Informatie nodig of uw partner of relatie?

Gezonde grenzen stellen: dealmakers of "spelbrekers"?

Bent u een van die vrouwen die een hele reeks relaties achter de rug heeft met mannen die emotioneel niet beschikbaar zijn? Zo ja, heb je je dan ooit afgevraagd waarom je het gezonde verstand dat je gebruikt in niet-romantische relaties niet toepast in romantische relaties?

Denk allereerst eens na over je eigen normen en waarden voordat je een relatie aangaat met je volgende potentiële vriendje. Dit zal u helpen te begrijpen wat uw waarden zijn en wat u verwacht en wilt in uw relaties. Uw normen dienen als basis voor de grenzen die u stelt in uw niet-romantische relaties en die u idealiter zult overbrengen naar uw romantische relaties.

Stel vast wat een relatie voor u laat werken. Welke normen gelden in uw platonische relaties met vrienden, familie, collega's, klanten en de winkelbediende in de supermarkt? Uw normen moeten echt weerspiegelen wie u bent als persoon - hoe u met mensen omgaat en hoe u graag behandeld wilt worden.

Hoffelijkheid kan bijvoorbeeld heel belangrijk voor u zijn. Je verwacht in je niet-romantische relaties beleefd en respectvol te worden behandeld en je beantwoordt die beleefdheid ook.

Vaak hebben vrouwen geen moeite om gezonde grenzen te stellen in niet-romantische relaties. De dingen die we leuk vinden en willen in deze relaties kunnen dienen als onze 'dos' of dealmakers.

The Dealmakers List

What Works?

Denk na over wat je beste platonische relaties laat werken:

  • Wat maakt ze plezierig, begeerlijk en leuk?
  • Welke persoonlijke normen en positieve grenzen resulteren in gezonde, gelukkige relaties die uw leven verrijken?

Maak een lijst en wees specifiek!

Bijvoorbeeld:

  • Wederzijdse eerlijkheid
  • Consistentie - we komen allebei na wat we zeggen te zullen doenConsistentie - we houden rekening met elkaars behoefte aan persoonlijke ruimte

Jouw normen zijn de kwaliteiten die je niet-romantische relaties op een gezonde manier laten functioneren. Als er een groot verschil is tussen deze kwaliteiten en het gedrag van de man in je leven dat je accepteert, rationaliseert, aanpast of goedpraat, dan zou dit een grote, rode vlag moeten doen rinkelen. Het is zeer waarschijnlijk dat je jezelf opzadelt met liefdesverdriet van een partner die niet beschikbaar is om aan je relatiebehoeften te voldoen.

De 'don'ts' of dingen die onder de 'dealbreakers'-lijst vallen, zijn de dingen die een rode vlag doen rinkelen en die ervoor zorgen dat je serieus gaat nadenken of een stapje terug doet bij iemand als potentiële vriend. Deze grenzen zijn je eigen "streep in het zand" en als je ze kent voordat je een relatie met iemand aangaat, kan dat je verspilde tijd, tranen en hartzeer besparen.

De "spelbrekers"-lijst

Wat stoort je?

Bedenk welke dingen je niet leuk vindt, waar je last van hebt, waar je je niet prettig bij voelt en die je niet bereid bent te accepteren in een relatie.

Maak een lijst en wees specifiek!

Bijvoorbeeld:

  • Elk soort misbruik
  • Getrouwd of gehecht
  • Een player

Als je eenmaal weet wat je "dealbreakers" zijn, in combinatie met je "dealmakers", weet je of de kwaliteiten en gedragingen van een man in wie je geïnteresseerd bent, zijn wat je echt wilt - voordat je emotioneel geïnvesteerd en betrokken raakt.

Nu heb je je normen en je dating-actieplan. Als de man niet vanaf het begin aan de basisnormen voldoet, of als je merkt dat hij over de schreef is gegaan of de grenzen heeft getest die jij als onaanvaardbaar hebt bestempeld, moet je actie ondernemen.

Echte actie is geen lange discussie of een uitleg of rechtvaardiging van jezelf of je gevoelens. Loop weg, of zet op zijn minst een grote stap achteruit en stop. Je grenzen betekenen voor anderen net zoveel als voor jou. Als jij je eigen grenzen niet respecteert, is het onwaarschijnlijk dat anderen dat wel zullen doen.

Het gedrag dat je van de man in je leven accepteert, rationaliseert, accepteert of excuseert, kan al snel de norm of status quo in een relatie worden. Het is veel moeilijker om een gedrag af te wijzen als je het eenmaal stilletjes hebt geaccepteerd. Door het gedrag in een vroeg stadium af te wijzen, geef je een man een keuze - om jou en je grenzen te respecteren of om je met rust te laten.

Gezonde grenzen en persoonlijke normen werken! Ze bevestigen dat we onszelf respecteren, van onszelf houden en deze dingen ook terug willen in onze relaties.

Gerelateerde artikelen