Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

De koning van de bekers tarotkaart

Zit u in de aanwezigheid van een kalmerende, geruststellende persoon? Bent u in een leidinggevende positie geplaatst omwille van uw ruimdenkendheid? Heeft het slopende drama van een oude relatie u geleerd om een gelijkmatige aanpak te handhaven wanneer er een beetje chaos opduikt? De Koning van Bekers zal een verschijning maken in uw Tarot lezing wanneer de behoefte om het drama te verdrijven een piek bereikt in uw dagelijkse activiteiten.

Hij zit op een schelpvormige stenen troon, deze Koning met een kroon en een beker in één hand. Veel Tarotdecks beelden hem af met zijn koninklijke zegel in de andere hand. Het unieke aan zijn rust is dat zijn troon op drift is op een stormachtige zee. Wilde golven en stromingen slaan over de troon, maar hij is zo kalm alsof het het zachtste zeilweer van het seizoen is.

Deze kaart heeft een aura van kalmte over zich. De koning en zijn troon zullen de onstuimige zeeën overleven. Bekers in het Tarot deck zijn de kleur die emoties vertegenwoordigen. Om zijn beker zo stevig vast te houden is een teken van het beheersen van iemands emoties. Het officiële zegel van een koning is een gouden zegel dat in de privé-correspondentie van het koningshuis in was wordt ingebed. Dit zegel vasthouden terwijl hij op zijn troon zit, betekent dat er niets aan de hand is, ondanks de spanning in zijn wereld.

Hofkaarten en personificatie

Hofkaarten in de Tarot (Pages, Knights, Queens en Kings) zijn vaak indicatief voor iemand anders betrokkenheid bij uw situatie. Een goede Tarot lezer begrijpt dat de invloed van een bepaalde persoon groot kan zijn in het leven en op de psyche van de persoon die de Tarot lezing ontvangt. De Koning van Bekers is vaak representatief voor een andere persoon en als dat zo is, wordt hij meestal belichaamd door iemand in uw leven die niet wordt of werd beïnvloed door opwindende situaties.

Betekenis in Verleden, Heden en Toekomstige Posities

Wanneer de Tarot wordt gedeeld voor uw lezing, zijn er secties waarin elke kaart terechtkomt. Deze secties vertegenwoordigen uw verleden, uw heden en uw toekomst. Overal waar de Koning van Bekers op de kaart terechtkomt, heerst een kalme energie.

Als de Koning van Bekers op de positie 'verleden' terechtkomt, denk dan aan een zorgzaam en vredig figuur uit uw verleden. Uw Tarot lezing zal de nadruk leggen op een aantal van de gebeurtenissen in je leven die u hebben geleid tot waar je nu bent. Je zou je kunnen gedragen op een manier die deze persoon nabootst. Wanneer deze kaart in de huidige positie terechtkomt, ga er dan van uit dat een rustig persoon met wie u in wisselwerking staat, meer invloed heeft op de huidige situatie dan u zich misschien realiseert. Omgekeerd kan het zijn dat iemand van wie u aanneemt dat hij de zaken regelt, zijn werk niet doet. Een nadeel van de Koning van Bekers is dat zijn afstandelijkheid en tolerantie voor slecht gedrag de mensen in zijn naaste omgeving bloot kan stellen aan negativiteit. Alleen omdat hij een kalmerende invloed van controle en vredelievendheid heeft, is geen garantie dat hij de situatie zal helpen.

In de toekomstige positie is deze kaart een komende zegen van vrede en verliest veel van zijn personificatie. De Koning van Bekers vertegenwoordigt hier het universum zelf dat een energie creëert die bijdraagt aan een volledige kalmering van uw levenservaring. Natuurlijk, als je je nu verveelt en op zoek bent naar wat opwinding, is dit niet noodzakelijkerwijs de kaart die je wilt zien die je vertelt over de dagen en weken - en misschien zelfs jaren die voor je liggen.

Kaartencombinaties

Wanneer je Tarot kaarten gedeeld worden, spreken ze niet alleen. De kaarten zingen in harmonie, elke kaart voegt subtiele definitie toe aan de kaarten in de buurt. Deze symfonie maakt van elke Tarotlezing een uniek lied over uw leven.

Er is een sterke partnerschapshoek wanneer een hofkaart waarop een koning staat afgebeeld, in dezelfde lezing voorkomt als een koningin. Wanneer de Koning van Bekers is in dezelfde lezing als de Koningin van Bekers, kijk voor een emotionele soulmate unie te zijn het meest rustgevende wat je ooit hebt gevoeld. Gepaard met de Koningin van Zwaarden en je zult in staat zijn om te praten met een man die u geïnteresseerd is voor een lange tijd. Wanneer de Koningin van Wijzen verschijnt, zoek dan naar een geruststellende relatie met een mentor, baas of leraar. De Koningin van Pentakels kaart combineert met de Koning van Bekers voor een sterke band tussen twee mensen, hoewel een van jullie de plezierige bezigheden van de ander kan financieren.

Wanneer vrouwelijke kaarten van de Grote Arcana in een lezing samen met de Koning van Bekers verschijnen, ontstaan diepe partnerschappen met vele niveaus van aantrekkingskracht en complexiteit. De Wereld combineert met de Koning van Bekers voor een liefdesrelatie gebaseerd op het samen werken aan het bereiken van een groot doel. De Ster is een Tarotkaart met intense paranormale krachten en wanneer deze combineert met de Koning van Bekers zult u worden aangetrokken tot een toevallige ontmoeting met een potentiële zielsverwant. Temperance is een Tarotkaart van het vinden van innerlijke rust en combineert goed met de Koning van Bekers, maar bijna te goed, omdat sommige relaties zonder spanning zijn easy-come, easy go. Twee Grote Arcana kaarten met vrouwen in rollen die vrouwelijke stereotypen vermijden zijn Justitie en Kracht. Als een van deze kaarten verschijnen in een lezing samen met de Koning van Bekers, zal een niet-romantische partnerschap succesvol zijn in een zakelijke of creatieve project. De Koning van Bekers combineert geweldig met De Geliefden kaart, hoewel de gebruikelijke waarschuwingen van toepassing zijn met betrekking tot een lid van het partnerschap dat in liefde met het idee van liefde meer dan met de partner. De Keizerin is misschien wel de meest traditioneel vrouwelijke kaart in de Tarot en wanneer zij de Koning van Bekers ontmoet, verwacht dan dat er een traditionele cyclus van afspraakjes, verloving en huwelijk tot stand komt. De twee van u zou kunnen besteden aan een uitbundige bruiloft, dat wel, dus plan vooruit. De hogepriesteres is een passieve kaart, net als de Koning van Bekers; wanneer de twee verschijnen in dezelfde Tarot-spreiding is er een wederzijdse aantrekkingskracht tussen een vrouw en een man die groeit in intensiteit, omdat geen van beide partijen in staat is om de stap te zetten. Onbeantwoorde liefde is vaak het onderwerp van romans en theatervoorstellingen, maar als je deze combinatie ziet kun je het gebruiken als motivatie om je affecties kenbaar te maken. De Koning van Bekers is terughoudend, maar hij staat heel dicht bij zijn gevoelens.

Andere artikelen over Tarotkaarten in het Bekerspak