Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

De tien van zwaarden tarotkaart

Bent u op het punt waar het niet erger meer kan? Loop je leeg? Heb je een groot offer gebracht en heb je uiteindelijk niets? Ligt je enige kracht in het maken van zelfspottende opmerkingen? Is er onlangs iemand over je heen gelopen? De Tien van Zwaarden is de Tarot kaart van het dieptepunt. Maar deze kaart is een zegen in vermomming, want de donkerste uren waarin je lijdt staan op het punt plaats te maken voor een nieuwe dageraad. Het geeft aan dat je de bodem hebt bereikt en dat je alleen nog maar omhoog kunt wanneer je Tarot lezer de Tien van Zwaarden trekt.

Het is niet mooi. Het lichaam van een man ligt met zijn gezicht naar beneden in de grond. Tien zwaarden steken hem in de rug, van de basis van zijn nek tot zijn dijen. Ze staan allemaal rechtop, ze zijn diep in hem gestoken. Al zijn bloed is weggevloeid en bedekt het grootste deel van zijn romp en benen. Voorbij de aarde waarop zijn lichaam ligt, is een uitgestrekte watermassa en in de verte een heuvellandschap. De hemel boven hem is zwarter dan de nacht, maar aan de horizon barst een goudgele lucht los.

De dood wordt in de Tarot gezien als een poort naar een ander vlak, een metafoor voor verandering. De sleutel tot deze kaart is de gouden dageraad die boven de oostelijke heuvels oprijst. De dood die op de voorgrond van deze kaart staat, staat letterlijk onderaan op de afbeelding. De Tien van Zwaarden is eigenlijk een klaroen voor prestatie. Veel mensen beginnen hun marsen naar succes wanneer de oude manier van doen is gestorven. Omdat zwaarden staan voor ideeën en woorden, kan de Tien van Zwaarden staan voor de noodzaak om een idee dood te praten voordat de inspiratie voor een nieuwe manier van doen plotseling opkomt.

Betekenis in Verleden, Heden en Toekomstige Posities

Uw Tarot lezer zal een van de vele Tarot spreads kiezen voor uw lezing. Wanneer de kaarten worden gelegd, zal elke kaart in een positie vallen die het verleden, het heden of de toekomst vertegenwoordigt. De betekenis van een kaart is subtiel verschillend, afhankelijk van de positie waarin de kaart terechtkomt.

Wanneer de Tien van Zwaarden in de verleden positie ligt, is het ergste voorbij. Misschien heb je een paar jaar geleden een vreselijke relatiebreuk gehad met iemand van wie je dacht dat het je zielsverwant was, of misschien heb je onlangs een gewelddadige relatie achter je gelaten. Misschien heb je in je jeugd een trauma gehad waar je allang overheen bent. Het is geweldig om deze kaart in de verleden positie te hebben, omdat het een definitieve verzekering geeft dat het ergste achter je ligt.

In de huidige positie is deze kaart een bevestiging dat je een hoek omgaat en een van de ergste hoofdstukken in je leven achter je laat. Houdt u een beeld voor ogen van die gouden hemel die oprijst ... uw wereld staat op het punt helderder te worden, want donkerder dan sommige recente drama's die u bent tegengekomen, kan het bijna nooit worden. Zoals je misschien al raadt, is de toekomstige positie van je lezing niet bepaald de beste plaats om vind de Tien van Zwaarden. Dit geeft aan dat u op weg bent naar een bodem. Of uw toekomst een langzame afdaling van uw huidige positie zal zijn of een snelle val valt nog te bezien. Er zijn vele manieren waarop de Tien van Zwaarden met andere kaarten in uw lezing combineert, maar de positieve kant van deze kaart blijft. Zelfs als je in de toekomst onderuit gaat, martelaar speelt voor een zaak, of gedwongen wordt om jezelf neer te leggen, brengt de gouden dageraad een einde aan het trauma in het licht van een nieuwe dag.

kaartcombinaties

Elke Tarotlezing bevat kaarten die worden neergelegd. Door ze naast elkaar neer te leggen, kan uw Tarot lezer u informeren over hoe de energie van elke kaart zich vermengt met die eromheen. Kernbetekenissen kunnen worden beïnvloed en een meer uitgesproken Tarot lezing ontstaat wanneer de combinatie van alle kaarten in de lezing worden beschouwd.

De Tien is de onderste echo van drie kaarten in de Tarot's Grote Arcana: Het Rad van Fortuin (Kaart #10), Voordeel (Kaart #20) en De Dwaas (Kaart #0). Het Rad van Fortuin is de kaart die ons eraan herinnert dat alle omstandigheden veranderen, dat de rijke morgen arm kan zijn en vice versa. Dit wordt in herinnering gebracht door de prachtige aankondiging van een nieuwe morgen temidden van het abjecte gewelddadige einde dat wordt geïllustreerd op de Tien van Zwaarden. Oordeel is een kaart van het besluiten van een nieuw pad te volgen en daaraan vast te houden, koste wat het kost. De Tien van Zwaarden weerspiegelt deze absolutistische positie. De Dwaas is een kaart van het lot recht in het onbekende storten, wat wordt weerspiegeld door de Tien van Zwaarden door te onderstrepen dat zodra men de bodem heeft bereikt, het ware avontuur van het leven, herstel, nog maar net is begonnen. Als een van deze kaarten in uw lezing die de Tien van Zwaarden bevat, zijn deze thema's het middelpunt van uw lezing.

Wanneer De Kluizenaar kaart in uw lezing, zal uw dieptepunt periode zijn een eenzame, waarschijnlijk veroorzaakt door uw eigen ondeugden. Als De Toren kaart in uw lezing zit, zult u tenminste in staat zijn om uw val te wijten aan een of andere invloed van de buitenwereld die uw verantwoordelijkheid vermindert. Wanneer Kracht en de Tien van Zwaarden in een lezing voorkomen, was uw dappere strijd een verloren strijd, maar u zult opstaan om de strijd opnieuw aan te gaan.

Wanneer De opgehangen man aanwezig is, vertegenwoordigt de Tien van Zwaarden uw martelaarschap voor een zaak. Misschien wordt u ontslagen uit een baan om uw vrienden daar te helpen hun baan te behouden. Wanneer Temperance in de lezing voorkomt, is er een patroon is geweest van plezier vermijden en de eer niet opstrijken, dat heeft geleid tot je huidige staat van ellende. Het realiseren van je eigen rol in vermijdingsgedrag zal het gouden licht van de zonsopgang veel sneller in je leven brengen.

Andere artikelen over Tarotkaarten in de Suit of Swords