Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

De keizer tarotkaart

Heb je nu de controle? Heeft een situatie zich naar jouw gezag gebogen? Hebben de principes die je in je leven toepast een ordelijke wereld voor je gecreëerd? Bent u geobsedeerd door het alfabetiseren van uw verzamelingen en dossiers of bent u op een andere manier een organisatorische obsessie geworden? Is er een autoritaire figuur in uw leven die u de weg wijst? Al deze situaties roepen de Keizer-kaart uit het Tarot deck op. Dit is de kaart die gezag afdwingt, systemen organiseert om maximale controle te behouden en de vaderlijke invloed van het Tarot deck is, die ervoor zorgt dat bescherming en veiligheid worden geboden aan iedereen die volgens de regels speelt.

Een bebaarde man zit alleen op een stenen troon. Zijn witte baard reikt tot aan zijn borst. Hij is gekroond en draagt koninklijke gewaden. Maar zijn benen en voeten zijn nog steeds in een harnas. In zijn rechterhand houdt hij een koninklijke staf van goud. In zijn linkerhand houdt hij een gouden globe. Achter hem gloeit een oranje hemel die het berglandschap in een schitterend geel verlicht. De versiering van de troon glinstert echter niet, want de ramskoppen die de hoeken van zijn armleuning en stoelleuning sieren zijn van massief grijze steen. Hij kijkt je recht aan.

De lange baard is natuurlijk een teken van wijsheid die door ouderdom is verkregen. De kroon bevestigt zijn status. De staf en de wereldbol zijn zijn gezag en zijn domein, respectievelijk. Hij draagt nog steeds een harnas, waarmee hij ons verzekert dat hij zal strijden als dat nodig is, maar dat zijn zitten op de troon alleen datgene moet bevestigen wat al is vastgesteld door conflicten die nu zijn bijgelegd. De lucht en achtergrond zijn uniek in de Tarot. Het deck levert wolkenloze blauwe luchten op kaarten die positieve uitkomsten bevorderen, zwarte achtergronden wanneer er hopeloze elementen in onze situaties zijn en allerlei soorten grijs en wolkenformaties die kunnen worden geïnterpreteerd als positieve, negatieve en neutralen met betrekking tot uw vooruitzichten. Een oranje lucht komt voor bij zonsopkomsten en zonsondergangen in de buurt van grote watermassa's. De kaart die zoveel absoluutheden bevestigt, heeft weer het laatste woord, want de keizer zelf wordt verlicht door het licht dat alleen aan het einde van het land bestaat.

Betekenis in Verleden, Heden en Toekomstige Posities

Wanneer uw Tarotlezing wordt uitgedeeld, worden de kaarten in een patroon gelegd. Elke positie van dit patroon vertegenwoordigt uw verleden, uw heden of uw toekomst. De keizer kan jou of iemand anders in je leven vertegenwoordigen, afhankelijk van waar hij in je lezing terechtkomt.

In de positie in het verleden vertegenwoordigt de keizer een vader of een andere autoriteitsfiguur die de wet bepaalde en een duidelijke definitie van aanvaardbaar gedrag voor je vastlegde. Misschien kwam je in opstand tegen hem of zijn lessen, of misschien geholpen om je uit de gevarenzone te houden. Als je je nu in een veilige positie bevindt, heb je dat aan De Keizer te danken. Maar sommige mensen maken wel degelijk misbruik van hun gezag en als u alleen en vervreemd bent nadat u getuige bent geweest van misbruik van gezag, bevestigt deze kaart dat de schuld bij u ligt. Vaak wordt ons de heerschappij over onze wereld gegeven en verprutsen we zelf de boel. Andere keren is het vertrouwen dat ons aan de zorg van een ander toevertrouwde in het geding wanneer deze persoon over de schreef gaat en dus vertegenwoordigt De Keizer een tiran.

