Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Vier bekers tarotkaart

Als de Vier van Bekers in uw tarot lectuur verschijnt, heeft uw raadgever een koppige, ondankbare en in zichzelf gekeerde kaart aan het licht gebracht. Of je nu in je eigen wereldje leeft, depressief bent, egoïstisch, bang bent om je hand uit te steken of wonden van een slechte relatie koestert, de isolatie in je wereld heb je aan jezelf te wijten. Je kunt echter de goedheid van het universum aannemen en je bij ons in de echte wereld voegen wanneer je maar wilt.

Deze kaart maakt deel uit van de Kleine (of Kleine) Arcana kaarten in een , ook wel bekend als de suit cards - in dit geval, de suit of cups. De verschijning ervan wijst erop dat je onthechting van het deel uitmaken van de wereld een probleem aan het worden is. Hier zijn enkele van de verschillende manieren om deze kaart te interpreteren tijdens een tarot lezing.

Vier Bekers Betekenis

Een jonge man zit onder een boom op een heuvel. In de verte is een ingetogen landschap te zien onder een stralend blauwe hemel. De jongen zit in kleermakerszit met zijn armen over elkaar. Zijn hoofd is licht gebogen en zijn ogen lijken gesloten. Op de voorgrond, net onder de heuvel, staan drie gouden kelken. Ze staan rechtop op een vlakke, stevige ondergrond. De groene heuvel is levendig met scheuten van nieuw gras. Ter hoogte van de ogen van de jongeman zweeft een kleine wolk. Daaruit steekt een hand die een vierde, bijpassende beker vasthoudt.

De dubbelzinnige aard van de jongen is de sleutel tot deze kaart. Pruilt de jongen of slaapt hij? Dit roept de vraag op: Verzet hij zich tegen het aanbod van nog een kopje door zijn onverzettelijkheid of mist hij het voorstel van nog een kopje door te slapen? De betekenis van de Vier Bekers in een notendop is gemiste kansen - of ze nu worden genegeerd of niet gerealiseerd. Bekers zijn de tarot kleur van emoties en in deze kaart, zijn ze uw toekomstige spijt als je niet stopt met mokken of slapen. De kaart is een oproep tot actie; het is tijd om wakker te worden, alert te zijn en open te staan voor nieuwe ervaringen.

Vier Bekers Positie

Bij elke tarotlezing worden de kaarten verdeeld in posities die je verleden, heden en toekomst voorstellen en zowel rechtop als omgekeerd. Veel kaarten zijn sterker of zwakker op bepaalde plaatsen.

Rechtop

De Vier van Bekers in de rechtopstaande positie betekent dat er nieuwe kansen op je pad komen, maar dat je ze om de een of andere reden afwijst. Misschien is het omdat je spreekwoordelijke beker vol is, of omdat je gewoon niet geïnteresseerd bent. Hoe dan ook, het is een tijd waarin u om uw oordeel te gebruiken om te bepalen wat belangrijk voor u is - en wees niet bang om "nee" te zeggen.

Omgekeerd

De omgedraaide Vier Bekers geeft aan dat het tijd is om je eigen fundament of steunsysteem te creëren. Misschien heb je een situatie te lang opnieuw geëvalueerd en is er geen behoefte meer aan. Het zegt ook dat je niet herkent wat er voor je ligt. Voelde je je niet geliefd? Dacht je dat de mensen die geacht werden van je te houden, eigenlijk niet bij je wilden zijn? Kijk eens om je heen - misschien bleken die eerste groep mensen wel mooi-weer vrienden te zijn, maar je hebt anderen om je heen die gewoon op je wachten om zich met je te verbinden.

De vier bekers opstand kan over realisaties gaan, maar die realisaties kunnen verkeerd uitpakken als ze omgedraaid worden. Eén interpretatie zou kunnen zijn dat je gevoelens van isolement misplaatst zijn. Dat vraagt om meer herevaluatie, maar dan meer gericht op de vraag of er echt een probleem is of dat het gewoon je hagedissenbrein is dat opspeelt en je een slecht gevoel geeft.

Verleden positie

Als de Vier van Bekers in de verleden positie staat in je lezing, dan heb je misschien een kans niet aangegrepen die je ooit werd aangeboden. Misschien hebt u een persoon afgewezen die romantisch geïnteresseerd was in je, en nu heeft die persoon een succesvolle carrière. Of misschien ben je verbitterd omdat je in het verleden niet van een situatie hebt geprofiteerd. Het is ook mogelijk dat je boos bent op een andere persoon, een groep mensen, of op jezelf. De aanwezigheid van deze kaart in deze positie moedigt je aan om het verleden te erkennen en te accepteren.

