Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

De koningin van pentakels tarotkaart

Wanneer je gevoed bent naar een plaats van geluk of een persoon, jezelf of een situatie aan het verbeteren bent, verwacht dan dat de Koningin van Pentakels in je Tarot lezing zal verschijnen. Maar vertegenwoordigt deze kaart jou, je potentieel, of iemand die op een bepaald moment verschijnt tijdens de magische reis die bekend staat als je leven.

Ter midden van een weelderige en bloemrijke omgeving, onder een gouden hemel, zit de Koningin van Pentakels op haar troon. De koningin draagt natuurlijk een kroon, maar zit een beetje voorover en houdt een groot gouden pentakel in haar handen die op haar knie rusten. De troon is van steen en sommige Tarot dekken illustreren kleine dieren, konijnen of kittens, ongevaarlijke zoogdieren, in de buurt van de troon. Het gezicht van de koningin is er een van uiterste sereniteit. De takken van de nabijgelegen bomen vormen een boog boven haar.

Voor zo'n eenvoudige kaart die een geïsoleerde figuur illustreert, is er veel aan de hand. Het Pentakel vertegenwoordigt het materiële vlak, echte dingen, geld, rijkdom, vaste voorwerpen van waarde, zowel financieel als sentimenteel. De Koningin houdt het teder in haar handen, als een baby. Dit is misschien wel de meest verzorgende kaart in het Tarot deck. De boomtakken staan voor overvloed en bieden schaduw voor koele, nuchtere beslissingen. Het landschap vertegenwoordigt een levendige omgeving waarin zoveel goeds kan gedijen met de juiste hoeveelheid zorg en toezicht. En het helpt om rijk te zijn om andere dingen te laten regelen zodat je de tijd hebt om maximaal te genieten van de eenvoudigste dingen.

De identiteit van de Koningin

Een van de krachten van de Hofkaarten (Pages, Knights, Queens en Kings) is dat ze vaak andere mensen voorstellen. Dit zijn personen die die vanuit het verleden in je psyche verankerd zijn, een sleutelrol spelen in je huidige ontwikkeling of voorbestemd zijn om met je toekomst verweven te zijn. Een gevoelige Tarot lezer kan onderscheid maken, maar kan u ook vragen stellen om een antwoord te krijgen of bepaalde eigenschappen van de kaart als u klinken of als iemand anders. Dit is de reden waarom je in een ontspannen, open staat moet zijn als je een lezing ontvangt; je komt tot veel van de waarzeggingen door jezelf, naast sommige die van je lezer komen. Een Hofkaart kan jezelf zijn, maar kan ook iemand anders zijn. Trek niet te snel conclusies, want er zijn verschillende lagen van onderzoek in een Tarot lezing.

Betekenis in Verleden, Heden en Toekomstige Posities

Elke Tarot lezing is verdeeld in drie secties: Je verleden, je heden en je toekomst. Een kaart die in één deel van de lezing terechtkomt, heeft een veel andere betekenis dan wanneer hij ergens anders terechtkomt. Wanneer de Koningin van Pentakels in de verleden positie is, wordt de overvloed van een recente relatie die nu voorbij is duidelijk gemaakt. Deze kaart kan verwijzen naar een vrouwelijk familielid die voor je heeft gezorgd of een genereuze en geduldige leraar. Als je op jonge leeftijd hebt geleerd om voor jezelf te zorgen en meer te doen dan alleen maar rondkomen, dan vertegenwoordigt de Koningin van Pentakels in de verleden positie jou!

In de huidige positie geeft de Koningin van Pentakels aan dat je nu geniet van een tijd waarin voor je gezorgd wordt of dat je gelukkig voor iemand zorgt. De aanwezigheid van de kaart vereist opnieuw dat u uw situatie beoordeelt om de boodschap te ontvangen - is deze Koningin iemand die op dit moment uw leven een beetje gemakkelijker maakt en voor u zorgt of bent u de persoon die ervoor zorgt dat iemand speciaal wordt verzorgd?

In de toekomstpositie is de Koningin van Pentakels bijzonder sterk. Deze kaart roept je op om vertrouwen in jezelf te hebben, want de toekomst zal een manier vinden om je huidige worstelingen om te zetten in voorspoed. Deze kaart in deze positie is een van de beste signalen van komend geluk; ja fortuin lacht u toe. Als je voor jezelf werkt, is dit vooral geweldig.

Kaartcombinaties

Als kaarten naast elkaar worden gelegd in je Tarotlezing, informeren ze elkaar en beïnvloeden ze de lezing als een som die groter is dan de delen. Wanneer de Koningin van Pentakels in interactie is met andere kaarten, kan haar voedende potentie toenemen, specifieke vormen aannemen of meer als een belemmering dan als een zegen worden gezien.

Wanneer de Koningin van Pentakels in de buurt van een andere Hofkaart ligt, is het zeldzaam dat deze kaarten beide naar jou verwijzen. Een van deze kaarten bent u en een is iemand anders met wie u in wisselwerking staat. Een Ridder of Page kaart zou wijzen op uw interactie met een kind of een onvolwassen vriendje. In combinatie met een Koning kan het zijn dat u zich onderwerpt aan de wil van een dominante minnaar. Gepaard met De Hierophant, geeft deze kaart aan dat u zich volledig geeft aan een geloofssysteem met een oprechte loyaliteit. Bid dat de instelling deze toewijding met een soort van positieve actie namens u teruggeeft.

Wanneer er andere kaarten van het pak van Pentakels in de lezing met hun Koningin zijn, wijst de focus van de lezing zeker in de richting van financiën. Wanneer de kleur van staven prominent aanwezig is, staat het koesteren van artistiek talent of zakelijke ideeën op de voorgrond van je bewustzijn. Is uw vriendje die werkt om de rekeningen te betalen terwijl jij naar de business school gaat? De Pentakels Koningin mengt zich goed met de Bekers, omdat zij versterken dat de verzorging die plaatsvindt, voortkomt uit een plaats van ware, onvoorwaardelijke liefde. Het zwaard vertegenwoordigt woorden, filosofieën en ideeën. In een lezing met de Koningin van Pentakels en een paar Zwaardenkaarten kun je tedere liefde en zorg verwachten, gewoon uit principe. Iemand zal er voor je zijn als een kwestie van het juiste doen. Dit is een van de beste voorbeelden van een "barmhartige Samaritaan" aspect in heel Tarot.

De Koningin van Pentakels kan staan voor de waarden die je moeder je heeft geleerd. Een grootmoeders fortuin dat een deel van je rekeningen betaalt, kan door deze kaart worden vertegenwoordigd. Een vrouw die je in dienst neemt als leerling en je een ambacht leert, kan in je lezing opduiken als de Koningin van Pentakels. Het uiteindelijke effect van deze kaart is het maximaliseren van vrouwelijke energie voor materieel succes in het hier en nu.

Andere artikelen over tarotkaarten in het pak van Pentakels