Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

De twee van zwaarden tarotkaart

Heb je een beslissing uit de weg gegaan? Heb je goede redenen waarom je zou wachten? Ben je ongeduldig voor verandering maar hou je jezelf tegen uit angst of apathie? Onthoudt u genegenheid van een echtgenoot, vriend of kind uit egoïsme of wrok? Probeert u iemand uw vertrouwen te laten verdienen, maar weet u in uw hart dat u het nooit zult schenken? Verwacht de Twee van Zwaarden te verschijnen in uw Tarot lezing als deze beschrijvingen te dicht bij huis raken. Dit is de kaart van de liefde de rug toekeren en vasthouden aan een patstelling.

Een maansikkel komt op boven een rotsachtige oever. Een stenen bank rust op een vlakke grijze ondergrond. Daarop zit een persoon in een lang gewaad. Hij of zij is geblinddoekt met een doek van dezelfde kleur als het gewaad. Deze persoon houdt twee reusachtige metalen zwaarden vast, één in elke hand. De armen zijn gekruist en de zwaarden staan schuin omhoog en aan de zijkant van de kaart afgebeeld. Veel kaarten illustreren de schoenen van deze persoon met de kleur van de maan.

Het centrale facet van deze kaart is de blinddoek. Zonder blinddoek zijn de gekruiste armen een eenvoudige verdedigingspositie. Met de blinddoek is het onmogelijk om aan te vallen of te verdedigen. Deze impasse is de kern van de Twee van Zwaarden. De bij elkaar passende kleuren van de blinddoek en het gewaad geven aan dat er een keuze is in het dragen van de blinddoek. De zwaarden wijzen van de kaart af, wat aangeeft dat er geen doel of definitie van een doel in zicht is. De rotsachtige wateren geven aan dat geen schip kan aanmeren; meer dan enige andere kaart in het kaartspel illustreert deze kaart het beste het concept dat er niets kan gebeuren. Zwaarden vertegenwoordigen gedachten, ideeën en intellect. Ondertussen geeft de Maan een aanwijzing over de basis van de situatie: de Maan is de Tarot indicator van intuïtie. In de kern vertegenwoordigt deze kaart een weigering om je intuïtie je intellect te laten informeren. Je weet wat er aan de hand is, maar je wilt het niet geloven of je ontkent wat je eraan moet doen.

Betekenis in Verleden, Heden en Toekomstige Posities

Elke Tarotlezing heeft secties over je verleden, je heden en je toekomst. De kaarten die op elk van deze posities terechtkomen, schetsen een beeld van deze specifieke tijd in uw leven. Wat was, wat is en wat zal zijn ... alles wordt onthuld in uw Tarot lezing.

Wanneer de Twee van Zwaarden op de positie verleden ligt, herinnert dit aan een stagnerende tijd. Misschien heeft uw koppigheid de afgelopen maand tot een onverwachte tegenslag geleid. Misschien was uw jeugd gekleurd door het onthouden van liefde als straf en het aandringen op hogere prestaties om een beloning te verdienen. Als gevolg daarvan heeft uw huidige situatie een koele vermijding als kern.

Wanneer de Twee van Zwaarden zich in de huidige positie bevindt, zijn er te veel dingen die u moedwillig negeert om een beslissing te kunnen nemen. Je huidige kijk is er een van ofwel koppige apathie ofwel stompzinnige ontkenning. Misschien krijgt u een Tarot lezing om een antwoord te vinden en zult u waarschijnlijk boos zijn om de impasse van uw eigen creatie te zien

Als de Twee van Zwaarden in de toekomstige positie van uw lezing staat, beschouw dit dan als een zegen van de Tarot. Dit legt de controle over uw toekomst vierkant in uw eigen handen. Dit duidt op een zich ontwikkelend vermogen om in opstand te komen tegen manipulatieve mensen, gebruikers en anderen die u willen vertellen wat u moet doen. U zult standvastig zijn in het onder uw absolute controle houden van uw eigen zaken, zelfs als dat betekent dat u een afstandelijke houding moet aannemen. Alle koppigheid en angst van deze kaart verdwijnen als je weet dat de Twee van Zwaarden onderweg is - waardoor je de kracht krijgt om je hoofd koel te houden en de controle te behouden.

Kaartencombinaties

Als je Tarot lezing begint, worden er een paar kaarten getrokken en voor je neergelegd om gelezen te worden. Deze kaarten staan niet op zichzelf. Ze hebben elk een eigen betekenis die gecombineerd wordt en contrasteert met de andere kaarten in de lezing. Op deze manier zijn geen twee lezingen hetzelfde.

De Twee van Zwaarden is de onderste echo van De hogepriesteres (kaart #2) en De opgehangen man (kaart #12). Beide kaarten zetten een premie op passiviteit. De Hoge Priesteres weet alles, maar vertelt het alleen als het haar wordt gevraagd. De Gehangen Man houdt zichzelf terug ondanks de wijsheid die hij eigenlijk heeft vergaard en die hem vooruit zou moeten helpen. De Twee van Zwaarden behoudt beide van deze gespannen karaktertrekken. Als een van deze kaarten de Twee van Zwaarden vergezelt in je lezing, ben je waarschijnlijk een situatie aan het controleren Wanneer De Magiër in uw lezing voorkomt samen met de Twee van Zwaarden, weigert u beslissingen te nemen als een manier om anderen te manipuleren. Als De Keizer aanwezig is, is de weigering om beslissingen te nemen onderdeel van een meesterplan om je macht te behouden. Als de Drie van Pentakels aanwezig is, is uw plan om de controle te krijgen goed doordacht en zou het beter moeten werken dan u zich had voorgesteld.

Sommige kaarten dagen het hekkensluiten uit dat inherent is aan de Twee van Zwaarden. De Toren is een indicator dat er een grote omwenteling in je leven op komst is. Als u zich nu op uw gemak voelt om beide kanten te spelen, zullen de omstandigheden u dwingen om eerder een standpunt in te nemen dan u goed uitkomt. De Twee van Zwaarden wordt uitgedaagd door De wagen kaart; een onweerstaanbaar doel kan binnen handbereik komen terwijl u uw inspanningen concentreert op een ander gebied van uw leven. Dit dilemma zal je onverzettelijkheid met een intense kracht uitdagen. De Duivel kaart die verschijnt met de Twee van Zwaarden betekent dat een diepe karakterfout van jou je in de richting van berusting zal trekken. Je bent je eigen ergste vijand wanneer een Verslaving of een slechte gewoonte drijft je om je bal te pakken en naar huis te gaan in plaats van een ondersteunende rol te spelen in het spel van het leven.

De beste kaart om te zien in je lezing met de Twee van Zwaarden is Temperance. Deze kaart vertegenwoordigt een beheersing over je leven en een bewuste inspanning om negatieve invloed op de dingen om je heen te vermijden. Dit uittredingsproces zorgt ervoor dat je woorden en ideeën (je zwaarden) niemand aanvallen.

Lees meer over de connectie die de Twee van Zwaarden deelt met de andere kaarten met nummer twee in het Tarot deck.

Andere artikelen over Tarotkaarten in de Suit of Swords