Present Position

In de huidige positie geeft de Vier van Bekers aan dat u zich afsluit voor een oplossing die u zou kunnen helpen. Misschien houdt u halsstarrig vast aan de oude manier van doen. Er kan iemand in uw leven zijn die u liefde aanbiedt, en u slaat die af, of u bent zo op uzelf betrokken dat u niet eens weet wat liefde is buiten eigenliefde. Je zult de confrontatie met jezelf aan moeten gaan en volkomen eerlijk moeten zijn over hoe je je gedraagt. Deze kaart brengt excuses en rationalisaties naar boven als een verdedigingsmechanisme om het patroon van vermijding voort te zetten dat wordt gesymboliseerd door de gekruiste armen van de jongen die op de kaart staan afgebeeld.

Toekomstpositie

De toekomstpositie is een vitale plaats voor deze kaart, en een die vaker gunstig voor je is dan de reputatie van de kaart misschien doet vermoeden. De Vier Bekers neemt de wijsheid van selectieve normen over. De oudere hoe meer we weten wat we moeten vermijden, omdat ons intellect en onze ervaring ons ertoe brengen bepaalde aanbiedingen af te slaan. Bijvoorbeeld, De Vier Bekers in de toekomst zou kunnen aangeven dat u sigaretten afslaat of wilde feesten vermijdt waar problemen zouden kunnen broeien. Wat op de ene leeftijd aantrekkelijk voor u is, is op latere leeftijd weerzinwekkend. Als deze kaart op deze positie ligt, word je wijs en leer je waar je gewoon geen last meer van moet hebben.

Vier van Bekers Kaartcombinaties

Tarot lezingen bevatten een paar kaarten uit de stapel. Het maakt niet uit hoeveel je over een kaart leert, begrijp dat deze zal worden beïnvloed door de aanwezigheid van andere kaarten wanneer deze in je reading verschijnt. Sommige kaarten combineren om elkaars betekenis te veranderen. Ook is geen enkele kaart statisch en consistent in wat het je vertelt over jezelf zonder rekening te houden met hoe het zich verhoudt tot de andere kaarten in het deck.

Vrede

De Vier van Bekers mengt zich goed met de Temperance kaart. Dit is de kaart van het opgeven van de excessen van het leven om vrede te vinden. Gematigdheid maakt van de jongen met de kruisarmen een symbool van het vermijden van verleidingen. Matigheid is de hogere echo van alle Tarotkaarten met het getal Vier erin, zo ook De Keizer - wat ons naar onze volgende combo leidt.

Superioriteit

Wanneer de Keizer kaart de Vier van Bekers vergezelt in je lezing, zul je kansen afwijzen vanuit een positie van superioriteit. Mensen realiseren zich gewoon niet hoe ver u in het spel staat.

Vermijden van roddel en lastpakken

Een combinatie van de Vier van Bekers met De hogepriesteres maakt dat uw lezing meer gaat over het vermijden van roddel en onvolwassen vrienden die elkaar in de rug steken. Gepaard met De Maan en je loopt misschien mee met een menigte die in de problemen komt.

Ego

De Zon kaart gepaard met de Bekersvier zet uw ego op de voorgrond en daagt u uit om te zien waar u zich misschien vergist in uw verantwoordelijkheid in een netelige situatie.

Perfect Pairing

De hand in de wolk die de De vierde beker op deze kaart bootst het motief van de tarot na voor elk van de Aas kaarten. De Bekersvier past goed bij elke Aas. Wanneer de Aas van BekersAas van Bekers aanwezig is, ben je gegrondvest in een diepe psychologische zekerheid. In combinatie met de Aas van Pentakels Aas van Pentakels, kan het zijn dat je het gevoel hebt dat je niet je deel krijgt in een relatie of zakelijke overeenkomst.

Wanneer de Aas van Zwaarden bij deze kaart in je lezing aanwezig is, zul je voor je mening uitkomen, zelfs als de ideeën die je uitdraagt je afsnijden van de mensen die je liefhebt. De Aas van Wijzen is een geraffineerde toevoeging aan een lezing die de Vier Bekers bevat. Dit geeft aan dat je een creatief proces onder de knie hebt, of het nu schilderen is of ouderschap, en je weet nu wat je moet doen en, nog belangrijker, wat je niet moet doen bij het uitvoeren van je project.

Interesseerd in het verkennen van meer Tarot in de Schalen van Bekers?

Het doormaken van iets in je leven en je weet niet zeker wat je nu moet doen? Een professionele online tarot lezer is een goede plek om te beginnen. Laat een volledige spreiding maken en kijk hoe je her-evaluatie je perceptie van een situatie kan veranderd hebben en of je je conclusies kan omzetten in concrete stappen. De Vier Bekers tarot is slechts een van de vele kaarten in dit pak, dus onderzoek wat dat betekent in je spreiding.