Informatie nodig of uw partner of relatie?

Is eens een bedrieger altijd een bedrieger waar?

U bent romantisch betrokken bij iemand die is vreemdgegaan - hetzij met u, hetzij met een partner uit een andere relatie. Nu vraagt u zich af of uw partner opnieuw zal vreemdgaan.

Er zijn vele redenen waarom mensen ontrouw zijn in hun primaire relaties. Het is noodzakelijk om dieper in te gaan op de vraag waarom uw partner of potentiële love interest eerder is vreemdgegaan voordat u die vraag beantwoordt. Bovendien verschillen vrouwen en mannen vaak in hun motivatie om vreemd te gaan.

"Piggy-backing" is een van de belangrijkste redenen waarom vrouwen een ander beginnen te zien. Ongelukkig met hun eerste relatie, maar te afhankelijk om het alleen te redden, bedriegen ze hun partner in de jacht op een nieuwe partner.

Als de relatie met de nieuwe liefde eenmaal is veiliggesteld, keren deze vrouwen meestal terug naar monogaam gedrag. Zolang de nieuwe relatie bevredigend blijft, blijven ze trouw.

Mannen die vreemdgaan, doen dat vaker uit seksuele bevrediging. Velen genieten en streven naar relaties die in wezen seksueel zijn buiten hun primaire relatie. Er zijn echter ook mannen die wel verliefd worden op de andere vrouw.

Binnen deze laatste groep zijn er mannen die de primaire relatie niet willen of kunnen verlaten vanwege familiale verplichtingen. Of ze houden nog steeds van hun primaire partner en vinden het prima om een dubbelleven te leiden. Deze mannen zullen voor onbepaalde tijd gelijktijdige relaties en een staat van ontrouw in stand houden. Andere mannen volgen hun

Het feit dat een relatie begint terwijl één of beide partners iemand ontrouw zijn, betekent niet automatisch dat het patroon zich zal herhalen.

Het geldt ook dat als iemand je in het verleden ontrouw is geweest, hij of zij je niet noodzakelijkerwijs opnieuw zal bedriegen, zolang het kernprobleem dat aanvankelijk het bedrog veroorzaakte maar wordt opgelost. Houd echter in gedachten dat sommige mensen worden gedreven om vreemd te gaan door onopgeloste persoonlijke problemen die meer hulp nodig hebben dan een liefhebbende partner.

Ook als je een patroon hebt van betrokken raken bij onbeschikbare partners, dan heb je misschien een diepgaander onderzoek nodig met een deskundige adviseur om je eigen problemen aan te pakken.

Wat voorkomt dat een bedrieger opnieuw vreemdgaat, is het begrijpen en oplossen van de kernoorzaak waarom het bedrog in de eerste plaats plaatsvond. Gewoontegetrouwe bedriegers bestaan, maar er zijn ook mensen die echt een bevredigende, monogame relatie willen. Een voormalige bedrieger die geen diepere oorzaken heeft voor zijn of haar ontrouw, en die gelukkig en tevreden is, zal waarschijnlijk niet opnieuw vreemdgaan.

Gerelateerde artikelen

Andere artikelen van adviseur "Brigid Bishop"