Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

De sterkte tarotkaart

voelt u zich iets meer in controle met minder moeite dan ooit? Is het gemakkelijker dan vroeger om uw positie te behouden en respect af te dwingen? Is een relatie die ooit frustrerend was, de laatste tijd een bron van vreugde? Heeft uw boosheid over een situatie u meer geëngageerd gemaakt om verantwoordelijkheid te nemen en naar positieve resultaten toe te werken? De kaart Sterkte is een van de meest verfijnde kaarten in het Tarotspel en vertegenwoordigt een hoger niveau van bewustzijn dat verantwoordelijkheid neemt om jezelf en je wereld te beheersen.

Onder een gouden hemel aait een vrouw een leeuw op zijn voorhoofd en onderkaak. Ze staan in een groen landschap en de koning van de beesten wordt getemd door de zachte aai. De vrouw kijkt naar beneden met een vredige glimlach op haar gezicht. Haar gewaad is versierd met een bloemengarnituur en ze is gekroond met een bloemige laurier op haar hoofd, waarboven een lemniscaat zweeft (weergegeven als ∞) - het teken van oneindigheid.

De lemniscaat is dezelfde als die zweeft boven het hoofd van De Magiër (Tarotkaart #1). Dit is het symbool van mogelijkheden en zelfbeheersing. De hier afgebeelde vrouw is bezig het woeste beest te kalmeren. Ze heeft controle over zowel haar roofzuchtige instincten als de chaos van het leven in het wild. Vergelijkbaar in kalme verschijning met de Tarot kaart Temperance (kaart #14), haar beheersing van het dier geeft aan dat ze meer dan alleen zichzelf heeft veroverd en controle uitoefent over aspecten in de wereld om haar heen.

Betekenis in Verleden, Heden en Toekomstige Posities

Wanneer een Tarotlezer bij u gaat zitten en de kaarten uitdeelt, heeft de plek waar elke kaart terechtkomt een vooraf bepaalde betekenis. Dit verandert de betekenis van de kaart. Verschillende posities vertegenwoordigen uw verleden, uw heden en uw toekomst. Soms is het verschil in de energie van een kaart op basis van zijn Tarotspreidingsplaats subtiel; vaak is dit verschil aanzienlijk.

Wanneer Kracht op de positie in het verleden van uw lezing ligt, kunt u de basis van uw huidige situatie zien die voortkomt uit een beheersing van uw omstandigheden. U hebt de laatste tijd uw kalmte bewaard en profiteert van uw geduld en deskundigheid. Soms vertegenwoordigt deze kaart een toestand van verveling in uw verleden die u ertoe bracht af te dwalen van vertrouwde omstandigheden waarvan u dacht dat u die ontgroeid was. Je gewone wereld had je onder de knie en de reis die je nu maakt is gebaseerd op een verlangen om jezelf uit te dagen en alles te zien wat het leven te bieden kan hebben.

In de huidige positie is Kracht een van de beste kaarten in het Tarot-deck. Je bent bezig te leren hoe je je wereld moet besturen. U bent niet overheersend in deze controle. Kracht is een kaart die zijn controle uitoefent door begrip en samenwerking. Jij hebt de leiding, maar anderen doen wat jij wilt omdat jij het hen de moeite waard hebt gemaakt en een vreugdevolle context hebt geschapen waarin jullie allemaal met elkaar omgaan.

De zegen die deze kaart in de toekomstige positie brengt, is de geruststelling dat wat je nu in het leven ook dwarszit, binnenkort onder jouw controle zal komen. Kracht in de toekomstige positie vertegenwoordigt een liefdevolle overheersing van omstandigheden die op dit moment buiten uw macht lijken te liggen. Langdurige uitdagingen zullen worden aangegaan en overwonnen als je je houdt aan het pad dat wordt aangegeven door de kaarten die naar Kracht leiden. Het beste deel van deze kaart leer je door jezelf te leren kennen en waarderen - de vrouw in de Kracht-kaart heeft het dier onder controle, maar het is de blik van vrede op de leeuw die deze kaart zijn grootste mogelijkheden geeft. Er zit geen riem of kluister aan de koning van de beesten - je vrede en zelfacceptatie zullen komen omdat je jezelf zult zien zoals de wereld naar je kijkt.

Kaartcombinaties

Er zijn maar een paar kaarten uit het hele deck die in je Tarotlezing worden gedeeld. Dit maakt de lezing uniek - het is bijna onmogelijk om te repliceren. Omdat de kaarten op elkaar inwerken, wordt je lezing op subtiele wijze beïnvloed; de betekenis van elke kaart verandert afhankelijk van de kaarten eromheen.

Wanneer Kracht in een lezing zit met De Magiër of Matigheid, zoals hierboven besproken, is er een grotere kans dat je meesterschap over gebeurtenissen ertoe zal leiden dat je precies krijgt wat je wilt.

Er zijn vier kaarten van de Kleine Arcana van de Tarot die het getal acht dragen en elk van hen is gerelateerd aan Kracht. De Acht van Wijzen staat voor uw vermogen om bij de les te blijven en nieuwe realiteiten te creëren binnen een consistent thema. De Acht van Zwaarden is een kaart van jezelf afzijdig houden tussen alle spanningen dat gaat over jou. De tarotkaart Acht van Pentakels is een kaart van het beheersen van uw geld verdienen potentieel door middel van geduldige ijver. Een toewijding aan consistentie loont met deze kaart en onderstreept de controle die kan worden begrepen als we ons richten op onze directe omgeving te controleren in plaats van te proberen om de hele wereld te nemen. De acht bekers geeft aan dat je afziet van wat je troost als je de wereld aan wilt pakken, een ander thema van het zelfvertrouwen dat inherent is aan de kaart Sterkte. Elk van deze kaarten die in de lezing naast Kracht verschijnen, versterkt je controle over deze specifieke dingen in de wereld.

Een geweldige kaart om te zien in een lezing met Kracht is De Toren. Dit is een kaart die wordt geassocieerd met oncontroleerbare chaos. Als deze hier verschijnt, betekent dit dat je vermogen om de dingen om je heen te beheersen zelfs het geluk van het lot omvat. Als je zin hebt om een gokje te wagen, of het nu in de liefde is of in Las Vegas, dan is deze intense Tarotcombinatie een groen licht op je weg naar het nemen van grotere risico's waarbij de uitbetalingen nog groter zijn!

Andere artikelen over Tarotkaarten in de Grote Arcana