Informatie nodig of uw partner of relatie?

Afspraakjes tijdens zijn scheiding

Dating met een man die door een scheiding gaat, kan een ander soort relatie zijn waar niet alle vrouwen tegen zijn opgewassen. Hoewel het beste advies is om het zo langzaam mogelijk aan te doen, gaat alles vaak sneller zonder dat we het doorhebben, want liefde kan de natuurlijke staat der dingen zijn en zo gemakkelijk lijken wanneer het zich voordoet. Laten we, met de "slow it down warning" op de relatie gestempeld, eens kijken naar de mogelijke valkuilen van je man.

De eerste vraag die beantwoord moet worden is: Waarom gaat hij scheiden en wat is de tijdslijn? Dit is belangrijk en hij zal erover praten, dus luister aandachtig wanneer hij dat doet. Hier is een checklist:

Is there no going back to her?

U moet er zeker van zijn dat hij daadwerkelijk gaat scheiden en niet een paar weken vrij heeft genomen van zijn huwelijk om "zichzelf te vinden" of "ruimte te krijgen". Worden er papieren ingediend of betekend? Is er een advocaat in de arm genomen? Elk bericht van vooruitgang is een groen licht dat hij op de goede weg is als mogelijke partner voor jou. Elk uitstel, of erger nog, elke poging tot verzoening is een rood licht voor jou om hem niet meer te zien tot hij officieel, wettelijk alleenstaand is. Als hij hier geen gevolg aan kan of wil geven, wat voor gevolg zal hij dan geven als het gaat om zijn verbintenis met jou?

Is zijn bagage welkom in jouw hotel?

Waarom is Gaat hij scheiden? Erkent hij zijn rol in het uiteenvallen van het huwelijk? Dat is een groot pluspunt. Hebben ze relatietherapie geprobeerd? Als dat zo is, vertelt dat je dat hij bereid is om te werken aan meningsverschillen en dat hij je laat weten dat de scheiding geen overhaaste beslissing was. Als hij zinnen zegt als "Ik ben niet perfect" of "Ik heb het echt geprobeerd", zie dit dan als een teken dat hij in zijn relatie met jou ook zijn best zal doen als dat nodig is.

Als hij zijn aanstaande ex-vrouw voor honderd procent de schuld geeft van de scheiding, doe dan een stapje terug. It takes two to tango. Als het probleem met zijn vrouw in de kern een drugs- of alcoholprobleem was, kan zij verantwoordelijk zijn voor een groot deel van de breuk, maar hij kan ook afhankelijke neigingen hebben ontwikkeld. Dit betekent dat hij deel moet uitmaken van een relatiedrama in plaats van een deel van een relatie. Nogmaals, begeleiding voor iemand in een relatie met zware verslavingsproblematiek is een must en elke volharding in "Ik ben niet gek, zij is degene die gek is," is een repetitie voor zijn tekst in de film die jouw leven zou kunnen worden als je bij hem blijft en hij blijft leven in ontkenning over zijn rol in de dingen die slecht gaan.

Als hij ronduit niet weet wat er mis ging in het huwelijk of ontwijkend is, sta er dan op dat hij het tot op de bodem met je uitzoekt. U wilt geen verbintenis met hem aangaan om er vervolgens achter te komen dat hij waarschijnlijk geheimen heeft. van u of om uit te checken en zo afwezig te zijn in de relatie dat hij verrast zal zijn om op een dag te ontdekken dat u, net als zijn vrouw, er niet meer bent. Het kan natuurlijk zijn dat zij, ter verdediging van hem, een goede act heeft opgevoerd en hem als een slinkse verrassing heeft verlaten om zijn pijn te maximaliseren en haar een sterkere positie te geven in de echtscheidingsprocedure. Zoek uit wat je kunt vinden over de tijdlijn van hoe en waarom het is afgelopen. Klopt alles?

Is He Hungry to Grow?

In zijn gesprekken over zijn scheiding zou je op zijn minst een beetje haar kant van het verhaal moeten kunnen zien en de gewoonten van hem die haar boos maakten moeten kunnen opmerken. Er zijn gewoonten die ernstige gevolgen hebben en andere die van weinig tot geen belang zijn. Als zij het niet goedkeurde dat hij op zondagmorgen naar de kerk ging, vertelt dat je dat zij er een eind aan wilde maken, ongeacht zijn inzet. Als ze hem verliet omdat hij geen baan had, is dat een rode vlag - heeft hij nu een baan? Is het zijn idee van een relatie om een luie slak te zijn en te parasiteren op zijn minnares?

Kunt u mentaal vergelijken hoe hij nu is met hoe u denkt dat hij een paar maanden of jaren geleden was, toen het huwelijk in elkaar stortte? Klinkt het alsof hij toen een zwaardere drinker was en nu nuchter is of minder drinkt? Heeft hij woedeaanvallen die erop kunnen wijzen dat zijn ex-vrouw bang voor hem was? Is hij timide en gemakkelijk te beïnvloeden en kunt u zien dat een gebrek aan ruggengraat een manipulatieve vrouw in staat heeft gesteld alles van hem te krijgen voordat ze vluchtte?

Ben je klaar om te luisteren

De meeste mannen die een scheiding doormaken, praten er de hele tijd over. Je zou zelfs een mini-expert kunnen worden op het gebied van de juridische nuances van jouw staat met betrekking tot scheiding en gemeenschappelijk bezit. Hij zal zich afreageren en afreageren. Dit is vaak een afknapper, maar je kunt deze tijd belangrijk voor je te maken in aanvulling op gewoon een schouder om op uit te huilen. Luister goed naar wat hij zegt over de uitspraken van de rechter; de wet is gebaseerd op redelijke verwachtingen. Als hij klaagt dat hij door "het systeem" wordt belazerd, kan dat erop wijzen dat hij te goedkoop is om een goede advocaat te betalen. Wil jij bij een man zijn die een grote gierigaard is? Klachten over de rechter wijzen er ook op dat hij onredelijk was in het huwelijk en/of de scheiding. Graaf dieper met terloopse vragen die gaan over waarom de rechter zou doen wat hij deed. Als hij complottheorieën of ingewikkelde logica's naar voren brengt, zijn dit tekenen van een paranoïde manipulator. Als hij blij is dat alles in een voorspelbaar tempo verloopt, is dit een man die niet van conflicten houdt, en die er ook niet voor terugdeinst een taak tot een goed einde te brengen - een goede vangst, ongeacht wat zijn recente omstandigheden zijn geweest.

Eén laatste woord van advies

Als hij druk uitoefent op je hem toestaat bij je in te trekken - vooral als de bron van zijn huur dubieus is - volg dan het advies van de grootmoeder van een sterke vrouw: "vetmest geen kikkers voor slangen" ... Laat hem niet zomaar bij je intrekken zonder zijn verleden aan te pakken zodat je aanwijzingen voor je toekomst kunt observeren.

Gerelateerde artikelen