Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

De duivel tarotkaart

Het Tarot deck heeft veel hoogtepunten en ook enkele dieptepunten, net als het leven in het algemeen. Er is geen finessing kaart #15, De Duivel. Het is geen goede zaak om deze kaart in je lezing te krijgen, met uitzondering van het feit dat het de bevestiging kan zijn die je nodig hebt om een disfunctionele relatie te beëindigen. De kern van deze kaart is een negatieve relatie die je met iemand of iets hebt. Het kan een minnaar of een baas zijn. Het kan marihuana of alcohol zijn. Het kan een vriend zijn waarvan je wist dat hij een slechte invloed had en toch heb je de relatie verdiept. Deze kaart draagt alle negativiteit in zich rond de tweelingangsten van verslaving en codependency. Giftige stoffen, giftige relaties en onze diepe ontkenning over de diepte van onze situatie spannen tegen ons samen. De Duivelskaart zegt dat je enige hoop het verlaten van de huidige toestand van hopeloosheid is.

Het is niet verwonderlijk wie er op een stenen voetstuk staat. Het is het beest zelf. Dit mens-beest heeft vleermuisvleugels, ramshoorns, een grotesk harig geitachtig gezicht, een geschoren zwaarlijvige borst en harige dierlijke dijen die veranderen in klauwachtige klauwen waarmee hij zijn voetstuk vastgrijpt. De achtergrond achter hem is zwart terwijl hij zijn rechterhand opheft alsof hij een eed wil uitspreken en met zijn linkerhand een brandende fakkel laat zakken. Een metalen ring is vastgeschroefd aan de betonnen pilaar die hij zijn thuis noemt. Een vrouw en een man zijn aan deze ring vastgeketend. De kettingen zijn vastgeketend aan hun nekken. De vrouw en de man zijn naakt en staren recht voor zich uit.

Er zijn nog meer symbolen die of niet voorkomen in het specifieke Tarot deck waaruit u uw lezing ontvangt. Het astrologische symbool voor Mercurius kan op de buik van de Duivel getatoeëerd zijn. Het symbool voor de planeet Saturnus kan worden gevormd in de lijnen van zijn open rechterpalm. Er kan een pentagram boven zijn hoofd zweven of op zijn voorhoofd getatoeëerd zijn. De woorden "Solve" en "Coagula" kunnen respectievelijk op zijn rechter- en linkerarm zijn geblazoeneerd. Op sommige afbeeldingen van dit tafereel heeft de vrouw een bladerige staart, terwijl de man een staart met vlammen aan het uiteinde heeft.

Het uiterlijk van de duivel is niets minder dan dat van een beest. Het belangrijkste punt van aandacht zijn de geketende man en vrouw. Hun naaktheid is een metafoor voor genotzucht en schaamteloosheid. De ketenen geven aan dat zij gevangenen zijn van een levensstijl die zij zelf hebben gekozen. De duivel is gewoon een metafoor voor datgene waaraan zij zich hebben overgegeven: verslaving, woede, lust, intermenselijke emotionele spelletjes vermomd als liefde, enz. De duivel zit niet op een troon, maar klampt zich vast aan een onopgesmukt zuiltje. De glamour die deze twee nastreefden was al die tijd een illusie. De Duivel lijkt een eed af te leggen, wat erop wijst dat de meeste mensen gewillig in dienst treden van datgene wat hen tot slaaf maakt en een loyaliteit opbouwen aan deze ondeugd. De vele symbolen die al dan niet de Duivel sieren in je Tarot deck onderstrepen allemaal de ernst van de slavernij en de verwoesting die veroorzaakt wordt door de liefde over te geven aan materialistische en sensualistische bezigheden ten koste van alles anders.

Betekenis in Verleden, Heden en Toekomstige Posities

Als uw Tarot lezing begint, worden de kaarten op plaatsen gelegd die een specifieke betekenis hebben. Uw verleden, heden en toekomst worden aangeduid. Sommige kaarten zijn op andere posities sterker dan andere.

Wanneer de kaart De Duivel op de positie Verleden ligt, is uw omgang met een dominante persoon of situatie over en voorbij. Het fundament waarop je leven rust heeft de ervaring van deze intense relatie als kern, maar je hebt nieuwe structuren in je leven van waaruit je kunt werken en uitblinken. Het is goed nieuws dat De Duivel in de verleden positie is gekomen. De ketenen zijn verbroken.

In de huidige positie is de verschijning van deze kaart uw wake up call. Je bent ergens in verstrikt geraakt en realiseert je dat misschien niet eens. Het kan de mentaliteit van een slachtoffer zijn, of de behoefte aan een roesje voordat u de dag tegemoet treedt. Je wordt tegengehouden door iets dat je vrijwillig omarmd hebt, althans in het begin. Misschien is je ooit geweldige minnaar een verbitterde hater geworden die zijn wrok op jou afreageert met verbaal geweld. Hoe het ook zij, de duivelskaart hier erkent dat een vreselijke verbinding in je leven je op dit moment vastketent van wie je werkelijk bent.

In de toekomstige positie is deze kaart een waarschuwing. Je bent structuren in je leven aan het opzetten die mensen aantrekken die gebruikers en afnemers zijn en niet goed zijn voor wat jij hoopt te bereiken. De Duivel in de toekomstige positie doemt op als iets dat kan worden tweelingenmaliseerd of vermeden als je hard werkt om de gebieden in je leven te vinden waar je tegen jezelf liegt om er maar mee door te kunnen gaan. Een rigoureus zelfonderzoek is nodig om voorwaarts te gaan met vertrouwen in de schoonheid en waarde van het leven.

Kaartcombinaties

Kaarten die samenkomen om je lezing te maken, beïnvloeden elkaar ook. Ze kunnen elkaars betekenis een klein beetje veranderen. Deze combinatie van energieën is wat je lezing uniek maakt.

De kaart die het dichtst bij De Duivel ligt, is eigenlijk zijn tegenpool: De hiërofant. Deze kaart staat voor overgave aan het grotere goed en aan de gevestigde orde. Als deze twee samen in een lezing zitten, zal de spanning zijn of chaos of orde de boventoon voert in je leven.

De meeste andere kaarten van het deck geven een betere definitie van wie De Duivel in je leven kan zijn. De minnaars kaart in combinatie met De Duivel duidt op een affaire. De strijdwagen geeft aan dat uw streven naar overwinning alles in uw leven zal vernietigen - deze combinatie is vooral verschrikkelijk om te ontvangen als u in een proces zit. In combinatie met The Empress, geeft de Duivelskaart aan dat iemand tot wie je je aangetrokken voelt te nauw verbonden is met slechte mensen om ooit echt te vertrouwen.

Een kaart die De Duivel minimaliseert is De Dwaas. Deze kaart zet je in een veiligheidsbel als je door het leven gaat in interactie met mensen wier agenda destructief is. Zelfs de Tarot heeft verzekeringskaarten!

Andere artikelen over Tarotkaarten in de Grote Arcana