jullie dan gebruikt?

  Veel voormalige relaties worden opnieuw aangegaan als vangnet wanneer een volgende liefdesrelatie mislukt. Een rebound is een snelle, breekbare verbintenis tussen mensen na de ondergang van een sterke relatie. Een wigrelatie is een erkende korte-termijn relatie die een lange-termijn liefdesverbintenis simuleert. Tenzij jullie beiden duidelijk zijn over de korte duur van het krijgen Als jullie weer bij elkaar komen, kan dat leiden tot gekwetste gevoelens en een definitieve breuk tussen jullie twee.

 • Hebben jullie kinderen en willen jullie het voor hen laten werken?

  Tijdelijk uitgaan met je ex-man is wreed voor kinderen. Als u het goed wilt maken voor uw kinderen, is het beter om definitief uit elkaar te gaan of een definitieve verbintenis aan te gaan dan een drama op te bouwen waarbij jullie tweeën een andere relatie hebben. Gebruik je kinderen niet als een rationalisatie. Wees definitief; het is het ultieme teken van liefde en het is de grootste gezonde stap die je kunt nemen in de richting van het vinden van een geweldige liefdesrelatie in de wereld.

  Twijfel je nog steeds of je wel of niet met je ex man moet daten? Praat met een helderziende van Keen.com voor deskundig liefdesadvies.