Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

De dwaze tarotkaart

Heeft u het gevoel dat u er voorgoed tussenuit wilt? Heb je geen banden die je binden of kun je iedereen die je liefhebt meenemen als je besluit op te staan en te gaan? Heb je van een beetje vrijheid geproefd en wil je meer? Ben je je niet bewust van wat er om je heen gebeurt? De kaart van de Dwaas is de "wilde kaart" van het tarotspel, maar als deze in je lezing opduikt, krijg je de kans om uit te vinden wat je vrije wil kan creëren.

De setting van deze kaart is onder een felle zon en een gouden hemel. Vooraan in het midden staat een opzichtig geklede jonge reiziger, compleet met zijn (of haar) bezittingen verpakt in een kleine zak die aan een stok is gebonden. Hij is gekleed in kleding met felle motieven terwijl hij over een afgelegen weg op grote hoogte huppelt. En over dit bergpad gesproken, het is nogal een verraderlijke route. Hoog boven andere bergachtige, met sneeuw bedekte toppen kijkt de Dwaas gelukzalig naar boven, verrukt in zijn eigen werkelijkheid; in zijn linkerhand houdt hij een kleine bloem die hij ongetwijfeld onlangs geplukt heeft. Hij loopt gevaarlijk dicht bij een klif en zijn enige metgezel, een kleine hond, is energiek proberen om hem te waarschuwen voor waar hij naartoe gaat. In sommige Tarotdecks is de hond zelfs begonnen de Dwaas terug te trekken van zijn onvoorzichtige afdwaling van het pad.

De onpraktische kleding van de Dwaas, gekozen vanwege zijn modieuze gevoel, is niet de beste keuze voor de bergweg waarop hij loopt. Alles aan deze reis lijkt onpraktisch te zijn. Hij is meer geïnteresseerd in de bloemen en de opwindende wandeling dan in de mogelijke rampzalige val die hem bij de volgende stap te wachten staat. Hij heeft geen waakhond meegebracht, hij heeft een kleine metgezel meegebracht die gewaardeerd wordt om zijn uiterlijk en toch is dit het enige dat lijkt hem te redden van zichzelf.

De Dwaas blijft de meest controversiële kaart in het Tarot deck. Het is de enige kaart waarop een nul staat; de andere kaarten volgen allemaal het Romeinse cijfersysteem. De oorsprong van de Dwaas blijft een mysterie, met sommige vertalingen van deze kaart aan te dringen dat het is inherent een negatieve connotatie en is beter bestempeld als "De Idioot." Ander onderzoek toont aan dat de kaart oorspronkelijk "Troubadour" was, een geïnspireerde estheet die een lange reis maakte om aan het hof van een koning in een ver land te entertainen.

Er kan echter geen twijfel bestaan over de kracht van de nul, historisch gezien. Toen het Arabische getallensysteem eenmaal de nul bevatte (vermoedelijk ergens tussen 400 en 600 na Christus/gewone jaartelling), werd het bewustzijn van de mensheid verruimd en werden de algebra- en meetkunde-wetenschappen uitgevonden en in de praktijk gebracht. Meten, handel en bouwen kenden een snelle expansie, die de hele mensheid ten goede kwam. Ooit was het misschien dwaas te denken dat er zoveel kon voortkomen uit een getal dat niets voorstelde?

De Dwaas is een krachtige kaart omdat de mogelijkheden allemaal in het niets beginnen en tot in het oneindige reiken.

Betekenis in Verleden, Heden en Toekomstige Posities

Als de Dwaas in een Tarot-spreiding voorkomt, betekent dit niet noodzakelijkerwijs dat dit van toepassing is op de persoon die de lezing ontvangt. Het kan prominente mensen in je leven vertegenwoordigen. Elke Tarotspreiding plaatst kaarten in het verleden, het heden en de toekomst. Er kunnen een paar vragen over uw pad in het leven van een goede Tarot lezer zijn om te bepalen wie De Dwaas vertegenwoordigt.

In de verleden positie, kan De Dwaas vertegenwoordigen dat u tijd verspilt die u had kunnen gebruiken voor studies. Het kan een geliefde uit vervlogen tijden voorstellen als je een diepe relatie had met een kunstenaar of musicus of iemand die buiten de conventionele maatschappij leefde.

De Dwaas in de tegenwoordige positie betekent dat je op het punt staat verplichtingen en beperkingen op te geven in een zoektocht naar een zelfbepalende vrijheid. De Dwaas is de krachtigste kaart in het hele Tarotspel als hij in de tegenwoordige positie ligt. Uw vrije wil kan letterlijk bergen verzetten op dit moment in de tijd - de Tarot vertelt u een oude slogan: carpe diem - grijp de dag.

In de toekomstige positie, De Dwaas waarschijnlijk vertegenwoordigt u genieten van een nieuw leven. Het kan ook een aanstaande liefde vertegenwoordigen die niet gewoon is volgens een van uw metingen.

Kaartcombinaties

Er zijn kaarten die u zeker wilt zien rond De Dwaas en anderen die een illustratie leveren van enkele grote waarschuwingen over uw leven.

Wanneer De Duivel in de buurt is van De Dwaas in een lezing, staan uw plezierzoekende manieren op het punt om een ramp te veroorzaken. Deze combinatie verschijnt in de lezingen van drugsgebruikers die beginnen uit te hangen met een menigte die beslist edgier en onwettig is dan ze gewend zijn. Naïef zijn in de buurt van dit element zal je niet goed van pas komen. Dit is ook een kaartcombinatie die gezien wordt bij vrouwen die stabiele relaties verlaten om met een bad boy mee te gaan.

De Dwaas is een geweldige kaart wanneer De Magiër ermee gepaard gaat, zolang een gevoelige tarotlezer je ervan kan verzekeren dat beide kaarten op jou van toepassing zijn. Als dit het geval is, zal de kans om los te breken en een nieuwe realiteit te creëren een succes zijn. Als wordt vastgesteld dat De Magiër iemand anders vertegenwoordigt, pas dan op. Je valt langzaam voor de leugens van een persoon, en deze zelfverwaarlozing kan je je geld kosten en veel van je geloofwaardigheid bij vrienden en familie.

De Dwaas combineert goed met De Zon, De Ster en De Maan omdat deze kaarten respectievelijk uw ego, uw aanleg en uw emoties bezielen. Elk van deze drie kaarten in combinatie met De Dwaas levert je tastbare resultaten en diep persoonlijk inzicht op.

Wanneer De Dwaas voorkomt in een lezing die veel kaarten uit het pak Pentakels bevat, kan een nieuwe riskante onderneming je rijk maken! Als er rond De Dwaas veel kaarten liggen uit de kleur Zwaarden, verwacht dan veel kritiek omdat u geen volger bent. Het pak van staven is een natuurlijke keuze voor de Dwaas, in feite lijkt deze kaart dit pak aan te trekken omdat de Dwaas zelf zijn tas vasthoudt aan een staf die op een staf lijkt. Deze combinatie versterkt het volgen van de eigen muze. Wanneer het bekerkleed domineert in een lezing waarin De Dwaas voorkomt, verwacht dan dat liefde het onderwerp is en dat het opgeven van alles daarvoor de waarschijnlijke uitkomst is.

Andere artikelen over Tarotkaarten in de Grote Arcana