Informatie nodig of uw partner of relatie?

Is er een correcte manier om uit elkaar te gaan?

Er is een beruchte scène waarin het personage Carrie uitroept: "Hij heeft het uitgemaakt met een post-it!" Als je dit hebt gezien, herinner je je waarschijnlijk de angst in haar ogen, de zuchten van de meisjes en de pas die een politieagent haar uit medeleven geeft. Hoewel dit hilarisch is voor een sitcom, roept het een echte vraag op: is er ooit een juiste manier om een relatie te beëindigen?

Dus, je hebt rationeel je ziel doorzocht (hopelijk) en besloten dat deze persoon en deze relatie niet bij je passen, niet te repareren zijn en dat je verder moet gaan. Blijven hangen zou wreed zijn voor jullie allebei; niemand wil er later achter komen dat iemand niet bij hem of haar wilde zijn, maar bang was om afscheid te nemen. Uw volgende stap is om diep adem te halen en een plan te volgen dat u beiden in staat stelt om met waardigheid, gratie en hopelijk enige afsluiting uit elkaar te gaan.

Tijdens het maken van uw plan over wanneer en waar u afscheid neemt, moet u zich bewust zijn van het feit dat er ooit iets was dat u geweldig vond aan deze persoon. Als dat voor jou niet werkt, vraag jezelf dan af hoe jij behandeld zou willen worden als je vriendje afscheid van je zou nemen.

Maak het persoonlijk uit! Dit kan niet genoeg worden benadrukt: zolang de persoon in kwestie geen fysiek gevaar voor je vormt, moet je zo beleefd zijn om persoonlijk afscheid te nemen op een plek waar je elkaars onverdeelde aandacht hebt. IM, e-mail, een sociaal netwerk zoals Facebook of andere moderne technologie is onaanvaardbaar en zal onnodige druk veroorzaken.

Gebruik integriteit en wees eerlijk over de reden waarom je weggaat, maar wees niet Wees wreed en vertel alles wat deze persoon ooit heeft gedaan om je op je zenuwen te werken. Het opnoemen van de fouten van je aanstaande ex zal alleen maar leiden tot meer belediging en meer dan waarschijnlijk tot een scheldpartij.

Gebruik geen zinnen als: "Dit is geen goed moment voor mij", "Ik heb gewoon een pauze nodig", "Het ligt niet aan jou - het ligt aan mij." Woorden als deze zullen valse hoop creëren voor de andere persoon die dan in het ongewisse zal worden gehouden wachtend op uw terugkeer. Als je geen vrienden wilt zijn met je voormalige partner, laat hem of haar dan niet geloven dat je dat wel wilt zijn. Aan de andere kant, als jij degene bent die vrienden wil blijven, bedenk dan dat je ex misschien niet in staat is om het gevoel terug te geven en dat je de keuze van deze persoon moet respecteren.

Nu je duidelijk hebt gemaakt dat de relatie voorbij is, moet je er rekening mee houden dat, terwijl je al wist dat je wegging, dit nieuwe informatie is voor de man of vrouw die tegenover je zit. Je voormalige maatje is misschien stomverbaasd en vraagt zich af of hij of zij je wel goed heeft gehoord. Geef deze persoon wat tijd om de informatie te verwerken en om vragen te stellen binnen redelijke grenzen. Nogmaals, denk eraan dat je niet wilt dat dit uitdraait op een schreeuwpartij.

Hopefully, if you remain gracious and sincere all will go as well as things can in this type of situation. Beide partijen kunnen het achter zich laten en misschien komen jullie allebei wat informatie over jezelf te weten die je kan helpen in je volgende relatie.

Na een paar weken kunnen je gedachten afdwalen naar je ex omdat je je eenzaam en verveeld voelt, of erger nog, je hebt gedronken. Het kan zijn dat je dan overtuig jezelf ervan dat je moet bellen. Stop! Tel tot honderd, denk na over waarom je echt belt en herinner jezelf eraan dat de redenen of problemen die je ertoe brachten te vertrekken, nog steeds bestaan. Denk vooral aan het hartzeer dat je hebt veroorzaakt door je eerdere verklaring. Tenzij je kunt zeggen: "Ik had het mis... ik wil je met hart en ziel terug," dan moet je die persoon met rust laten om te genezen en verder te gaan met zijn of haar leven.

Afscheid nemen is nooit gemakkelijk, maar hopelijk is het bovenstaande nuttig als je ooit voor die taak komt te staan. Het maakt niet uit wie het heeft uitgemaakt, je moet jezelf de tijd gunnen voordat je in een nieuwe relatie stapt. Ga uit met vrienden, lees een paar goede boeken of ga aan de slag met die lijst met klusjes die je hebt uitgesteld. Alleen zijn betekent niet eenzaam zijn en een beetje tijd voor jezelf geeft je een duidelijker beeld van de nieuwe persoon die je in het vizier wilt hebben.

Gerelateerde artikelen