Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

De nummer vier kaarten van de tarot

Wanneer de dingen stabiel zijn in je leven, verwacht dan enkele kaarten met het getal vier erop te zien in je Tarot lezing. Dit is het getal van stabiliteit en consistentie. Er zijn vier kleuren in het Tarot dek en vier seizoenen op aarde. Deze natuurlijke orde van de dingen wordt vaak verstoord voor korte uitbarstingen, maar het is meer waarschijnlijk om te neigen naar constantheid dan een van de verstorende energie te behouden.

Revoluties komen niet voor onder de vier, maar ze kunnen worden geïnspireerd door de lange ononderbroken stasis die het onderstreept. Het tijdskader begint als een geruststellende zekerheid en consistentie, maar kan zich manifesteren als verveling, stagnatie en weerstand tegen verandering uit angst voor het onbekende. Voor elke kant van de vier die vredig en geaard is, is er een schaduwkant van vermijding en ontgroeide gehechtheden.

Vieren worden geregeerd door De Keizer. Deze kaart is nummer vier in de Grote Arcana van de Tarot. Nummer veertien is Matigheid, de kaart die de heerschappij van de keizer over territorium en over anderen vertaalt in heerschappij over jezelf. Je krijgt de volledige verantwoordelijkheid voor je gedrag als deze kaart verschijnt.

De Vier van Zwaarden is een kaart van wachten op het moment om toe te slaan, zeker van je kennis, vol vertrouwen in uw standpunt. De Vier van staven illustreert de solide banden van een relatie die door de jaren heen stand zal houden. Stabiele financiën, zij het ten koste van het genieten van wat je hebt, is het onderwerp van de Vier van Pentakels. De Bekersvier beschrijft een moment van het niet aanvaarden van liefde of de avances van iemand die een emotionele band belooft.

Al deze kaarten hebben in de grond van de zaak te maken met op koers blijven. Er is geen schommelen de boot met een Tarotkaart genummerd vier. Er is in feite geen boot of zee. Dit is een getal dat vaste grond aangeeft.

Een Tarotlezing met meer dan één kaart met nummer vier brengt zeker kwesties naar voren van stabiliteit, consistentie en misschien zelfs een waarschuwing voor stagnatie. Wanneer de kaarten aan het begin van de lezing worden gedeeld, wordt elke kaart in een verleden, heden of toekomst geplaatst. Wanneer een kaart met nummer vier in het verleden wordt gelegd, is dit een teken van een jeugd die vredig en veilig was. Als dit verwijst naar het recente verleden, wijst het misschien op een onbezorgde relatie of een evenwichtig leven van de laatste tijd. Een kaart met nummer vier in het heden geeft aan dat u een plateau hebt bereikt.

Soms ontstaat er na jaren van strijd stress als lang gekoesterde doelen zijn bereikt en de zaken zijn gemakkelijker worden. Zonder de dagelijkse spanning zou je je kunnen afvragen waar de problemen in het paradijs vandaan gaan komen. De toekomstige positie is een geweldige plek om een Tarotkaart met het getal vier erop te zien. Wanneer een kaart op deze positie terechtkomt, kunt u uitkijken naar een kalme en constante uitkomst van uw algemene situatie.

De Grote Arcana

 • De Keizer

  De zekerheid van De Keizer sijpelt door naar alle kaarten die zijn nummer dragen. Deze kaart zet de toon voor wat het getal vier vertegenwoordigt in het kaartspel. Als hij op de troon zit, begrijp dan dat de keizer niet alleen is. Hij kijkt naar jou. Jij bent als toeschouwer in deze kaart opgenomen. Wat is de keizer in jouw leven? Wat geeft jou de meeste zekerheid? De ultieme prestatie in het leven is naar deze kaart te kijken als een spiegel. Als je de stabiliserende kracht bent in je eigen wereld, ben je De Keizer van alles wat je ziet.

 • Temperance

  De eed van consequent zijn die Temperance vertegenwoordigt, klinkt door in alle kaarten van het Tarot-deck die dit nummer delen. Dit is de kaart van het handhaven van een zo gelijkmatig mogelijke gemoedstoestand. Ontspannen en in controle, Temperance is een kaart van enorme zelfbeheersing. In het Tarot deck ligt deze kaart numeriek tussen Dood (nummer 13) en De Duivel (nummer 15). Gematigdheid is de staat van het doen zonder en gezegend zijn door deze niet-activiteit. Dingen opgeven voor nu of voorgoed is de beste onverbloemde beschrijving van wat deze kaart vertegenwoordigt. De energie die de kaart omringt, doet verwennerij overkomen als tijdverspilling; en dat terwijl je in de voetsporen van De Keizer treedt als het erom gaat over jezelf te heersen.

De Kleine Arcana

 • Vier Zwaarden

  Het vredige tafereel in de kathedraal dat op de Vier Zwaarden wordt afgebeeld, moet niet verkeerd worden opgevat alsof het in slaap valt. De vier zwaarden hier zijn verdeeld in drie die boven de sarcofaag hangen en één aan de zijkant. Zwaarden staan voor ideeën en communicatie. Hier zijn het de ideeën over hoe de wereld werkt; ze fungeren als een continuüm dat generaties overbrugt.

 • Vier bekers

  Het weerstaan van verleiding is net zo goed het thema in de Vier bekers als de koppigheid van de jongen op de heuvel. Dit is een echo van Gematigdheid, maar bedenk dat de keizer, die op zijn troon zit, met zekerheid moet leiden en zich niet op wild, nieuw terrein mag begeven. Zelfverloochening is de eerste stap in het bekrachtigen van dat wat je al zeker hebt.

 • Vier van Wijzen

  De Vier van Wijzen staat voor het vieren van een verbintenis tussen twee mensen als de ruggengraat van de beleefde samenleving. Wanneer we het baldakijn op de binnenplaats bouwen, erkennen we dat deze ceremonies herinneringen zullen zijn in ons leven en in het leven van iedereen in de gemeenschap, zodanig dat er een stabiele bevolking en cultuur zal ontstaan en blijven bestaan.

 • Vier van Pentakels

  Terwijl anderen wild en lichtzinnig spenderen, zal het vasthouden aan je bezittingen ervoor zorgen dat je houdt wat van jou is. Maar weet u eigenlijk wel hoeveel u hebt of wat u misschien blokkeert door stil te blijven staan? De Vier van Pentakels illustreert een liefde voor de materiële wereld die zo groot is dat wat dit vlak van bestaan te bieden heeft geblokkeerd wordt. Zonder dat de energie stroomt, weet deze man dat chaos vermeden zal worden. Maar zonder geld te gebruiken als een middel om in te investeren, houdt deze man vast aan een illusie van stabiliteit.

In conclusie, elke kaart met een vier in het maakt je Tarot lezing een beetje minder dramatisch en trekt de ultimatums terug van het uitdagen van u tot onmiddellijke actie. Bedenk waar de dingen stevig staan in jouw wereld en je zult de vier kaarten van je Tarot lezing naar je terug zien kaatsen.

Artikelen over het verband van de genummerde kaarten van de Tarot