Informatie nodig of uw partner of relatie?

Wat te doen als je denkt dat hij vreemdgaat

Hoe ga je om met het vermoeden dat je partner vreemdgaat? Het probleem met de angst voor ontrouw is dat een simpel vermoeden je leven op vele manieren kan beïnvloeden: je kunt last krijgen van slapeloosheid, je kunt je niet meer concentreren of je kunt depressief en teruggetrokken worden. Als je vermoedt dat je partner vreemdgaat of als je al bewijs hebt, dan is dit artikel iets voor jou.

Neem allereerst de controle over je leven en ga direct aan de slag met je vermoedens. U kunt twee dingen doen: de mogelijke ontrouw "onderzoeken" of uw partner er verbaal mee confronteren (in alle rust natuurlijk). Wees je ervan bewust dat elk van deze wegen negatieve gevolgen kan hebben. Als je de mogelijke affaire onderzoekt en het blijkt dat je het helemaal mis hebt, loop je het risico het vertrouwen van je partner te verliezen. Als u openlijk over uw gevoelens praat en uw partner is trouw gebleven, kan dit uw relatie schaden. Aan de andere kant kan een ontrouwe partner juist voorzichtiger worden in het uitwissen van zijn sporen. Om je vermoedens op te volgen of om te weten wat de beste aanpak is, kun je altijd contact met mij of een andere vriendelijke adviseur op Keen opnemen.

Hoe ga je verder als je vermoedens waar blijken te zijn?

Bedenk een plan om met je stress om te gaan

Je verdient het om in een relatie te zitten waarin je je veilig voelt en 100% van iemands liefde krijgt. Door de confrontatie met de situatie aan te gaan, kun je snel verder met je leven, of je nu besluit in de relatie te blijven of hem achter je te laten. Ontrouw is veruit de meest moeilijk om overheen te komen in een relatie. Het achtervolgt iemand voor een zeer lange tijd en het is zeer moeilijk om het vertrouwen te herstellen, zelfs op het meest elementaire niveau. Uw partner moet bereid zijn u alle troost te bieden die u nodig hebt om verder te kunnen met uw relatie. Als uw partner u niet wil helpen, kunt u zelf weinig doen om de breuk te "repareren".

Open communicatie is essentieel als u besluit te blijven

Een goede therapeut die gespecialiseerd is in huwelijks- of relatietherapie kan zeer nuttig zijn. Als je niet eerlijk tegen elkaar bent over waarom je partner vreemd is gegaan en over de gevolgen van de ontrouw, zul je de relatie nooit kunnen herstellen en zou je voortdurend door de situatie geobsedeerd kunnen raken.

Zorg voor je lichamelijke gezondheid en welzijn

Wat je partner ook zegt over het nemen van voorzorgsmaatregelen, laat je toch controleren op SOA's. Als je het niet prettig vindt om naar je huisarts te gaan, kun je het geplande ouderschap bellen; hun tests zijn over het algemeen heel betaalbaar. Het zal emotioneel zijn, dus neem een vertrouwde vriend(in) mee of zorg ervoor dat je iemand hebt om mee te praten als je terugkomt.

Mijn laatste advies: blijf niet in de relatie als deze "dood" is en niet meer te repareren valt. Jij bent degene die uiteindelijk zal lijden en nooit krijgt wat je echt verdient: een positieve, liefdevolle en veilige relatie.

Gerelateerde artikelen

Andere artikelen van adviseur "Jena"