Informatie nodig of uw partner of relatie?

Verliefd op een getrouwde man?

Uw was-droogcombinatie gaat kapot. U gaat naar de winkel en de verkoper vertelt u dat er op dit moment geen was-droogcombinaties beschikbaar zijn. Ze komen binnenkort, maar niemand weet precies wanneer. Vervolgens krijgt u een aantal wasmachines te zien en u vraagt zich af of u het zonder droogfunctie kunt stellen. Er ligt thuis zoveel wasgoed opgestapeld en u heeft nu iets nodig. De verkoper beweert ook dat u met deze specifieke wasmachine waarschijnlijk toch geen droger nodig hebt.

Dus u koopt de wasmachine, ruimt de was op en drie maanden lang gaat alles goed, totdat de seizoenen veranderen en het elke dag begint te regenen. Dan zou je willen dat je had gewacht op de was-droogcombinatie, want wat je hebt is niet wat je echt wilde. En u hebt een droger nodig, ook al werd u verteld dat u er geen nodig zou hebben. De verkoper heeft u misleid, maar u hebt ervoor gekozen hem te geloven.

Wie krijgt hier de schuld?

Laten we dat wat zojuist is gebeurd nu eens toepassen op relaties. U bent eenzaam. U bent bang voor de feestdagen, u vreest de toekomst en misschien maakt uw biologische klok u doof. U weet wat u van een partner verlangt, maar u lijkt nooit iemand te ontmoeten die aan alle eisen voldoet. Je wilt nu iemand. Dus daar komt Mr. Onbeschikbaar. Hij kan getrouwd zijn, een vriendin hebben, meerdere vriendinnen hebben, emotionele bagage met zich meedragen of zelfs een persoonlijkheidsstoornis of alcohol- of drugsverslaving hebben. Maar hij is er klaar voor om die lege plek in je leven nu op te vullen.

Je weet dat hij niet echt is wat je wilt, maar je bent al zo lang zo eenzaam en je hebt een diepe angst dat je nooit iemand speciaal zult vinden. Dus neem je hem mee naar huis en begint een relatie (althans, dat denk je). De eerste 3 maanden gaat alles goed. Jullie proberen allebei indruk te maken op de ander, jullie zijn allebei opgewonden omdat jullie iemand nieuw hebben ontmoet en jullie houden van de wittebroodsweken. Alles is geweldig.

Toen begint het te wankelen. Hij belt minder, hij trekt zich terug, hij moet ergens anders tijd doorbrengen en jij vraagt je af waarom dit gebeurt. Je komt dan in een cyclus van zoeken naar antwoorden. Je verandert je eigen acties in een poging om de man terug te krijgen die je de eerste drie maanden had. Je vraagt je af wanneer hij zal veranderen, wanneer hij zijn vrouw zal verlaten, waarom hij niet stopt met drinken, waarom hij je zo slecht behandelt. Toen hij je liet geloven dat hij genoeg voor je zou zijn, misleidde hij je, maar je koos ervoor om hem te geloven.

Wie is hier de schuldige?

De moraal van dit verhaal is dat als je Als je iets aangaat, van de aankoop van een wasmachine tot het aangaan van een relatie, is wat je ziet meestal wat je krijgt. Je gaat een overeenkomst aan die de voorwaarden accepteert zoals ze op dat moment zijn. Die wasmachine zou nooit een was-droogcombinatie worden. Je hebt een wasmachine gekocht en dat is precies wat je hebt. Die getrouwde man kwam naar je toe met een vrouw. Je accepteerde die voorwaarden, je ging akkoord met die voorwaarden. Je bent een relatie aangegaan met een getrouwde man (gehecht, dronken, verslaafd, werkloos) en dat is precies wat je hebt.

Wie is hier de schuldige? De helderziende die u vertelt dat hij niet van plan is zijn vrouw te verlaten? De man die getrouwd naar u toekwam, u vertelde dat hij getrouwd was en niet kan begrijpen waarom het toen ok was en nu niet ok is? Wat we hebben is vaak precies waar we mee hebben ingestemd - en we hebben alleen onszelf de schuld te geven.

Gerelateerde artikelen