Wanneer De Keizer in de tegenwoordige stand staat, heb je de rechtsorde voor je om je op je reis te begeleiden. Deze kaart is vooral sterk in de tegenwoordige stand omdat hij je een absoluut vertrouwen geeft om een doel na te streven. Dit kan ook de invloed van een ander persoon in je leven op dit moment vertegenwoordigen. Ben je zo gecharmeerd van een nieuwe vriend of geliefde dat je het advies en de levensgewoonten van hem of haar bent gaan volgen? Heeft u een nieuwe held in de kunst ontdekt wiens werk uw bewustzijn heeft verruimd tot het punt dat het moeilijk is om met mensen om te gaan die niet een soortgelijke reactie hebben gehad op de artistieke output van deze persoon? Is er een nieuwe leraar in uw leven die uw manier van denken heeft veranderd? Misschien is er een nieuwe persoon op het werk die de manier waarop u uw on-the-job doelen benadert verandert. Het thema dat door al deze mogelijkheden is dat één manier om de wereld te zien de manier gaat domineren waarop je het leven ervaart.

De toekomstige positie is een ongemakkelijke positie voor De Keizer. De dagen en weken die voor ons liggen zijn vaag en worden behoorlijk beïnvloed door de kleinste beslissingen van het hier en nu. De Keizer-kaart eist dat hij zich doet gelden. Als de Keizerskaart hier ligt, verwacht dan dat er op een gedurfde manier een verandering in je leven komt; verwachtingen om je te conformeren aan de manier waarop je je gedraagt, kunnen deel uitmaken van dit plaatje. Ongeacht de situatie, begrijp dat nieuwe eisen om een specifiek gedragsvoorschrift te volgen uw kant op zullen komen en wel in de nabije toekomst. Bereid je nu voor om je te onderwerpen, te ontwijken of je te verzetten.

Kaartcombinaties

Uw Tarotlezing bevat een selectie van kaarten uit het deck. Hoewel elke kaart zijn eigen complexe betekenis heeft, heeft elke kaart een relatie met andere kaarten in het deck die tot uitdrukking komt wanneer ze samenkomen in uw lezing. De aanwezigheid van elke kaart beïnvloedt alle kaarten die voor je liggen.

Genummerd 4, De Keizer is gerelateerd aan kaart #14: Temperance. Dit is de kaart van zelfdiscipline. Als Temperance en De Keizer samen in een lezing zitten, is het een Tarotlezing die je verbazingwekkende niveau van zelfdiscipline onthult. zelfbeheersing.

Wanneer een van de Kleine Arcana kaarten met het nummer 4 verschijnt, onderstreept deze lezing aspecten van de heerschappij van de keizer: De Vier van Wijzentanden benadrukt het opzetten van structuren om een vreugdevol leven te maken. De Vier van Zwaarden benadrukt het geduld en de deugd van de keizer. De vier Pentakels versterkt de absoluutheid van deze kaart en herinnert ons eraan dat de keizer in sommige kringen ronduit bekrompen is, omdat hij zo vastgeroest is in zijn manier van doen. De Vier Bekers is een kaart die ons overtuigt om zonder te doen in de naam van persoonlijke integriteit, een kenmerk van De Keizer.

Wanneer De Wagen in een lezing met De Keizer zit, wordt u beloond met een leiderschapspositie na een zwaarbevochten overwinning. Wanneer de kaart The Devil aanwezig is, is een autoriteitsfiguur wreed tegen jou en degenen die dicht bij je staan - of je misbruikt je gezag en zou dichter bij een crisis kunnen zijn dan je beseft.

The High Priestess bemoeit zich met de heerschappij van De Keizer als deze kaart kan een liefdesinteresse vertegenwoordigen die ver buiten uw bereik ligt en eenvoudigweg een wegversperring wordt voor uw plezier in het leven. Als De Hogepriesteres niet wordt nagestreefd, hoewel, kunt u profiteren van de wijsheid van een platonische vriendschap. De Keizerin is de beste kaart om te koppelen met De Keizer in uw lezing, want ze is ruimdenkend genoeg om de starheid van De Keizer in evenwicht te brengen, maar nog steeds vorstelijk genoeg dat u kunt slagen op uw eigen goed gevestigde voorwaarden.

Andere artikelen over Tarotkaarten in de Grote Arcana