Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

De vijf van zwaarden tarotkaart

Heb je voor jezelf gezorgd? Is dit ten koste gegaan van anderen? Is dit ten koste gegaan van je reputatie, je integriteit of zelfs je relaties? Heb je voor jezelf op moeten komen na een vertrouwensbreuk? Of uw recente egoïstische acties zijn geweest uit zelfbehoud of een intimiderende behoefte om meer dan je eerlijk deel te hebben, de Vijf van Zwaarden is een kaart die je zou kunnen tegenkomen binnenkort in een Tarot lezing. De ontgoocheling van egoïsme doemt groot op.

Een man met een nogal lelijke uitdrukking is bezig afgedankte zwaarden bij elkaar te rapen. Hij heeft er twee over zijn linkerschouder en grijpt het handvat van een derde. Voor hem liggen twee zwaarden op de grond en twee mannen lopen van hem weg. Zijn haren wapperen in de wind en bootsen de scherpe grijze wolken na die boven hem in een blauwe lucht waaien. Achter de terugtrekkende mannen ligt een oceaan van woelige golven.

Wat je ziet is wat je krijgt op deze kaart. Deze twee mannen zijn duidelijk klaar met wat hen ook bezighield met dit hoofdpersonage. De zwaarden zijn ongeschonden, en niemand is geslagen of gekneusd. Zwaarden symboliseren woorden, gedachten, theorie en argumenten. Dit hoofdpersonage heeft de ruzie gewonnen, maar de mensen in zijn leven verloren. Zijn zelfvoldane uitdrukking is de onwetendheid van iemand die de term "Pyrrusoverwinning" nog niet begrijpt. Het chaotische, winderige landschap onderstreept de veranderingen die deze kaart teweegbrengt. Er zijn veel dingen die we voor onszelf houden, vaak uit een gevoel van zelfrespect of zelfbehoud. De Vijf van Zwaarden is een kaart van de gevolgen die voortvloeien uit het loslaten van onze gedachten in vijandige verbale aanvallen zonder rekening te houden met de gevolgen.

Betekenis in Verleden, Heden en Toekomstige Posities

Elke Tarotlezing is verdeeld in verleden, heden en toekomst en elke kaart die in een sectie terechtkomt, vertelt een verhaal over jou met dat specifieke tijdsbestek in gedachten.

Wanneer de Vijf van Zwaarden in de verleden positie terechtkomt, brengt dit een bepaalde egoïstische actie naar boven die je in het verleden hebt ondernomen - of dit nu vorige week of jaren geleden was. Deze actie is de basis van waar je nu staat. Als je leven een puinhoop is, kun je begrijpen dat het compromitteren van je integriteit de ondergang van je reputatie kan zijn geweest en je kansen heeft gekost. Aan de positieve kant van deze kaart, als je in een slechte relatie zat of gedwongen werd je te onderwerpen aan een ongezond persoon, zou de Vijf van Zwaarden op deze positie bevestigen dat je opkomen tegen een misbruiker in je verleden heeft geleid tot een gezond heden. De De intensiteit van deze terechte confrontatie was een doorbraak. Je leerde jezelf op de eerste plaats te zetten toen genoeg genoeg was geworden en bouwt je leven tot op de dag van vandaag op dat fundament.

De donkere kant van deze kaart overheerst de huidige positie. Dit laat zien dat je huidige activiteit nogal egoïstisch is. De Vijf van Zwaarden is geen kaart waar je trots op zult zijn als je hem in de huidige positie ziet. Misschien hebt u iemand in de steek gelaten. Een echtgenoot die de geneugten van een affaire najaagt en zijn of haar gezin verwaarloost, zou de Vijf van Zwaarden in deze positie zien. Een baas die heeft ontslagen sommige werknemers van het bedrijf dat hij of zij over het hoofd om een exorbitante loonsverhoging te ontvangen zou zien deze kaart ontstaan in deze positie. Als de kaart hier verschijnt, kan uw Tarotlezer de donkere kant verdoezelen en thema's van zelfbevestiging en onafhankelijkheid bespreken, maar u zult nog steeds worden geconfronteerd met hoe u uw reputatie op het spel zet met een voortdurende reeks egocentrische activiteiten.

De Vijf van Zwaarden is zowel een baken van hoop als een ernstige waarschuwing als hij in de toekomstige positie ligt. Een situatie die u op dit moment lijkt te beheersen, zal spoedig worden verpletterd door uw bewering van onafhankelijkheid en rechtschapenheid. Als u succes heeft en op dit moment de controle hebt, eist deze kaart in de toekomstige positie dat u zich integer gedraagt of dat u een schandaal verwacht dat openbaar wordt wanneer u het het minst verwacht en wanneer het de meeste schade zal aanrichten.

Kaartencombinaties

Een Tarotlezing plaatst kaarten naast elkaar om een dynamische kracht aan elke kaart toe te voegen. Hierdoor kan een Tarot kaart de kaarten eromheen beïnvloeden en tegelijkertijd de betekenis ervan laten beïnvloeden door de kaarten die ook in de lezing voorkomen.

De Vijf van Zwaarden is gerelateerd aan twee Grote Arcana kaarten: De Hierophant (kaart #5) en De Duivel (kaart #15). In veel opzichten is de Vijf van Zwaarden de perfecte combinatie van beide. De Hiërofant houdt vast aan de gevestigde manier om dingen te doen zonder zich te bekommeren of ze al dan niet aanstootgevend zijn, omdat zijn handelingen beschermd worden door de reputatie van de grotere orde. De Duivel is de kaart die staat voor het najagen van plezier, koste wat het kost. De Vijf van Zwaarden onderwerpt zich aan de status quo om er beter van te worden of handelt in naam van individuele verlangens vanuit een positie van ongecontroleerde macht. Wanneer een van deze kaarten verschijnt in een lezing met de Vijf van Zwaarden, dan Je bent in een groter isolement van verantwoordelijkheid, maar de onvermijdelijke gevolgen van je egoïstische manieren stapelen zich nog sneller op. Vertraag je streven naar macht.

Wanneer de Drie van manden aanwezig is in een lezing met deze kaart, begin je aan een groot project met zo'n focus dat de andere facetten van je leven die er niet mee werken, wegvallen. Dit kan je eigen bedrijf zijn of een nieuwe creatieve onderneming. Met de combinatie van de Acht Bekers en de Vijf van Zwaarden heeft uw egoïsme zijn wortels in een emotionele verlating of een ander verlies van liefde. Met De hogepriesteres aanwezig, moet u oppassen voor de wrok van de mensen om u heen over uw deel van een erfenis of andere prijs.

Wanneer de Vijf van Zwaarden in een lezing zit met de Temperance kaart, heeft uw zoektocht om uzelf te laten gelden in de kern een rechtvaardige zaak en moet u worden geadviseerd om het langzaam en gestaag aan te doen. Wanneer gepaard met The Empress of The Fool kaart zult u minder zien gevolgen voor uw egoïsme, want het zal geen vijanden maken zoals de Vijf van Zwaarden zo geneigd is te doen.

Andere artikelen over Tarotkaarten in de Suit of Swords