Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

De koning van pentakels tarotkaart

Heeft het zich onlangs gestabiliseerd? Geniet u van de eerste fasen van een nieuwe verbintenis die lijkt te werken? Kijken anderen naar u als een bron van steun en aanmoediging? Hebt u onlangs een reeks tests, examens of obstakels doorstaan en bent u meer gevestigd dan ooit tevoren? Wanneer je een plateau in je leven bereikt dat een gevoel van bekwaamheid en zekerheid in je vooruitzichten bevestigt, verwacht dan dat de Koning van Pentakels in je Tarot lezing zal verschijnen. Dit is de kaart die de kalme leider, de slimme zakenman, de bedreven ingenieur en de vaste vriend is. Als deze kaart in uw Tarot lezing voorkomt, betekent dit dat u al deze dingen voor de mensen in uw leven betekent en dat u uw doelen hebt bereikt.

Onder een gouden hemel zit een gekroonde koning. Zijn troon is versierd met het motief van een stierenkop. In zijn rechterhand houdt hij een koninklijke scepter en op zijn schoot prijkt een gouden pentakel, dat met zijn linkerhand wordt vastgehouden. Hij kijkt voor zich uit in een staat van meditatieve gelukzaligheid. In de verte is een kasteel en om hem heen is weelderig, overwoekerd groen. Overal staan druivenranken met vruchten en bladeren. Zijn gewaden zijn versierd met een patroon van druiven. Zijn voeten zijn zichtbaar van onder zijn gewaad, nog beschermd in zijn harnas.

Het pak van Pentakels staat voor materialisme en rijkdom. Dit is een koning die welvaart heeft geschapen - het groeit uit de grond. De stier heeft verwantschap met het dierenriemteken Stier, het astrologische teken van rijkdom. De tevredenheid van de koning geeft aan dat zijn aan alle materiële behoeften wordt voldaan. Zijn kroon en scepter bevestigen dat hij de leiding heeft en het feit dat hij nog steeds een harnas draagt vertelt ons dat hij strijd zou leveren om zijn koninkrijk te verdedigen.

Betekenis in Verleden, Heden en Toekomstige Posities

Elke Tarotlezing is verdeeld in drie secties: Je verleden, je heden en je toekomst. Een kaart kan een andere impact of betekenis hebben in de toekomstige positie dan in het verleden of heden; elke kaart is uniek en zal zijn betekenis zien veranderen afhankelijk van waar hij in uw lezing terechtkomt.

In de verleden positie onderstreept de Koning van Pentakels een kindertijd die in een veilige staat van ego-ontwikkeling, onderwijs en positieve bevestiging werd doorgebracht. Als de positie in het verleden een recentere periode vertegenwoordigt, kun je begrijpen dat stabiliteit en kalm vertrouwen de norm waren. Je kunt er zeker van zijn dat je huidige situatie een veilige basis heeft in zowel een sterk karakter als materiële zekerheid.

Wanneer deze kaart in de huidige positie ligt, zul je je zeker beter voelen over dingen. Misschien heeft u een Tarotlezing laten doen vanwege dit nieuwe gevoel van kalmte. Vrede en sereniteit zijn onderweg, als ze al geen kernbestanddelen van je huidige bestaan zijn. De Koning van Pentakels op deze positie biedt u een unieke gelegenheid om de balans op te maken van waar u bent geweest en wat u met uw leven wilt doen.

De Koning van Pentakels op de toekomstige positie is een sterke kaart. Dit geeft aan dat alle huidige strubbelingen zullen eindigen ten gunste van jou. In deze positie hoeft de Koning niet noodzakelijkerwijs u te vertegenwoordigen. De hofkaarten van de Tarot (Koningen, Koninginnen, Ridders en Pages) kunnen een andere persoon in uw leven vertegenwoordigen, afhankelijk van waar ze in uw lezing terechtkomen. In de toekomstige positie kan de Koning van Pentakels een persoon vertegenwoordigen die zal ingrijpen om te zorgen voor een situatie waarin u hulp nodig hebt. Deze "Koning" zou een financiële investeerder kunnen zijn in een project van u. De kaart vertegenwoordigt een persoon met middelen die in uw leven komt of symboliseert dat u de status en wijsheid bereikt die deze kaart vertegenwoordigt; hoe dan ook, de toekomstige positie is een geweldige plek om de Koning van Pentakels in uw Tarot lezing te zien.

Kaartencombinaties

Uw Tarot lezing is niet een geïsoleerde reeks kaarten van het deck. Een lezing combineert de energieën van elke kaart. Deze combinatie verandert de betekenis van elke kaart op een subtiele manier. Geen enkele kaart is volledig vrij van de invloed van de andere kaarten in de stapel, en toch is geen enkele kaart gebonden om volledig te veranderen op basis van de energie van de begeleidende kaarten.

Wanneer de Koning van Pentakels in een lezing met De Keizer kaart, uw meesterschap over gebeurtenissen heeft een autoritaire rand - misschien heb je bereikt uw evenwicht en veiligheid met een strijd die vereist dat u een harde buitenkant te handhaven. Het combineert beter met De Keizerin, waar een uitgesproken materieel succes naar je toe pulseert onder de smaakvolle talenten van de Keizerin zelf.

Gecombineerd met De Heremiet, maakt de Koning van Pentakels u comfortabel met uw eigen wezen en beter in staat om uzelf te vermaken. Elke behoefte die je had om genoegen te nemen met slecht gezelschap in plaats van geen gezelschap zal tot het verleden behoren. Wanneer De nar kaart combineert met de Koning van Pentakels, geeft de lezing aan dat uw nonchalante houding u eigenlijk beschermt tegen emotionele stress en schade.

Omdat de Koning van Pentakels deze kleur regeert, zullen andere kaarten uit de kleur zich schikken naar de veilige gevoelens die door de koning worden opgewekt. Dit verzacht de harde kantjes van de tarotkaart vijf pentakels en maakt het een kaart van zelfvertrouwen en trots in plaats van een meer chronische down-and-out toestand. In combinatie met de negen van Pentakels tarotkaart zal uw materialisme gepaard gaan met een waardering voor de fijnere dingen die u graag met anderen deelt, waardoor de schuldenlast die deze kaart vaak met zich meebrengt, minder wordt.

Wanneer kaarten van chaos zoals Dood, De Duivel en De Toren verschijnen in een lezing met de Koning van Pentakels, betekent dit nog steeds dat er beproevingen op komst zijn, maar de Koning geeft je een speciale bescherming van eventuele echte schade die daaruit voortvloeit. Er zal nog steeds van je gevraagd worden om de handschoen op te nemen die ingrijpende veranderingen met zich meebrengen, maar je zult er niet veel slechter aan toe zijn als het allemaal achter de rug is.

Wanneer de Koning van Pentakels in een lezing zit met de Koningin van Pentakels, dan is er een geweldige soulmate match in je leven nabij. Kijk rond voor de eenvoudige stappen die genomen moeten worden om de vangst van je leven binnen te halen; een passiepartner en beste vriend is er voor je na zo'n lange en vruchteloze zoektocht. Partnerschapsharmonie is echt gearriveerd

Andere artikelen over tarotkaarten in het pak van Pentakels