Informatie nodig of uw partner of relatie?

Wil je hem of heb je hem nodig?

Alleen ... kun je alleen zijn? Maak je geest leeg en denk even na over dat woord en wat het voor jou betekent. Voel je een gevoel van opluchting of vrijheid? Fantaseer je over wat je wilt doen, welk boek je zult lezen of hoe laat je in bed zult blijven? Of doet het woord je borstkas dichtknijpen, je hart sneller kloppen en je handpalmen zweten?

Ik spreek veel mensen die zo bang zijn om alleen te zijn dat ze in een vervelende, ongelukkige of zelfs gewelddadige relatie blijven. Ze verwarren behoefte met gemis. Het gaat om vrouwen uit alle lagen van de bevolking: mensen met een grote carrière en een goed salaris, mensen die van 9 tot 5 werken en nauwelijks rondkomen, en thuisblijfmoeders. Het maakt niet uit wie je bent; we maken allemaal tijden en relaties mee waarin de angst om alleen te zijn ons drijft om een dunne lijn te bewandelen tussen willen en nodig hebben.

Het willen van iemand is de positieve kant van de relatie - je wilt hem omdat hij je op de een of andere manier een goed gevoel geeft, hij vervult een verlangen dat je hebt en hij maakt je knieën zwak.

"Behoefte", aan de andere kant, is willen dat slecht gaat - nodig hebben is wanhopig, eenzaam en geeft je vaak een leeg gevoel als je hem niet kunt krijgen. Mensen in het algemeen kunnen je behoefte snel oppikken; het is instinctief en plaatst de behoeftige persoon in een zeer machtige positie. Je partner voelt zich veilig in de wetenschap dat je bereid bent bijna alles te tolereren om hem in je leven te hebben. Het evenwicht verdwijnt uit de relatie en je bevindt je op de bodem van een gat waar je uit probeert te klimmen. Je zult nooit genoeg geven of genoeg zijn om de persoon die je nodig hebt tevreden te stellen.

Als je eenmaal in een op behoeften gebaseerde relatie zit, is het een strijd om deze te herstellen of om eruit te stappen. "Liefde" wordt vaak een verslaving en verslaafden kunnen zich vaak niet losmaken uit een verstikkende greep. Er is echter hoop zolang de persoon die je nodig hebt je niet probeert te controleren en je behoefte niet in zijn voordeel of op een kwaadaardige manier gebruikt.

Neem de volgende stappen om weer op gelijke voet te komen:

  • Praat met je partner over je wensen en behoeften in de relatie.
  • Blijf bij je leest - stel grenzen vast over wat acceptabel en niet acceptabel is.
  • Liefde op een vrijwillige en gevende manier die niet uit wanhoop voortkomt.
  • Gesprek met een gekwalificeerd persoon die je kan helpen de cyclus van afhankelijkheid te begrijpen en te stoppen.
  • Zoek iets creatiefs om met je tijd bezig te zijn dat niets te maken heeft met: a) de persoon die je nodig hebt en b) discussies of gedachten over de persoon die je nodig hebt.

Als de man in je relatie erop staat nodig te zijn door je gevoelens voortdurend te vertrappen, je pijn te doen om wraak te nemen of regelmatig te dreigen weg te gaan om je te controleren, dan moet je ophoepelen, zus! Hij gedijt waarschijnlijk in codependent relaties en is bereid om elke poging die je maakt om zijn gelijke te worden te bestrijden. Nu lach je misschien in jezelf en denk je: "Uh, ja ... Ik zal gewoon opstaan en vertrekken." Ik weet dat het moeilijk is, onmogelijk lijkt en je kunt je waarschijnlijk geen leven zonder hem voorstellen. En dat is precies wat hij dat u zich geen leven zonder hem kunt voorstellen, want raad eens? Hij is net zo wanhopig om jou te verliezen als jij om hem te verliezen.

Opnieuw, roep de hulp in van een ondersteunende professional. Als er sprake is van misbruik of als je het gevoel hebt dat je het in je eentje niet redt, neem dan ook contact op met familie of een vrouwengroep (er zijn er veel op internet) en maak een plan om eruit te stappen.

Je zult niet langer ineenkrimpen bij de gedachte alleen te zijn - je zult handelen vanuit een behoefte - in plaats van vanuit een behoefte.

Gerelateerde artikelen

Andere artikelen van adviseur "Jena"