Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

De aas van zwaarden tarotkaart

Wanneer het tijd is om "door de B.S. heen te snijden," zal één kaart in het Tarot deck het snijden voor je doen: De Aas van Zwaarden. Dit is de kaart die verschijnt wanneer communicatie moet worden verduidelijkt. Dat is een mooie manier om te zeggen dat wanneer iemand je een sneeuwjacht over iets geeft, de Aas van Zwaarden bij je is om die woorden aan flarden te snijden en de duidelijke betekenis ervan te vinden. De Aas van Zwaarden geeft je de realiteit van de situatie. Dit is niet altijd gemakkelijk te accepteren, want vaak ben jij het die tegen jezelf heeft gelogen en de waarheid over een relatie of een andere intense situatie in je leven heeft ontkend. Deze kaart volhardt in een zoektocht naar wat echt is, maar uw idee van wat die werkelijkheid zou kunnen zijn, is niet gegarandeerd.

Onder een lichtgrijze hemel die een bergachtig landschap in de verte domineert, verschijnt uit een piekerige donkere wolk aan de uiterste linkerrand van de kaart een gloeiende witte hand. Deze hand heeft witte lichtstralen rond zijn strakke greep op een groot zilverkleurig zwaard. Het zwaard wijst recht omhoog. Bij de punt zweeft een gouden kroon. Aan de ene kant van de kroon hangt een laurierblad, aan de andere kant een lange, afvallende palmtak.

De vier Aas-kaarten van het Tarotdeck (Bekers Aas, Tover Aas, Pentakels Aas en Zwaarden Aas) zijn allemaal eenvoudige illustraties, vaak de meest minimaal ontworpen kaarten in een Tarot deck. Maar deze kaarten hebben een maximale kracht. Elke Aas spreekt het luidst voor zijn kleur en heeft de meeste invloed op de dingen die onder zijn invloed staan. De hand en de wolk zijn indicatoren van een goddelijke invloed. Het landschap verzekert ons dat deze invloed hier op Aarde wordt uitgeoefend. De kroon vertegenwoordigt absolute waarden. Wanneer een koning of koningin een kroon draagt, maakt dat zeker wie de heerser is. Het laurierblad is wat de ouden droegen als een kroon van overwinning. De palmtak verwijst naar de intocht van Christus in de stad op Palmzondag, minder dan een week voordat hij het ultieme offer bracht. De kroon en dit hangende groen zijn de eenvoudigste illustraties, maar zij vertegenwoordigen het summum van absoluutheid. Zwaarden zijn het kostuum van ideeën, woorden en het cerebrale vlak. Communicatie die plaatsvindt onder de auspiciën van deze kaart is communicatie die het meest definitief is.

Betekenis in Verleden, Heden en Toekomstige Posities

Elke Tarot lezing heeft posities voor de kaarten om te landen. Ze zijn bedoeld om uw verleden, uw heden en uw toekomst te vertegenwoordigen. Dit verandert de betekenis van sommige kaarten. Het richt ook de invloed op verschillende delen van het persoonlijke verhaal van je leven.

Wanneer de Aas van Zwaarden in de verleden positie ligt, dat je op een bepaald moment in de aanloop naar vandaag een grote realisatie hebt gemaakt. Je kunt je leven definiëren door het voor en na van dit moment van helderheid. Misschien was het in het zien van de leugens die een relatie in stand hielden die niet was wat je dacht dat het was. Misschien heb je een einde gemaakt aan een bewolkte periode van te hard en te vaak feesten en heb je genoten van de resultaten van je beslissing ten gunste van helderheid. Ongeacht de persoonlijke details, was uw ontdekking van wat werd verduisterd een bepalend moment in uw verleden en maakt deel uit van de fundering van waar u nu bent in uw reis.

In de huidige positie bent u een absoluut in uw leven aan het verduidelijken waaronder u hebt gediend. Misschien heb je speciaal naar een Tarotlezing gezocht om een betere manier te vinden om te beschrijven wat er in je leven gaande is. De Aas van Zwaarden is vooral versterkend in deze positie omdat je in staat bent om vaagheden en onnauwkeurigheden in je leven die niet kloppen te confronteren. De Aas van Zwaarden geeft je de kracht om situaties te confronteren die niet stroken met je begrip van de dingen en de tegenwoordigheid van geest om je standpunt te verwoorden.

De toekomstpositie is een geweldige plaats in je Tarot lezing om de Aas van Zwaarden te laten landen. Dit is een baken van komende moed dat je vastberadenheid zal versterken om tot de kern van de zaak. Natuurlijk kan de keerzijde hiervan zijn dat je huidige leven eigenlijk niet synchroon loopt met de werkelijkheid en hoe langer je wacht om problemen van het heden aan te pakken om naar je toekomst toe te werken, hoe langer het zal duren voordat je een duidelijke indicatie hebt van wat er werkelijk aan de hand is met het leven dat je voor jezelf hebt opgebouwd.

Kaartcombinaties

De Tarot lezing is altijd een spreiding van kaarten. Geen enkele kaart springt er individueel uit in de groep, vrij van invloed van de kaarten eromheen. Dit maakt elke Tarot lezing tot een unieke samensmelting van invloeden op maat van uw situatie.

Wanneer de Justitie kaart verschijnt in een lezing die de Aas van Zwaarden begeleidt, zal niet alleen uw situatie snel worden opgehelderd, er zal ook een absolute en eindige uitkomst zijn met betrekking tot uw ontdekking van de waarheid. Wees voorzichtig met wat je wenst, je zou het zomaar kunnen krijgen.

Na Gerechtigheid is de kaart die de Aas van Zwaarden het beste aanvult Kracht. De resultaten van wat de Aas van Zwaarden onthult, zullen je een beter, wijzer mens maken. Over wijsheid gesproken, de De Kluizenaar en De hogepriesteres kaarten brengen een filosofisch perspectief op de openbaringen die de Aas van Zwaarden aangeeft op komst te zijn. Met de Kluizenaar zul je in staat zijn om deze waarheden in je dagelijks leven te integreren, maar je zult het moeilijk hebben om ze met iemand anders in je omgeving in verband te brengen. Dit zijn diepe, persoonlijke waarheden. Met de Hogepriesteres zult u een hoger niveau van bewustzijn bereiken dan uw sociale groep en kunt u langzaam afdrijven van degenen met wie u eens zo hecht was. Je vrienden kunnen kinderen blijven terwijl jij volwassen wordt en verder gaat.

De Aas van Zwaarden werkt goed met De Magiër kaart, omdat het verduidelijkt dat de magische ervaring die je de laatste tijd voelt geen illusie is, maar de opwinding van eindelijk grip te hebben op de werkelijkheid. De Magiër kan net zo gemakkelijk verdoezelen als verlichten. De Aas van Zwaarden verzekert je dat een visie van de wereld zoals die werkelijk is, tot je zal komen in al zijn woeste schoonheid en waarheid.

Andere artikelen over Tarotkaarten in de Suit of Swords